Biftek (tatarski)

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
761
113
No danes sem pa kupil "Tatarca" pri mesarju Petrina v Zupančičevi jami in lahko rečem le POPOLNO RAZOČARANJE, od besede Tatarski biftek, ni niti za T. Zadevo prodajajo za 20 eur /Kg notri pa navadna govedina, daleč od tega, da bi za okus dali vsaj malo pljučne, pa kak notranji del stegna, vse je samo neko 3 razredno meso, niti malo niti ne potegne na okus, po pljučni, vse je pa še izdatno začinjeno in papricirano in to je edini okus, ki se čuti. Skratka POLOMIJA OD tatarca. !!! Izognite se Petrine v Zupančičevi jami, kljub temu, da so res prijazni v največjem loku, vsaj za tatarca !

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Paprika, poper.... Itd ubijajo okuse. Fino zCinjeno meso je lahko tudipokvarjeno in gre cez.

On topic
Ga ni cez domacega iz prvoklasne pljucne. Eko roba. V arkadah imajo po 60 kilca.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
ksz

Ok torej stacune poznamo in njihove izdelke, petrino tudi, med boljse pa naj bi sodili

Arvajev ki se ga dobi v stacuni ali pa
Gregorc v Murglah kije vrjetn mesarija.

Je se kaksne mesar ki bi mel dobro zadevo v Lj?

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
761
113
Zaradi poštenja do vseh, moram povedati, današnjo prigodo, torej boljša polovica je bila v Sparu in mi je prinesla lonček Tatarca od Delikatese, katerega cena je 12 eur - zelo nizka, tatarec od te firme je vedno veljal za ne najboljšega, sam ga morda ne bi niti kupil, no tokrat pa veliko začudenje zadeva sicer verjetno ni iz pljučne ali je pa samo delno, vendar je meso res zelo dobre kvalitete, začinjeno primerno ne premočno in ja čuti se tisti pravi okus pljučne ...., ker sem imel še nekaj tATARCA od pETRINE sem lahko primerjal in moram reči, da ta od Delikatese za 12 EUR po kvaliteti KREPKO povozi pETRINOVEGA po 20 EUR, skratka zelo presenečen nad Delikatesinim in nad njihovo ceno in globoko razočaran nad pETRINOVEM , no za solidnega navadno velja tudi Arvajev, če pa še kdo ve za kakega pravega ne glede na višjo ceno pa da se dobi v Ljubljani pa naj priporoči !!!

Nazadnje urejeno:

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
ksz

Sam ponavadi vzamem Arvaja v Sparu. Imajo pomojem tudi svojega, iz lastne delikatese(?), pa nisem nikoli prišel do njega - ker je bila že parkrat cena višja od moje prve izbire, ki mi je top.

Danes sem zamudil trgovino in zato tatarca vzel v Hoferju (nek slovenski izdelek, iz Celja, cca 12€ za kilo). Arvajev je imo občutno boljši, ta je bil sicer povprečno soliden, vendar precej bolj kompakten in trd, pa tudi relativno začinjen (mene ne moti, itak dodam še čili).

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
meh... kakorkoli... mene s tatarcem za 12 ne bo nihce preprical... pri tej ceni špilajo začimbe.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.779
6.171
113
blizu močvirne prestolnice
Zakaj ne, poglej še enkrat kaj je Matofill npisal, jaz mu kar verjamem saj je gurman! Drgač pa Petrin ne daje samo pljučne,enostavno je predraga!

ker sem imel še nekaj tATARCA od pETRINE sem lahko primerjal in moram reči, da ta od Delikatese za 12 EUR po kvaliteti KREPKO povozi pETRINOVEGA po 20 EUR, skratka zelo presenečen nad Delikatesinim in nad njihovo ceno in globoko razočaran nad pETRINOVEM , no za solidnega navadno velja tudi Arvajev, če pa še kdo ve za kakega pravega ne glede na višjo ceno pa da se dobi v Ljubljani pa naj priporoči !!!

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ma vsi tud mislite, da mesarje pride pljučna 30€ plus.
hysterical-1.gif

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Zakaj ne, poglej še enkrat kaj je Matofill npisal, jaz mu kar verjamem saj je gurman! Drgač pa Petrin ne daje samo pljučne,enostavno je predraga!

ker sem imel še nekaj tATARCA od pETRINE sem lahko primerjal in moram reči, da ta od Delikatese za 12 EUR po kvaliteti KREPKO povozi pETRINOVEGA po 20 EUR, skratka zelo presenečen nad Delikatesinim in nad njihovo ceno in globoko razočaran nad pETRINOVEM , no za solidnega navadno velja tudi Arvajev, če pa še kdo ve za kakega pravega ne glede na višjo ceno pa da se dobi v Ljubljani pa naj priporoči !!!

Jaz sem tudi vzel od Delikatese, dodatno še od Arvaja in Čadeža. Poglej sestavine od Delikatese. Daleč najbolj naraven je od mesarije Čadež.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ja sej to je res kolega pa dost na kmetih že, tko da ni xyz posrednikov kot pri državnih projektih.
tongue-1.gif

Sem pa mesec nazaj spekel T-bone iz coolhouse-a več kot 1kg kos pa je bil odličen, cena pa 12,90€/kg.

Sunshine

Pripravnik
23. jul 2008
84
0
6
Nad lososovim tatarcem pa nobenega navdušenja?

Niti ne vem ali se to da kupit ali ne, v glavnem za vikend sem ga naredil iz lososovega fileja in po mojem okusu dober pa tudi gostje se niso pritoževali. Iz cca. 500 g lososovega fileja dobiš tatarca za cca. 4 ljudi.