BlackBerry Bold 9700

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Misliš da imaš (ti in Mobitel) QWERTY (napisal si qwertz)?
smile-1.gif

Mislim, da se boš hitro navadil.. pa še ena prednost QWERTY proti QWERTZ.. ko pišeš sporočila / maile.. (če imaš input type nastavljen na češky), kot boš gotovo zasledil, lahko pišeš šumnike.. (zlatsti je problematična tipka Z iz katere narediš šumnik Ž z trackpadom)

In z QWERTY tipkovnico je to super, brez problemov! Ko pa želiš "Ž" napisati z QWERTZ pa se brsta motita (oz. če imaš "večje prste" celo zaletavata / butata)
smile-1.gif

Javi se kaj si imel prej in kako boš zadovoljen.

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Probaj zamenjati sistem in z desnim prstom pritisniti Z ter z levim prstom poscrollati na QWERTZ tipkovnici. Prsta se ne motita
wink-1.gif

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Ma sem probal vse opcije... pa sem izbral najlažjo -> Kupil sem takega z qwerty
smile-1.gif

debeli prsti
smile-1.gif

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
OK, mogoče.
Ampak dejansko celo uporabljaš šumnike? Jaz jih zgolj izjemoma, ko pišem preko BB-ja ali drugega mobilnega aparata.

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Precej! Morda sem tudi malo pikolovski, ampak ugodnega 9700 (nemški, qwertz) sem prodal skoraj samo zaradi tega! (ok, pa splash screen je imel od O2)
smile-1.gif
))

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Ampak si pa eden redkih, ki uporablja šumnike, pa ne poznam malo ljudi z BBji ali aparati, na katerih pišejo maile.

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Ja čisto možno .. ampak če je možnost, zakaj pa ne
smile-1.gif
ko se enkrat navadiš jih zelo hitro napišeš..

Ali kdo uporablja dock?

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Jaz pa le zelo izjemoma. Ponavadi takrat, ko želim poudariti, da je šumnik, recimo kak naslov, priimek ...

erazem12

Pripravnik
15. feb 2008
167
0
16
jaz se navajam še vedno, pa mi ne gre najbolje. nisem ravno glup za te stvari, ampak bo iPhone ostal kar prvi telefon, novemu boldu pa bom dal še kako možnost da se uveljavi ;-)

japke

Fizikalc
13. avg 2007
1.349
12
38
44
skoz okol
Citat:
Uporabnik Anddrej pravi:
Bom kr klele uprašu:

a obstaja kak program, ki omogoča pogovor prek wlan-a oz. 3g-ja...ala. skype...ok...skype ne obstaja...iščem alternativo...vsak odgovor bo dobrodošel.

Hvala.

iSkoot je Skype klient.. Dela vredu

CDS

Pripravnik
17. nov 2007
432
4
18
Ljubljana
www.cassettedeck-service.com
Pa si prepričan v to, kar si napisal? Sam uporabljaš?...Ker če ja...bi zadevo rad v živo videl in sprobal, še posebej zato, ker imaš Bold-a9000...se pripeljem kamorkoli.

Nazadnje urejeno:

japke

Fizikalc
13. avg 2007
1.349
12
38
44
skoz okol
enkrat sem probal doma na WiFi in je delalo. Sicer bolj slabo..
potem se s tem nisem več ubadal, ker ne uporabljam več Skypa

CDS

Pripravnik
17. nov 2007
432
4
18
Ljubljana
Zelo zanimivo, glede na to, da tega ni napisanega nikjer na netu in da vsi govorijo, da še ni prave aplikacije,ki bi podpirala voip na BB-ju.
Iscoot dela na symbianu, uiq, wm...to tudi sam vem...ampak da pa na BB-ju dela...no, tkole bom rekel...iscoota sem tudi sam gor dal, pa zadeva sploh nima opcije za klicati...zato sem tako skeptičen glede tvojega odgovora.

japke

Fizikalc
13. avg 2007
1.349
12
38
44
skoz okol
ok, ravno sem probal.
Poveže se na Skype, potem klikneš na ime, katerega hočeš pokilcat in stisneš Call.
nato telefon kliče na telefonsko št. 016001426 (ISkoot)

Verjetno je klic plačljiv... tako, da v tujini tole bolj malo pomaga..

CDS

Pripravnik
17. nov 2007
432
4
18
Ljubljana
hmmm...samo če telefon že kliče...potem ti ne morajo obračunati, razen če imaš odprt račun in kredit na njemu...v nasprotnem primeru nebi klical. A to si ti izbral opcijo za test linije in zvoka?...Če si na wifiju in če imaš skype....dej bodi tako dober, pa me pokliči...moje skype ime je: anddrej

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Če ima kdo odklenjenega Bolda 9700 bi ga vzel za pametno ceno..

Zadeve se ne da dobit na Bolhi (prodano / ni odgovora) čeprav jih je kar nekaj.. Aneksa žal ne morem podaljšat
frown-1.gif

Nazadnje urejeno: