Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
v svetu se nacionalni telekomi soočajo s težavami na trgu in preveč zaposlenimi! Problem je po moje v tem, ker je bil telekom v vsaki državi "tatamata" in so živeli pod okriljem države. Ob pojavu konkurence pa so se pojavili problemi preveč zaposleni(nudili zaposlitve političnim prijateljem) z zaposlovanjem ni nikoli bilo problemov denarja je bilo dovolj, ob izgubi naročnikov (prehodi) pa je tu pol problem ker je denarja manj zaposlenih pa preveč! V skupini telekom je svetla točka le mobitel ostalo je gnilo od znotraj! Bolj točno pa vedo tisti ki delajo v pisarnah tako na telekomu kot tudi na vilharjevi! Gibanje svetovnih trendov pač je tak! Mi se še proti tem trendom borimo pa po moje ne več dolgo! Čas za prodajo je bil pa smo ga zamudili. Ne vem zakaj točno je izpadel Tuš a menda je ponujal največ denarja! Prehod v prave roke bi mogoče pognal kri po novih žilah a izgleda iz tega ne bo kaj! Šrot in Erjavec pa si bosta ven vlekla lase ko bosta videla da je družinska srebrnina v resnici navaden ničvreden gnoj s katerim bi lahko mogoče kaj zaslužili (čez čas se bo itak pozablo kaj sta govorila) in ne bo problemov!
Moje mnenje!
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Mobitelovci se bojijo prevzema iz enega preprostega razloga. Videli so, kaj se je zgodilo z bivšimi SiOLovci.
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Aha. A v fiksnih telekomunikacijah pa je, boš rekel? Prosim no.
Citat:
Po celem svetu je še vedno trend rasti mobilnih divizij, fiksne pa upadajo. Pri nas je isto. Tudi Mobitelu, kljub konkurenci, raste prihodek in dobiček.
Citat:
Vprašaj se, kako se obnese fiksni operater in kam se seli celotna masa prihodkov. Tukaj imamo razkorak med lastniško strukturo in podjetjem, ki prinese največ in ima še najboljše obete za naprej.
Se strinjam - sem že imel stike z obema. Nisi pa napisal razlike med kulturama, napisal si le, da je razlika.Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Razlika je v poslovni kulturi in vsak, ki je imel stik z obema firmama ti bo podal isto stališče kot jaz.