Bitcoin-hudičeva valuta.

pioneer

Pripravnik
11. dec 2014
632
14
18
Citat:
Uporabnik tgrzan pravi:
igi, pioneer,

kaj je pa najceneje (pa ne me pošiljat na petrol
ne-ne-1.gif
)?
Edit: oziroma katera platforma nudi alcoine? Coinbase in bitstamp sta mi "prerevna".

Jp točno tko. Fiat na te ki podpirajo pol pa na Binance. Bittrex se mi je zameru, ker čakam na svoje ETH že 1 teden. Skozi pošiljajo neke odgovore od robotov, nobenega konkretnega dgovora kdaj jih bom dobil in zakaj zamujajo 1 teden... V etherscan so potrjeni bli v 10 min...
Ti dajem citat, ker je ena spraševala glih danes isto. Pa lahk ker prek linkov, da bom dobu kaj za za promocijo
wink-1.gif

Evo:

Citat:
Uporabnik pioneer pravi:
Borze naj bi imele vse v cold storage, glih za primer če jih napadejo hekerji tako, da so kriptovalute zaščitene.

Za te valute ki jih ti želiš si lahko povlečeš dol Jaxx ali Coinomi wallet na telefon, pošlješ na naslov, ki se ti tam generira in to je to.

Bitstamp, Bitfinex, Coinbase, Spectrocoin, Kraken so borze, ki sprejemajo FIAT denar, ko se verificiraš.

Mislim da je Coinbase edini, ki te verificra v par minutah, ker imajo avtomatsko slikanje preko web kamere. Če želiš se lahko prijaviš čez moj link in dobiš 10$ za nakup nad 100$. To lahko potem porabiš za provizije pri transferju na wallet: https://www.coinbase.com/join/593f99967dd1745ce7846e0e

Ko pošiljaš denar pošiljaj preko online banke in izbereš SEPA oz. UPN obrazec. V 1-3 dneh bi morala imeti na borzi in potem lahko kupiš ETH, BTC... Če želiš pa kaj drugega boš pa morala drugo borzo odpret, ki podpira ostale valute. Jaz uporabljam Binance, tam imaš tudi IOTA, ki si jo omenjala. Tu je še moj link za ta exchange: https://www.binance.com/?ref=11331689

Če boš kupovala druge kriptovalute ne kupuj BTC ampak ETH ali XRP, ker je hitrejši in cenejši prenos. Potem ko boš na Binance borzi si te ETH ali XRP pretvoriš v BTC ali pa poglej če se da kupiti kar z ETH, IOTA/ETH je celo za 3 cente nižja cena kot IOTA/BTC, tako da lahko kar tako kupiš.

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.986
17
38
Bled
Citat:
Uporabnik pioneer pravi:
Ni možno, le kriptovalute podpirajo. Za FIAT maš: Bitfinex, Bitstamp, Coinbase, Kraken, Spectrocoin...

na bitstamp me že en teden zajebavajo z verifikacijo
uf-1.gif

Če prav razumem, naj bi coinbase računa 0,15€ za withdrawal ali se mogoče motim?

D_K

Guru
24. sep 2007
3.066
844
113
Citat:
Uporabnik hooger pravi:
Citat:
Uporabnik pioneer pravi:
Ni možno, le kriptovalute podpirajo. Za FIAT maš: Bitfinex, Bitstamp, Coinbase, Kraken, Spectrocoin...

na bitstamp me že en teden zajebavajo z verifikacijo
uf-1.gif

Če prav razumem, naj bi coinbase računa 0,15€ za withdrawal ali se mogoče motim?

Tud mene nisio na Bitstampu celo večnost verificirali. Potem sem si naredil na Coinbase... za enkrat zadovoljen.

Bra

Zelenc'
19. dec 2017
1
0
1
Sem novinec, rad vas bi zaprosil za pomoč pri trgovanju z kripto valuto Cardano (Ada). pa ne vem kako bi to valuto kupil. KAteri portal mi priporočate , da bi imeli trgovanje tudi s temi , nizko vrednimi valutami. Hvala.

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
Binance ima ogromno alt coinov.
Je ta tako da tam ne poslujejo s FIATOM.
Preberi zadnji 2 strani, je bilo napisano.

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.466
1.924
113
Binance ga ima, Bittrex tudi. Pri prvem je lažje prilezti čez verifikacijo (ker je ni)
smile-1.gif
.

Kako spravit denar gor, preberi nekaj postov nazaj.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Citat:
Uporabnik Bra pravi:
Sem novinec, rad vas bi zaprosil za pomoč pri trgovanju z kripto valuto Cardano (Ada). pa ne vem kako bi to valuto kupil. KAteri portal mi priporočate , da bi imeli trgovanje tudi s temi , nizko vrednimi valutami. Hvala.

Zakaj ne preberete vsaj 10 strani nazaj, ker je vse razloženo večkrat

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Še enkrat za vse....Binance je borza, na kateri je zelo dosti valut. Binance ne operira z bankami, temveč samo z kripto valutami. Na Binance si moraš poslat kripto valuto (najbolje Ripple ali pa tudi Litecoin) iz ene druge borze (recimo Bitstamp, Coinbase...) katere pa operirajo z bankami, saj jim moraš ob prijavi dati TRR svoje banke. Iz banke si pošlješ na Bitstamp denar preko SEPA nakazila in ko dobiš denar na Bitstamp, kupiš Ripple in si jih pošlješ na Binance in tam potem kupiš BTC in z BTC-jem, katera je osnovna valuta na borzi potem kupuješ ostale valute.

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.466
1.924
113
Ob prijavi ne rabiš dat računa. Šele ko hočeš naredit dejanski dvig. Zahtevajo pa precej osebnih podatkov, vključno s slikami osebnih dokumentov ipd. Pri marsikomu je to deal breaker.

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Še enkrat za vse....Binance je borza, na kateri je zelo dosti valut. Binance ne operira z bankami, temveč samo z kripto valutami. Na Binance si moraš poslat kripto valuto (najbolje Ripple ali pa tudi Litecoin) iz ene druge borze (recimo Bitstamp, Coinbase...) katere pa operirajo z bankami, saj jim moraš ob prijavi dati TRR svoje banke. Iz banke si pošlješ na Bitstamp denar preko SEPA nakazila in ko dobiš denar na Bitstamp, kupiš Ripple in si jih pošlješ na Binance in tam potem kupiš BTC in z BTC-jem, katera je osnovna valuta na borzi potem kupuješ ostale valute.

OK to razumem, pa lahko jaz recimo Ripple ali pa Verge kupim direktno tako kot lahko kupim ETH na coinbase? Nakažem evre in kupim eno od zgodnjih valut?

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Coinbase: dokler nisi verificiran verjetno ne moreš dodati bančnega računa, al jaz kaj delam narobe?

Edit:
Sem se prijavil, up. ime, geslo, verifikacija telefona - to je vse OK

Dal 1. slike osebne pa je fail, dal sedaj drugič in melje. Vmes poizkušal dodati račun DH in/ali NKBM pa oboje javlja da ni pravi BIC in SWIFT, pa sta oba ziher OK, ali pa je kaka caka.

Nazadnje urejeno:

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Na Bitstampu lahko direktno kupiš BTC (Bitcoin), LTC (Litecoin), BCH (Bitcoin Cash), ETH (Ethereum) in XRP (Ripple), na Coinbase mislim, da vse te naštete, razen BCH...ne vem, nisem bil gor že 1 mesec. Torej, kupi na Bitstampu Ripple, to pa zato, ker je prenos na drugo borzo najhitrejši in najcenejši. Tam pa če hočeš kupiti Verge, se Verge kupi samo z BTC in morda še kako drugo. Nisem preverjal trgovalnih parov. iN če hočeš kupiti Verge, moraš riple zamenjati z BTC in šele potem BTC zamenjaš z Verge.
Ja, je kar komplicirano in odsvetujem pozno ponoči to delat, ker sem bil enkrat zjeban, ko prase in sem skoraj zajebal nekaj, ker sem videl samo še posteljo.
grin1.gif

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Citat:
Uporabnik McGiver pravi:
Coinbase: dokler nisi verificiran verjetno ne moreš dodati bančnega računa, al jaz kaj delam narobe?

Edit:
Sem se prijavil, up. ime, geslo, verifikacija telefona - to je vse OK

Dal 1. slike osebne pa je fail, dal sedaj drugič in melje. Vmes poizkušal dodati račun DH in/ali NKBM pa oboje javlja da ni pravi BIC in SWIFT, pa sta oba ziher OK, ali pa je kaka caka.

Če se ne motim, sem jaz dal že takoj na začetku TRR. Registriral sem se v bistvu v pol ure. Samo sem potem videl, da imajo zelo visoko provizijo in sem opustil to borzo.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Sej mora mlet, ker je avt. program za prepoznavo podatkov v pogonu. Meni je tudi mlelo ene 5-10 minut. Potrudi se poslat zelo dobro čitljivo fotko. Pa hologramska številka na osebni naj bo vidna, ne un tip na konjičku. Pa zadnjo stran osebne tudi pošlji

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Sem se sedaj potrudil, da se vse lepo vidi.

Katera provizija? Meni piše SEPA gor/dol =0,15€

Kje si pol ti?

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Provizija za nakup BTC oz katerekoli druge valute na njihovi strani je čez 1%. Jaz sem na Bitstampu, na kateri je provizija 0,25%. Na Binancah je 0,1% in potem ti jo tudi znižajo na 0,05%, če malo potrejdaš.
Samo sedaj je ful gužve na Bitstampu, ker je naval velik in se čaka, kot berem na tem forumu tudi 1 teden. Zato se res potrudite, da bo fotka čitljiva. naredite več fotk, s flešom, brez fleša, pa malo od strani, da ne bo fleša videt v osebni, ker pol je itak nečitljivo in preglejte na računalniku kvaliteto fotke in izberite najboljšo. Folku zavračajo, ker morda niti ne pogleda kvaliteto slik in kar pošljejo. Morda je slika stresena in iz ene besede rata nečitljiv zmazek. Slikajte obe strani osebne! Jaz sem takrat slikal z Note 2 telefonom, tako, da se da narediti dobro fotko, ker so danes že boljši telefoni. Na telefonu dajte na makro način.
Jaz sem se na Bitstamp k sreči registriral že Junija. Naredil sem sebi in ženi account in obakrat je šlo brez problema skozi.
Pa dal sem bančni izpisek, kot so takrat svetovali kolegi na forumu in tud na enem drugem forumu. Morda ima bančni izpisek prednost pred drugimi dokumenti, ne vem. Zatemnil sem samo stanje na računu, priliv-plača in delodajalca. Ostalo sem pustil vidno.

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
za bitstamp sem jaz čakal ene 3-4 delovne dni pred 14dnevi.
zna pa bit sedaj še večji naval kot takrat.