Citat:
Uporabnik pioneer pravi:
Kolikor je meni znano je Japonska priznala BTC kot plačilno sredstvo. Drugače z BTC se da kupit kr nekaj stvari, sedaj pa imaš debetne kartice, kjer nakažeš BTC, ETH in z njimi plačaš kar želiš. Jaz sem dal gor 1 btc za hec pa jih še nisem porabil. Vmes sem pa kupil PC, laptop, parkrat v restavraciji kosilo in mam več "denarja" gor kot pa na bankiTako, da ni glih da kripto ni uporaben že sedaj...
Ja seveda. Ampak, kdo danes od tistih, ki kupijo BTC potem dejansko uporablja kot valuto in z njo kupuje kaj drugega od kriptoblokov? Nihče. In to je zgovoren dokaz o tem kako je to nova vroča "valuta".
In kdo bi danes sklenil recimo nepremičninski posel v BTC? Spet nihče, ker je volatilno, nestabilno.. V petek se dogovoriš za ceno, v ponedeljek greš notarju in ne veš ali bo + ali - 15%. Saj vem kaj bom dobil kot odgovor; počakajte še malo, da pridejo veliki playerji. Saj ne rečem, morda bo država res nekoč uvedla kripto-valuto (predvsem v namen sledenja vseh transakcij). Ampak to be spet neka druga, nova.
Da ne omenjam smešnih transakcijskih dajatev in nasploh neprimernega omrežja, da bi serviral karkoli resnega obsega.
Ko bo to urejeno, bodo morda zaživele regulatorno podprte (torej državne) kripto-valute. Tisto kar je zdaj v igri, pa šlo v pozabo.