Sem na sejmu videl teslo x od blizu. Povrh je bila se rahla rabljena in zelo obrabljena. Ampak sem bil negativno presenecen kako je ta avto skup zmetan. Me ne zanimajo se vsaj 10 let.i3 in Tesla iste kupce? V EU zagotovo ne. Ker kdor gleda i3, si bo Teslo (vsaj po mojih izkušnjah z X in S) pogeldal samo enkrat, dvignil nos in šel. Vsaj jaz bi, glede na to, kako sta narejena.
Tu se motiš. Znamka še kako šteje. Če ne bi, bi i3 težko prodajali.Tudi i3 ima svoje enormne slabosti, na koncu sta izenačena s Teslo, kako dobra, zanič ali neuporabna sta.
In oba lahko razjebe kak Hyundai s svojo Kono EV s 500 km dometa, 5 let garancije brez omejitev in ugodno ceno.
In v tej fazi imajo približno isto množico kupcev - tehnološki navdušenci, ki hočejo električarja za tam 30 do 40 jurčkov.
Čez 10 let, ko bodo električarji bolj mainstream, pa bomo videli večjo delitev trga na niše, kot je sedaj navada pri avtih na dinozaverski pogon. Sedaj pa je izbira mala, kupcev malo in vsi gledajo v smeri največjega dometa in uporabnosti. Znamka je pa zadnje. Tu BMW ni nujno v prednosti. Oz v ZDA se že vidi, da ga Tesla šišne za zajtrk.
Tu se motiš. Znamka še kako šteje. Če ne bi, bi i3 težko prodajali.
ZDA pa ni merilo. Tam kupci sprejmejo marsikaj. Polizdelke po evropskih merilih. Tudi navdušenci. Evropi pač ne.
Vidiš, za Amere je i3 polizdelek. V principu večina BMWjev. Kar se vidi po cenah rabljenih tam. Dve leti star in se prodaja že za manj kot polovico cene novega.
Pač druge prioritete kupcev.
Vidiš, za Amere je i3 polizdelek. V principu večina BMWjev. Kar se vidi po cenah rabljenih tam. Dve leti star in se prodaja že za manj kot polovico cene novega.