Blaupunkt BT in prostoročno telefoniranje

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Kako se obnese Blaupunkt z Bluetoothem za prostoročno telefoniranje? Ne razumem razvno: moram kupiti še mikrofon ali samo radio in gasa? Je zadeva ok ali je stran vržen denar?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
piše, da ima integrigran mikrofon. Predvidevam, da je skrit v luknjici nad usb vhodom. torej potrebuješ samo radio. je pa vprašanje kakšna bo kvaliteta zvoka in kako te bodo veseli ljudje na drugi strani;)

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
piše, da ima integrigran mikrofon. Predvidevam, da je skrit v luknjici nad usb vhodom. torej potrebuješ samo radio. je pa vprašanje kakšna bo kvaliteta zvoka in kako te bodo veseli ljudje na drugi strani;)

Zato pa montaža dodatnega mikrofona v višini glave pa je
cool-1.gif

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Jaz sem hotel kupiti Sydneya, ker ne rabim CD-jev, samo se nanj ne da priklopit zvočnika. Mi je pa servisel rekel naj kupim Blaupunkta, ker imam VW.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
zvočnika ali mikrofona?
Raje se stegni do modela, ki ima zunanji mikrofon. Bo veliko lažje komunicirat.
Sej boš radio imel pol mogoče še delje kot avto;)

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Ups, mikrofona. Malo me moti, da je tale Toronto model praktično enak kot Sydney, pa je 50 EUR dražji, poleg tega pa ima dodatno samo funkcijo za priklop mikrofona. Za mikrofon je treba še dodatno doplačat in na koncu bo tak radio z daljinčkom na volanu prišel 200 EUR. Sem iskal nekaj rabljenega, pa ne najdem. Niti na ebay-u.

Kaj pa tole:
http://www.bolha.com/avdio-in-...mp;kw=blaupunkt

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
funkcije ma vse:)
poglej še ma na yt in na google, če ima kake težave oz kako sploh dela.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Ma to je vse tako staro. Rad bi kupil novo oz. malo rabljeno, ne pa model izpred 6 let.
smile-1.gif
Se bo zgleda treba stegnit za Toronto. @INKVIZITOR, dela vse ok ali kaj pogrešaš?

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Vse dela, tako kot mora.
cool-1.gif

Nimam nobenih pripomb ne glede avtoradija samega ne glede telefoniranja. Včasih sem rad igral klavir po avtoradijih in me ni motilo, da sem do željene funkcije prišel v 160-em podmeniju. Danes, ko sem že v letih mi je pa to odveč. Zato Blaupunkt. Razmerej cena in kvaliteta je tut eden od razlogov.

Celoten sistem Blaupunkta sem si dal zmontirat v že četrti avtomobil in do sedaj kljub včasih precej intenzivnem in že skoraj na meji za sistem poslušanju glasbe (tuc tuc tuc tuc) nisem imel v destih letih niti enga problema.

Alko_man

gps navigator
26. avg 2007
972
1
18
Zanimam se za Pioneer radio, pa bi vseeno vprašal kar v tej temi.

http://www.bigbang.si/glavne-enote/dehx5600bt-avtoradio-pioneer-552719

Zanima me, kaj pomeni Enota podpira bluetooth brezžično tehnologijo preko Parrot.

Namreč želel bi se povezati z android telefonom preko BT z radiem in preko radia sprejemati klice. Ali je to možno pri tem modelu, ali je potrebna še kakšna druga inštalacija? V opisu piše, da je priložen mikrofon, pa me zanima, ali preko tega mikrofona lahko govorim s sogovornikom in preko zvočnikov poslušam njegov glas, ali moram govoriti preko GSM aparata?

Pa še nasplošno, ali je model ok ali njet-ok?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
glede na to, da ima tipko s simbolom telefonske slušalke in praviš, da dobiš zraven mikrofon, potem sigurno dela tako kot bi ti rad.
edino je vprašanje, kje boš lahko zbiral kontakte za klicanje. ali preko telefona ali celo preko radija.

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Osebno lahko Pioneerja v kombinaciji s Parrotom samo pohvalim... Sem imel DEH-5xxx serijo, zunanji zvočnik, Špica! Trenutno mi integriran BT v radiu slabše dela, kot ta z bivšim radiem.

Če je externi mikrofon, si ga lahko napelješ po želji (se mi zdi, da je cca. 3m kabla), slušalka so pa dejansko zvočniki od avtomobila..