Blokarji kaj vam je z temi parkirišči?

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Moj privat parking je res moj, ker parkiram doma pri hiši tako da tam nimam problema z naključnimi avtomobili. Zlobno dejanje pa se je nanašalo izključno na osebo, ki čez noč parkira avto tam kjer mu ni mesto (če živi v bloku na drugi strani ceste ali kako je že bilo napisano, ima tam najbrž tudi parking), poleg tega je pa še nesramen če sem rpav razumel iz sporočila. Prvo dejanje naj bo vedno prijazna beseda, če pa ta ne zaleže (kot očitno v tistem primeru ni) pa se lahko začnemo drugače pogovarjat.

In ko smo že pri tem kdo bi imel večjo škodo...če imaš avto zavarovan bo tebi škodo povrnila zavarovalnica, šlo ti bo nekaj časa in živcev ampak se preživi. Ko bo pa oni 5x zapored zamudil v službo, ker bo zjutraj 2 uri odkopaval avto...

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.559
1.085
113
Titograd
Se strinjam, le pira je baje bilo veliko več
smile-1.gif

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:
Nč novga, eni misljo k so skidal 2m da so boga za jajca prjel
bonk.gif

A si kkšno gajbico povozu??? Mogoče te je za to napadu
hysterical-1.gif

Sam to ni smešn.... men je en model čist zagrozu, da bo fizično z mano obračunal
grin1.gif

Samo tist je bla bolj dolgotrajna vojna za parkplac
evil.gif
Sem pol čez nekej časa glih to naredu, ko je enga druzga zaparkiral, pa je prasc glih 2 minute pred pajkom se odpeljal ...

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
bonk.gif
Najbolj da si arafata postavi za svoj avto..

Enkat sm enmu bebcu ki je suvereno zaparkiral ulco vse za avto zmetal, nič na avto, torej nobene škode, samo prtlažnika pa res ne bi mogel odpret, za spelat z pločnika je pa mel spredja plac. Seveda ko je model prišel in začel sikat, sm kot vedno prbil: če mu dam lopato da mi pomaga kidat
hysterical-1.gif

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
ti mas cajt, ti kidaj.

Govedo, jaz hodim v službo, dve uri dnevno porabim še da pridem iz in v službo in imam malega otroka. Lenuhi, kot si ti pa posedajo pred TV-jem, potem se pa sparkirajo na skidan plac. Ne ti men da imam cajt za to.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik creep pravi:
Pri nas je ponavadi sosedov sine šel vprašat po bloku, če kdo kaj prispeva in nato odkidal parkirišče za cel blok, pri tem pa lepo zaslužil.
zmaga.gif

Večinoma pa zna folk samo lajat na sosede, pa skoz okno gledat, komu bodo šli brisalce lomit, ker parkira na *KAO* njihovem mestu.

Da bi šel jaz tako "fehtat" po stanovanjih? Že vidim face sosedov kako bi me pogledali. Eni še za čiščenje bloka ne dajo, pa jim nimaš kako vzet (imamo eno gospo v bloku, ki puca in dobi keš na roko). Ne dajo in mir.
stupid-1.gif

Maiden

Fizikalc
7. nov 2007
766
183
43
Problem je ker stanovalci v bloku mislijo, da je parkplac njihov v resnici pa je javn. In če parkplaca nisi kupil ni tvoj. Zato lahko vsi parkirajo kje je prostor. Če si kupil stanovanje v bloku še ne pomeni da si tem avtomatsko pridobil parkplac.
Tako, da če ni on ta prostor kupil oz. zakupil mu lahko sosed mirne volje tam parkira. Tabla samo za stanovalce pa tudi nima veljave.

Pol življenja živim v bloku, pa se ne sekiram za prostor. Če je plac parkiram , če pa ni pa grem kam drugam postavit avto.
Pri nas hišnik in še eden zjutraj spucata dvorišče, parkplac pa si moraš sam.

Sosednji blok v katerem pa so večinoma lenuhi pa nima nikoli spucano nič.

Maiden

Fizikalc
7. nov 2007
766
183
43
Tabla katero stanovalci sami gor dajo ima kakšnjo veljavo? Če je prostor javn je javn in ni samo za stanovalce. Sosednji blok od našega ima takšnjo doma narejeno tablo, katera je že pol rjasta. Pa mi ti povej kateri zakon to dovoljuje.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Citat:
Uporabnik Maiden pravi:
Tabla samo za stanovalce pa tudi nima veljave.

Lahko malo bolj razložiš tole. Ker se mi zdi da neumnosti klatiš
smile-1.gif

Ja sej je dejansko nima, ti parkiras tam avto, nekdo se pride bunit, pa mu rečeš:

a) čisto nanovo sem priseljen
b) Štefu iz bloka 7 iz 4. štoka druga vrata desno sem pripeljal njegov avto ker mi ga je posodil
c) pokliči pajek, samo ko bote ugotovili da je avto "domač" me zanima kdo bo plačal nastale stroške,
da sem se moral z taksijem peljat v sluzbo, ki me je tam čakal 9 ur, kot mene moj avto,...
d) j*bi si mater trepetl! (to rečeš njemu, ne jaz tebi
smile-1.gif
)

Nazadnje urejeno:

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.500
10.729
113
ne kidam, počakamo na pomlad. Avto pa tud mam taki da zmore ta sneg.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik Maiden pravi:
Tabla katero stanovalci sami gor dajo ima kakšnjo veljavo? Če je prostor javn je javn in ni samo za stanovalce. Sosednji blok od našega ima takšnjo doma narejeno tablo, katera je že pol rjasta. Pa mi ti povej kateri zakon to dovoljuje.

To se strinjam
zmaga.gif
ampak lahko je tudi parkirišče z "veljavno" tablo. Nek vem da je dvorišče od stanovalcev bloka recimo, torej nejavno..

Maiden

Fizikalc
7. nov 2007
766
183
43
Mogoče kak novi blok ima res to tako porihtano, da je prostor nejavn. Samo stari bloki pa se niso tako gradili, zato pa so zdaj težave z parkplaci.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.213
1.384
113
Citat:
Uporabnik Maiden pravi:

Stanovalci sami gor dajo ?

Pri nas so ga postavili ustrezni organi, in sicer takšnega okroglega, z rdečo črto po robu, v sredini pa bel. Spodaj pa dopolnilna tabla:
samo za stanovalce in dostavo.
In ti mi zdaj praviš da tale znak za tebe ne velja ?

Tiste table, kjer je samo napis so verjetno iz 80 let
wink-1.gif

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.523
1.231
113
jap, tam pri nas je en taki blok, ko ima parkirišča označena s številkami stanovanj

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
BTW kako sploh lahko postaviš tak znak.?? Kam poslat zahtevo?
Časti kdo?' Domnevam da sam plačaš, dvomim da Zoki
grin1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.753
15.809
113
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
In kje je problem? Se ta pridni zmenite in kretenu zakidate avto z ene dvemi metri snega.

to smo mi enkrat enmu naredil.. pa ne da smo samo zakidal s snegom, tok smo ga gor na avto nametal, da je vse skupaj izgledal samo kot navaden (velik) kup snega
hysterical-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
V našem primeru je na vhodu v ulico uradno postavljen znak: Prepoveda promet za vsa vozila v obe smeri, spodaj pa tabla: Dovojeno za lokalni promet.

Kaj naj to pomeni?

In ja, okoli bloka je vse od MOL-a - uradno že ko stopiš iz bloka si na MOL-ovi zemlji. Samo je že s samo tablo določeno komu je namenjeno tisti območje. In če si začne lastiti del parkirišča nekdo iz sosednje ulice (da dobesedno tebe zaprkira da se niti odpeljat ne moreš)...si rečeš..okej saj je vse MOL-ovo (in greš parkirat k njemu pred hišo
confused-1.gif
)