Boeing 747 zletel s steze

sajkek

Guru
16. mar 2008
40.496
14.398
113
so mel srečo, niti prešejkalo jih ni preveč... če bi pa se tole dvignilo pa potem senknilo v eno stran, pa bi bilo RIP.

2. okt 2007
4.303
3.095
113
ja, samo toel je bilo sekundo pred V hitrostjo, saj se je nos začel dvigovat ali je to ovzročil veter, ker ga potem takoj zanese in pilot v pol sekunde že aktivira truste...

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
22.462
14.946
113
kod Džej-Zija
WTF? Za padalca v padalu drugega sem že slišal, pa zajebancije tipa polivanje vode, ampak tole je pa next level. Vsa čast ženski, vrhunska reakcija. Me pa resno zanima, kaj za vraga je pilot delal, da mi je uspela ta mojstrovina. Malo nižje, pa bi žensko nabil in bi bil game over za oba.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
17.641
4.925
113
WTF? Za padalca v padalu drugega sem že slišal, pa zajebancije tipa polivanje vode, ampak tole je pa next level. Vsa čast ženski, vrhunska reakcija. Me pa resno zanima, kaj za vraga je pilot delal, da mi je uspela ta mojstrovina. Malo nižje, pa bi žensko nabil in bi bil game over za oba.

Pilot je bil na avtopilotu pa s piksno v roki in blondinko med nogami. Padalka je pa tudi prehitro potegnila rezervno padalo, je imela sreco da se vrvi niso zapletle oz. je bilo glavno padalo toliko razcefraro da ni imelo skoraj nič več vzgona. V takem primeru potegneš glavno padlo čimbolj k sebi, potegneš rezervno in vmes skrbiš da se glavno ne zaplete v rezervno.

Pa pristanek z rezervnim ni bil po PS, ker je to rezervno/zasilno padalo so sile ob pristanku precej velike in načeloma moraš it z nogami skupaj da enakomerno absorbiraš udarec, tle se vidi pa da je šla z nogami narazen.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
17.641
4.925
113
Tvojh doprinos tej temi je pa totalno 0. Tisto s piksno in blondinko spregledaj ker je bil hec, ampak protokol za "zasilni" pristanek z rezervnim padalom je jasen. Prva točka, poskrbi da glavno padalo ni v napoto. Druga tocka, pri pristanku upoštevaj povečane sile na telo in ustrezno prilagodi telo. V tem videu ni nič od tega, ampak na srečo se je srečno končalo.

• Haha
Reactions: aljoman

Tenforest

Guru
3. sep 2007
6.283
807
113
44
povsod malo
Tvojh doprinos tej temi je pa totalno 0. Tisto s piksno in blondinko spregledaj ker je bil hec, ampak protokol za "zasilni" pristanek z rezervnim padalom je jasen. Prva točka, poskrbi da glavno padalo ni v napoto. Druga tocka, pri pristanku upoštevaj povečane sile na telo in ustrezno prilagodi telo. V tem videu ni nič od tega, ampak na srečo se je srečno končalo.
Ja itak v teoriji.
V praksi je pa takole.