Citat:
Uporabnik lanos pravi:
berem pa berem...pa mi ni nič več jasno. A zdaj pa že mi ubogi slovenčki spreminjamo svetovno zgodovino, al kaj??? Ja, verjetno jo bomo ja.....
Še za lastne riti ne znamo poskrbeti, zdej bomo pa še zgodovinarji in celemu svetu dokazovali z nekimi spominskimi obeležji, da domobranci niso prisegli okupatorju. Ampak svet sploh ne ve, kdo so bili domobranci! V vseh državah, kjer je hodil takkratni nemški škorenj, so bili "odpadniki", ki so se pridružili okupatorju. Bodisi zaradi straha, življenja, zaščito premoženja, denarja, nekih drugih ugodnosti..... in te so potem novačili kmečke fante, da je pridružijo velikemu nemškemu škornju. Dejansko, je pa dokazano, da marsikdo je šel pod prisilo v domobrance, ki niso niti vedeli od koga in kaj branijo. In tako je tudi zdaj, ko nekdo odkriva neka spominska obeležja in verjetno ne zaradi prepričanja, da so bili domobranci res cool fantje ampak verjetno zaradi tega, ker jim je nekdo tako naročil. In takšne stvari se dogajajo, ko nekdo hoče očrniti neko drugo stran, pa je ne more z nekimi deli, ampak z kritiziranjem drugih. Pač Slovenska kultura. "če ne morem biti boljši od nekoga, bom pa nagajal drugemu, da bo slabši"
Ne zagovarjam političnih pobojev, ne zagovarjam nikogar, dejstvo pa je, da se ve, kdo je zmagovalec takratnih časov, kdo je bil okupator, kdo je z njimi sodeloval in kdo je moral "potegniti čez mejo", če je hotel da mu glava ostane na ramenih. In danes se vnuki vračajo z neko ideologijo, da ni bilo tako... da si jih grdi strici z simboli zvezde samo grdo gledali in da sploh niso sodelovali z nekom, ki je imel koncentracijska tabolišča, plinske celice, naseljevanje, preseljevanje, brez slovenske besede v ustanovah...itd.
In z takšnim razmišljanjem, ostajamo večni "balkanci", ki jim je važno samo kako se bo pisal nekdo oz. iz katere stranke ali prepričanja prihaja nekdo, ki bo na oblasti. In seveda je vse skupaj vidno po tem, kakšna "mala Švica" smo postali!!!!!!!!!!!!!
Pa še nekaj, okupator 2.s.v. je popušil na celi črti. Kar nekaj let pa že lahko gledamo, kako sta po tej 2.s.v. Japonska in Nemčija postali zmagovalki na ekonomskem in gospodarskem področju in dosegli ogromno več, kot v vsej vojni!!
Mi Balkanci bi se pa še kar "streljali" klegali, prepričevali kdo ima "daljšega"......
no, zdaj me pa kritizirajte kolk hočete..... lp