Hja, kolikor mi je znano so dvorec vrnili leta 2000, po moje iz praktičnega razloga, ker je totalno propadal.
Po moje ga ne bi smeli vrniti, ker ga je uporabljala Upravna enota Maribor za matičarja, za poroke, tudi Univerza v MB je imela not sprejeme, skratka javni interes...
---
Nepremičnine ni mogoče vrniti:
1. če služi za opravljanje dejavnosti državnih organov ali za dejavnosti s področja zdravstva, vzgoje in izobraževanja, kulture oziroma drugih javnih služb, pa bi bila s tem bistveno okrnjena možnost za opravljanje teh dejavnosti, ker je ni mogoče nadomestiti z drugo nepremičnino ali bi bila nadomestitev povezana z nesorazmernimi stroški;
---
Pa so kljub temu uvalili.
http://www.rtvslo.si/slovenija...00-evrov/247457
Potem so celo tožili državo zaradi neuporabe... pri čemer jim je sodišče prisodilo sorazmerno majhen znesek glede na vtoževanega..
p.s.
mimogrede
Za časa Ivana pa se je vrnil Vrbanski kompleks (čeprav je not bila šola, faks!!!) in so prav tako tožili državo zaradi neuporabe. Vendar pa tu ni bilo sodnega epiloga
ker je bila na oblasti prava vlada, ki se je poglihala za mislim da okoli 9mio EUR!!!
Dobili so torej objekte + odškodnino 9mio EUR. Če sem se za kakšen mio zmotil, se oproščam.