Bil na testni vožnji. Zadevca mirno sledi toku prometa na regionalki, prestavna so pa takšna (v 6 prestavi):
80km/h malo pod 5 tisoč vrtljajev
90km/h nekaj nad 5 tisoč vrtljajev
100km/h 6 tisoč vrtljajev
115km/h 7 tisoč vrtljajev
Dejansko do 100km/h ni nekih hudih tresljajev, motorček poskoči pri nekje 6.000 vrtljajev do tam ne da ravno veliko od sebe. Druga tretja, ko ga zvrtiš do rdečega polja, do 100km/h me je presenetila, saj kar skoči, ogledala bi imel malo večja, čeprav se kar ima pregled nazaj, prednja luč je tresla (očino je kakšen vijak popustil), pa fajn bi bilo, če bi imel malce večji vetrni ščit.
Rezultat: bi bil ok za mojo uporabo, čeprav mi ni ravno všeč, da se 100km/h vozi s 6 tisočaki. Sedaj pa k ''rahlemu'' problemu in sicer ceni: kao 2018 je šel 300 EUR gor in potem 6% popusta je cena nekje 5.900 EUR. Hm, ne bi. Bom počakal, če bodo kakšni popusti konec sezone.
Žal Kawe nisem uspel iti pogledat, sem pa šel CB500x (hvala map za predlog). Izgleda fajn zadevca, vozit je nisem mogel, se pa tistih 30kg in velikost konkretno pozna. Cena pa tudi 6 jurjev, tako da izmed teh dveh je jasno, kaj bi izbral, če ne bi bila lahkotnost ena od prioritet.
''Raziskujem naprej''
.
PS: Sem šel prav primerjat podatke in je tale BMW praktično do pike enako veliko kot moja trenutna 125-ki. Lool.