Bitka pri Grahovem med Domobranci in Partizani

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.761
4.907
113
ja, tako kot nekateri še vedno niso "odložili" stvari, ki jih je tale teolog zbiral...
pa kaj bi to, spet detajli...
grims-1.gif

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
Citat:
Uporabnik cvinga pravi:
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
Citat:
Uporabnik cvinga pravi:
Povojne poboje s strani komunistov vsekakor ne smemo pozabiti.
A si plačan, da pišeš o tem???!
Ti dam kontra. Si ti plačan da pišeš ? Ni mi pa jasno zakaj sploh bereš če te ne zanima ta zgodovina komunistov z neizbrisljivo oznako da so pobjali svoje ljudi.
ahhhh, dej nehaj no. Ne odgovarjaj s istimi vprašanji. Potegnil si samo en stavek iz mojega posta. Kje sem napisal, da me ne zanima. Sam stvari so jasne.....kolko tolko. Žrtve so bile vsa leta vojne. Ti pa obsojaš samo ene. In še zdaj ne vem, proti komu pišete...komunistom ali partizanom. Pa da ti prihranim eno vprašanje. Niso bili vsi partizani komunisti.
Sej je vredu, če te zgodovina zanima, samo zgodovina NOB so vsi udeleženci. Bogi ali heroji (v človeškem smislu) so bili vsi.... dejstvo pa je da so domobranci prisegli okupatorju in ubijali ...koga že??? Daj napiši no, da ne boš rekel, da ti vsiljujem mnenje.... koga so ubijali domobranci med 2s.v.??? Tujce na slo ozemlju?? Domače na Slo ozemlju?? ali........???

cvinga

Fizikalc
10. feb 2014
1.830
1
36
Men gre na jetra povojno klanje katerega so izvajali komunisti. Vojna je itak vojna ..zmerom bilo in zmerom bo.

Pa zdajle vidim da je bil tukaj zbrisan moj prispevek iz današnjega dogajanja v sloveniji...prov ..naj bo tako če nekateri ne morejo videti resnice komunistične podlosti do svojih ljudi.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
nisi odgovoril!!!!
Na jetra gre pa vsaka vojna. Dogajalo se je marsikaj, kar ni prav ali je prav. Kot sem že napisal...zmagovalcem je vse prav, poražencem pa nič. To je zgodovina in čuvaj jetra in upajmo da se kaj takega ne ponovi.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Saj so tudi partizani med drugo streljali domobrance, ki so menda tudi bili Slovenci na domačem ozemlju?

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Tudi če so si jo zaslužili. Če je bilo tako jasno, kot praviš, potem ne bi bilo težav dokazati krivdo na sodišču, pa ne montiranem. Morda pa niso dali na sodišče ravno zato, ker bi bili oproščeni.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.716
6.110
113
blizu močvirne prestolnice
Povej zakaj in kdaj je nastala prva vaška straža? Ko boš imel to razjasneno boš videl da ni bilo vse tako črno - belo!

Nazadnje urejeno:

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.024
1.235
113
42
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Povej zakaj in kdaj je nastala prva vaška straža? Ko boš imel to razjasneno boš videl da ni bilo vse tako črno - belo!

zato ker so eni ljudje pač reve ali pa egoisti.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:

zato ker so eni ljudje pač reve ali pa egoisti.

dr. Božo Repe pravi, da so prve vaške straže nastalle zaradi nasilja posameznih partizanskih poveljnikov nad civilnim prebivalstvom...

I

Izbrisan uporabnik #488

Možno, zakaj pa ne, saj civili so sodelovali z okupatorjem.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
hm potem verjetno enega od teh komandantov ne bi posledično ustrelili? pa en vaške straže, ampak nejgovi šefi...mogoče je pa premalo intenzivno 'čistil'

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
sprasujem se.gif

a niso bili vsi civili???
Uradna vojska je kapitulirala, partizanščina je bila tudi v povojih oz. velika večina partizanov je bila v civilnih oblačilih s puško v roki, domobranci pa tudi ne vem, čigavi naj bi bili in kod kdo so prisegli okupatorju
Je pa zelo zanimiva stvar, da se je v 4 letih iz teh civilov na celi YU ustanovila neka vojska, država in to brez danes nepoglešljivih komunikacijskih naprav. Danes se pa v enem mandatu ne zmenijo nič oz. komunicirajo kar preko medijev.
Čudna so obdobja zgodovine.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Komunizem je bil poln cudezev ce se nisi opazil
smile-1.gif

hysterical-1.gif

pa partizanski komadanti so imeli dodatne čute, ki jih navadni ljudje nimamo...

da ne govorimo o z žganjem napojenih 'borcih', ki so namesto slovenskih simbolov (hecno, celo domobranci so imeli kranjskega orla na rokavu) imeli stalinistiæne zvezde na æelu in v akutnem alkoholnem popju pometali žive ljudi v ogenj...