Beraški zdravniki

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
22.174
14.468
113
kod Džej-Zija
Zakaj bi že bilo treba PREPOVEDAT privat zdravstvo? Prav lepo ima svoje mesto na trgu.

Definitivno je pa treba nehat uničevat javno zdravstvo, pri čemer je največji padec doživelo pod najboljšim meneđerjem pod soncem, g. dr. Golobom. Je pač treba tvorno uredit odnose med zasebnim in javnim, da se ve, kdo pije in kdo plača, prepovedovanje vsevprek je pa totalen kretenizem.

• Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe

bertoncl

Guru
4. jun 2015
1.901
720
113
Zakaj bi že bilo treba PREPOVEDAT privat zdravstvo? Prav lepo ima svoje mesto na trgu.

Definitivno je pa treba nehat uničevat javno zdravstvo, pri čemer je največji padec doživelo pod najboljšim meneđerjem pod soncem, g. dr. Golobom. Je pač treba tvorno uredit odnose med zasebnim in javnim, da se ve, kdo pije in kdo plača, prepovedovanje vsevprek je pa totalen kretenizem.

To se strinjam, da je javno zdravstvo ravno pod Golobovo vlado doživelo največji udarec. Je pa treba biti pošten in zraven povedati, da so ga teple tudi vse prejšnje vlade v zadnjih ne vem, 20 letih.

Jaz vidim največji problem v tem, da se stvar že itak sama od sebe privatizira. Zavarovalnice gradijo paradržavno zdravstvo, to se nam dogaja pred očmi že leta in nihče ne naredi nič. Na koncu bomo dobili najslabšo možno, neregulirano in podivjano varjanto.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.837
1.826
113
Jaz vidim največji problem v tem, da se stvar že itak sama od sebe privatizira. Zavarovalnice gradijo paradržavno zdravstvo, to se nam dogaja pred očmi...
Hm, zavarovalnica Triglav je v večinski državni lasti. 2/3.
In državni lastniki ustanavljajo privatne klinike.
Uh, ko bo to Jenul zvedel!

Še huje: zavarovanje Triglav Zdravje uporablja javno zdravstvo za triažo. Ostale zavarovalncie imajo vsaj svoje zdravnike zaposlene, da pregledajo pacienta in predlagajo nadaljnje postopke.
Triglav pa za zasebna zavarovanja uporablja storitve javne mreže.
(sem pa malo zmeden, kdo je v tem primeru dvoživka?)
Uh, ko bo to Jenul zvedel!

• Haha
Reactions: mosseero