BlackBerry Bold 9700

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.093
138
63
okolica mesta
Bi znalo bit...spet odvisno od posameznika
smile-1.gif

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Ja če boš samo na telefonu delal, boš težko prekoračil 100mb (govorim znotraj, brez roaminga in pa brez tetheringa -> prenosnik / drugo..)

grobo

Pripravnik
23. jul 2007
893
0
16
Jaz sem trenutno na 63 MB, s tem, da veliko več kot pol podatkov prenesem na različnih WLAN omrežjih

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
V ameriki imajo google voice, in zadeva je baje super.

Na skype / podobno stvar se čaka. Skype naj bi prišel maja.

godfather

Fizikalc
8. nov 2007
515
72
28
širne planjave Dolenjske
Citat:
Uporabnik undefined pravi:
@godfather: super napisano.. Potem boš gotovo dobil na test tudi BB Dakota / Magnum?
smile-1.gif
Kaj meniš o tem stvoru?

Hm, ne vem kaj naj si mislim....kot se že nekje napisal, meni BB - touch sceen ne potegne, ker potem to ni več BB, ampak je bolj multimedija scena....bo potrebno poskusiti pa da vidimo...seveda k dobim v roke, sporočim svoje izkušnje..

ampak vseeno, zakaj bi potreboval touch, če na BBju ne potrebuješ tega....vse narediš s tipkovnico. Ker BB je sporočilni telefon in ne zadevca za igranje....za igranje in wannabe yupije je I-šrot
wink-1.gif

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Ne saj storm (no novega storma še nisem probal..) tudi meni ni všeč..

Klasični BB (Bold, Curve,..) je seveda najbolša opcija (za sedaj..).

Sem pa vedno za nove opcije, ker trg za tak aparat obstaja. Pa nebi rad da RIM implementira tak touch screen kot ga ima Storm. Če se tega že lotijo mora biti capacitive (glede velikosti se da debatirat).

Sam bi najraje videl modernejši OS (kot naprimer WebOS) na napravi kot je Bold 9000. Če bi to znali nekako združiti bi dobili dobro / zanimivo kombinacijo.

Popolnega telefona ni,.. sam sem žrtev iskanja (in sem zato pripravljen plačat precej več kot povprečni uporabnik) Do sedaj sta bila Bold 9000 in sedaj Bold 9700 najbližje
smile-1.gif

Mislim pa, da mora RIM nekaj storiti glede browserja (vem da prihaja novi..) in pa OSa na splošno. Aparat ni igračka, tu se strinjam, za resnega uporabnika je to prava stvar. Bi pa si vseeno želel malo "grafično bolj dodelanih menijev".

Nazadnje urejeno:

Fetici

Fizikalc
1. feb 2008
550
36
28
Mene pa zanima, če obstaja kakšna pametna navigacija za BB Bold 9700 pa da ni draga kot žafran
cheer.gif

Stipe

Pripravnik
4. sep 2007
366
0
16
Mislim, da zaenkrat še ne, predvsem je problem, ker vsaka navi sproti pobira karte in ni "offline".

zelo velik minus za BBje.

erazem12

Pripravnik
15. feb 2008
167
0
16
no, pa sem tudi jaz prišel do bolda. Ali mogoče kdo ve, če so pri M@ samo aparati s QWERTY tipkovnico, ali se da to izbirati oz je možno zamenjati?
hvala

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Kolikor mi je znano ima naš trg / mobitel samo QWERTY..

Imel sem enega nemškega Bolda 9700 z QWERTZ tipkovnico, so pa tudi AZERTY tipkovnice, a teh pri nas ne boš našel.

BTW: Kakšen se ti zdi aparat?

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Jaz imam QWERTZ in to je tudi tipkovnica za naš trg (naj bi bila). Je pa res, da moj ni kupljen pri m@ ampak pri S!.

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Ja imaš prav, QWERTZ naj bi bila za naš trg. Sam sem vedno kupoval pri Mobitelu in tam so vedno QWERTY (vsaj BlackBerry-ji, za druge ne vem).

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Verjetno so dobavljeni preko drugega distributerja, kot ga ima Si.mobil. Nokie pa so pri obeh QWERTZ, za ostale aparate pa z glave ne vem, vendar je verjetno isti distibuter in je enako.

erazem12

Pripravnik
15. feb 2008
167
0
16
Meni ni všeč da ima M@ s QWERTZ tipkovnico, še bolj sem bil razočaran da v paketu ni microSD kartice...ampak kaj hočeš.
Upam da bo aparat služil namenu in da bom zadovoljen z mojim prvim BB. Ko ga bolje stestiram, bom tudi javil kako je kaj (@undefined).
hvala vsem za hitre odgovore.lp