Tega se tudi ne da razumet. Jaz temu rečem kapitalistično ekološki nateg. Kapitalističen, ker bodo nekatere znamke kovale dobiček na popolnem zavajanju potrošnikov. Ekološki, ker naj bi bili hibridi bolj ekološka vozila, čeprav s sabo vozijo nekaj 100 kg kislin in težkih kovin. Oboje bo problem ko bo odpovedalo oziroma ko bo potrebno avto ekološko reciklirat oziroma razgradit. Vsi ti ekologi, ki zagovarjajo hibridni pogon, pa veselo pozabljajo, da vsi zemljani živimo na isti kugli in je popolnoma vseeno kje nastajajo toplogredni plini, pomembna je njihova količina. Sedaj je pa vprašanje kateri avto proizvede v svojem življenjskem ciklu najmanj emisij. Aja pod življenjski cikel avtomobila spadata tudi njegova izdelava vključno z izdelavo sestavnih delov in ekološka razgradnja.
Lexus mi gre na jetra že samo zaradi poudarjanja hibridnega pogona. Torej bolj všeč mi je BMW, tudi njegova armatura je funkcionala in lepo narejena, ne vem od kje primerjave z Zastavo in Lado (mislim na stardeca). Sam pa nobenega od teh dveh avtov zelo verjetno ne bom nikoli nabavil, preprosto sta za moje pojem preseravanje in nepotreben strošek. Iščem kaj bolj optimalnega kot te gromozanske galeje.