OK tokrat res zadnjič, Softi je treba brat še druge medije. npr.
V BLOGU:
Slovenija hoče biti resna država, zato je general Hočevar odšel rakom žvižgat. Davno davno v začetku devetdesetih sem bil v ekipi, ki je odšla v Beograd. Zgodbo iz tistega časa so povzeli časopisi: general Ivan Hočevar je storil samomor v hotelu Jugoslavija, strel v glavo… Konec. Pa je bilo res tako? Sanjal sem, da sem tam, da je bilo vse še bolj zapleteno, ga je obiskala družina iz Slovenije, poleg nas, seveda!
"Ne vem, koliko časa velja zaveza k molčečnosti, kakšne so posledice nespoštovanje te zaveze. Nekoč na sodišču me je moral takratni direktor VOMO Dušan Mikuš odvezati molčečnosti, da sem lahko sploh odprl usta. Ampak to je bilo leta 1996, zdaj pa smo 2010, glede na vse, kar se dogaja v naši lepi Sloveniji, bolje, da ne pišem več! Ivan Hočevar ni storil samomora, doletelo ga je zasluženo ali pač ne, zgodovina in čas bosta povedala svoje."
V dnevniku
"Naj najprej zapišemo, da je bil general Ivan Hočevar nazadnje jeseni lani zelo živ na obisku v Sloveniji, ki jo je maja 1991, še pred osamosvojitveno vojno, zapustil oziroma ga je vrhovno poveljstvo iz Beograda takrat prestavilo v Beograd. Razvpit pa je postal, ko je 15. maja 1990 izdal ukaz o takojšnji premestitvi orožja, streliva in minskih ter eksplozivnih sredstev slovenske teritorialne obrambe v skladišča JLA. Oziroma drugače.
http://www.dnevnik.si/nedeljski_dnevnik/aktualno/1042431010
Lepo branje še naprej!.