BLACKBERRY

miha_zd

Pripravnik
7. jan 2010
535
0
16
Maribor
Pozdravljeni!

Ker sem razočaran nad nokio razmišljam o menjavi za BB-ja. Zanimajo me osebne izkušnje, predvsem z boldom in stormom 2. Zanima me tudi sistem delovanja komunikacij BB-jev, ker sem nekje prebral da imajo nek svoj sistem, pa me zanima kako to v praksi deluje, ali je za to potrebna kakšna dodatna naročnina?

Hvala za odgovore

LP Miha

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
To je tudi glavni problem pri Blackberryu. (da je potrebna dodatna naročnina). Sicer precej omrežno pogojenih reči sploh ne deluje...

Kaj te je razočaralo pri Nokii in kateri model je bil ?
confused-1.gif

miha_zd

Pripravnik
7. jan 2010
535
0
16
Maribor
Model je X6. Predvsem sem razočaran nad počasnim delovanjem operacijskega sistema. Razmišljam o BB-ju ali o kakšnem telefonu z androidom ali windows mobile. Če lahko kdo kaj priporoči in pove o osebnih izkušnjah se vnaprej zahvaljujem.

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Poskusi narediti Firmware update če še nisi... Morda so kaj pohitrili delovanje...

miha_zd

Pripravnik
7. jan 2010
535
0
16
Maribor
Poskusil sem že vse. Znanec ima 5230 (se mi zdi) in ima isto verzijo symbiana in mu prav tako kljub vsem posodobitvam deluje dokaj počasi.

pablohasan

Fizikalc
18. avg 2007
1.104
3
38
blackberry je korpo rešitev - v tem je odličen - super dela z raznoraznimi korpo email rešitvami. v nasprotnem primeru kupi kaj drugega.

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Jaz na BlackBerry aparat (Bold 9000 / 9700, ostalo me ne zanima), gledam kot zanseljivo orodje. Res je da nima sexy menijev in fade animacij (vsaj OS5 ne..) ampak tisto kar rabim naredi hitro in zanesljivo. Če se veliko sporoča (sms, mail, moderna socialna omrežja) je vse dobro pokrito. Tipkovnica (zlasti na 9000) še nima resnega tekmeca (E71 / E72 se zdita blizu ampak sta tako daleč..). Da ne govorim o zvoku preko speakerja. Noben iPhone 4, noben novi Android aparat ne pride modelu Bold 9000 blizu.. (kako je to mogoče?).

Potem pa seveda, ali potrebuješ telefon ali igračko? Ali veliko sporočaš, vnašaš opravila in hočeš stvari vnesti in najti hitro (s pomočjo bližnjic na tipkovnici je to res enkratno),.. potem se pri 9000 ali 9700 ne moreš zmotit.

Tudi jaz na 9000 pogledam kako nadaljevanko ko sem na vlaku ali pa ko kaj čakam... in je super!

Če pa rabiš touchscreen pa ti Storma vsekakor odsvetujem. Prej boš zadovoljen z iPhonom ali pa kakim Galaxy S, Desire ipd.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Najprej se odloči ali potrebuješ quwerty tipkovnico ali si želiš touchscreen.

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
@miha_zd: HD2 mogoče res zgleda zanimivo (velik ekran, solidna kamera, na splošno dober hardware..). Ampak ko boš par ur aparat imel v uporabi boš videl da je HTC z njim naredil enega največjih failov. WinMo 6.5.x so napaka, ki se nebi smela zgoditi. Tako brilijanten aparat ampak tako slab OS nikakor ne pašeta skupaj. Tudi mene je zamikal takoj ko je prišel k Mobitelu,.. in sem zdržal z njim 3 dni. Po parih mesecih sem mu zaradi številnih ROMov dal še 1 priložnost in tudi takrat je pogrnil na celi črti.

Če želiš touchscreen aparat se izogibaj WinMo naprav. Android ali iOS4 imata veliko več možnosti, da boš aparat obdržal. Še raje pa ti seveda svetujem 9700, če je že v ožjem krogu
smile-1.gif

miha_zd

Pripravnik
7. jan 2010
535
0
16
Maribor
HTC-ja sem imel možnost preizkusiti in je raketa,po brskanju po raznih forumih sem ugotovil, da se da nanj namestiti Android. Pisanje na on-screen tipkovnico zaradi velikega ekrana ni problem. Pa tudi dragi niso, iz Amerike preko ebaya jih dobiš za 300€. BB-ja še nikoli nisem uporabljal zato bi bilo nanj potrebno nekaj privajanja, medtem ko sem že imel nekaj telefonov z windows mobile.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Trenutno v svetu ne obstaja touchscreen telefon, ki bi lahko nadomestil boldovo tipkovnico. Še konkurenco, ki ima fizično tipkovnico šiša po levi in desni.

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
@miha_zd: ja meni se je zdel raketa samo kakih 10 min, potem pa je začel mlet in mlet. No, nekaterim pač WinMo sede, tu ni kaj. 300€ iz US ne pozabi, da bo še nekaj davka. Med tem ko so na bolhi od 320€ naprej in ga dobiš takoj z našo garancijo.. Tu nebi kaj dosti razmišljal. Srečno & sporoči kaj nabaviš.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Kako je pa blackberry in navigacije?

gps vem da ima, samo programov na pašnikih pa nič ne vidim.

Drugače so pa tudi 9700 na bolhi 300€.

japke

Fizikalc
13. avg 2007
1.349
12
38
44
skoz okol
kakšno resno navigacijo pozabi. Praktično vse BB-navigacije jemljejo zamljevide iz neta.. nepraktično za tujino.
Še najboljša je Google maps... če je sploh to navigacija
smile-1.gif

Lahko pa kupiš Garmin (ni free) - prav tako jemlje mape sproti iz neta.

za treke pa imaš nekaj finih orodij.. bbTracker ipd...

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Navigacija, YouTube aplikacija, surfanje ... so na BB pač slabo urejene zadeve tukaj ni kaj dodati.

Pisanje, hitri dosop preko bližnjic, sporočanje, notifikacije ipd., pa so zelo dobro urejene. In od posameznika je odvisno kaj najbol potrebuje. Jaz vem da mi noben iPhone in Android za enkrat ne morete ponuditi tega kar mi BlackBerry.

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
Bolda 9700 imam sele dober teden, ampak do zdaj se nisem odkril zadeve, ki bi me motila. Telefona ne rabim za igrackanje, ampak za komunikacijo in to opravlja odlicno. Velik plus je tudi zelo dobro stiskanje podatkov pri prenosu, dejansko je tistih 100mb prenosa lahko vec kot 1Gb nekompresirano.

Telefon deluje hitro, tudi pri vec hkrati odprtih aplikacijah ni zaznati kake upocasnitve. Baterija mi zaenkrat zdrzi 3 dni pri odprtem in povezanem WLANu in GPSu. BT imam izklopljen. (polnil sem ga v torek zvecer, zdaj imam se cca 30% baterije) Skratka - zaenkrat super zadovoljen.

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Pa še kmalu bo OS6 za Bold 9700, tako da imate še eno stvar za veselit se..

Še kdo veselo pričakuje?