Citat:
Uporabnik lanos pravi:
Ampak, če smo že tukaj... samo ena primerjava. V Balkanskem kotlu so se vrnili simboli tistih, ki so isto kot domobranci prisegli takratnemu okupatorju. In zgodilo se je etnično čiščenje. Sam ne mi govorit, da je redna vojska z rednimi vojaki in rezervisti, ki so bili vzgojeni v duhu življenja zadnjih 40ih let počeli te stvari. Boj za oblast Balkancev.
j... te komunisti in domobranci!!!! Če ne smeš pozabiti (piši v ednini) , se pa pač vsaki dan spomni. Pa kaj te tako muči, da vlečeš zgodovino ven, kot najnovejšo vest?? A si koga izgubil takrat??? A si plačan, da pišeš o tem??? Ni prav da so se poboji sploh zgodili...ni prav da je vojna sploh bila.... ampak... glej..... vse vojne v svetu se začnejo zaradi dveh (ali nekaj) kretenov. Nagovorijo narod za "topovsko meso", nafilajo z patriotizmom, .......... in vse to je boj za oblast, v kateri ni prostora za patriote, ki so bili v rovih.Citat:
Uporabnik cvinga pravi:
Povojne poboje s strani komunistov vsekakor ne smemo pozabiti.
kolko mi je jasno in kolko vem, ne vem. Ampak mi je iz dneva v dan...oz. iz leta v leto bolj jasno.Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
Ampak, če smo že tukaj... samo ena primerjava. V Balkanskem kotlu so se vrnili simboli tistih, ki so isto kot domobranci prisegli takratnemu okupatorju. In zgodilo se je etnično čiščenje. Sam ne mi govorit, da je redna vojska z rednimi vojaki in rezervisti, ki so bili vzgojeni v duhu življenja zadnjih 40ih let počeli te stvari. Boj za oblast Balkancev.
Ne vem če ravno......dojemaš problematiko balkana......tudi sam nisem 100% zase....
Ampak težnje po samostojni hrvaški so se pojavljale ves čas SFRJ.....ni bil MASPOK edini dogodek....tud če spremljaš dogajanje okol arhivov UDBE....je mela udba največ "dela" z hrvaško emigracijo!
Tud v temi o JLA ti folk piše osebne izkušnje da so bli najbol občutljivi na konflikte med srbi in hrvati....
S tem da so bli hrvati narod katerega se je hotlo najbolj "posrbiti" ker sta pač jezika najbolj podobna....zaradi mešanih družin...%manjšine itd.
Tko da mal delaš krivico kle.....ker hočeš prikazat da je blo to delo zombijev.
Mogoče se strinjam samo v delu "Boj za oblast Balkancev".......ampak to smo mel tud pri nas z mehko lustracijoPoteka še dandanes
Citat:
Zjutraj 16. decembra 1969 so našli mrtvega v njegovem naslonjaču, kjer
je imel navado zbirati moči ob srčnih slabostih, Ludvika Modesta Golia. Tako
se je tiho poslovil iz vrst raziskovalcev slovenske zgodovine mož, ki je bil
željan, da še marsikaj razišče in pomaga odstranjati občutene neznanke v
našem zgodovinopisju-
Citat:
Uporabnik titov pravi:
ksz
A je bil 1 okupator ali sta bila 2 oz. celo 3?
Citat:
Uporabnik KKK pravi:
kateri misliš, da je četrti? NDH, al bo spet kdo komunjare ven potegnil?
Ti dam kontra. Si ti plačan da pišeš ? Ni mi pa jasno zakaj sploh bereš če te ne zanima ta zgodovina komunistov z neizbrisljivo oznako da so pobjali svoje ljudi.Citat:
Uporabnik lanos pravi:
A si plačan, da pišeš o tem???!Citat:
Uporabnik cvinga pravi:
Povojne poboje s strani komunistov vsekakor ne smemo pozabiti.