Beraški zdravniki

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.656
3.935
113
Ljubljana
hmpg.net
Kot je ferdo lepo poudarja kar naprej... Zdravniki so najvecji davkoplacevalci. Placujejo, da delajo...

Take poceni fore, kot vidis, lahko obrnes kakorkoli.
Ne, Ferdo vedno poudarja:
- naj zdravniki delajo v sistemu javnega zdravstva in bodo zato pošteno plačani
- naj DRUGI zdravniki delajo v privatnem zdravstvu in bodo zato pošteno plačani

NE pa, da ISTI zdravniki delajo v obeh sistemih.

In ne, to niso posamezni prim eri
In ne, ZSSS (ni dober, ni koristen) ni kriv zato, da je zdravstvo (OK - tudi SŽ so take) še vedno dela po normativih izpred 40 let. Vsi ostali so morali v tem času produktivnost bistveno poboljšati in zmanjšati stroške.

In SAMO zdravniki so krivi, da zdravstvo ni optimalno organizirano, ne uporablja informacijskih sistemov, nima nobenih pregledov nad ničemer. Ker bogovom v belem ne bo nihče gledal pod prste.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.471
6.977
113
Ferdo je ratal prodana dusa. Najprej je izgledalo, da proizvaja zolc samo za zdravnisko srenjo. kot kaka slaba osebna izkusnja, pa udri... Zdaj seveda ne vec. In jaz vem, da ferdo razume in je sposoben razumeti, ampak v slogu 123 tera neko paralelno agendo po vsem forumu.

Ferdo ve, da ce bo ostro locil, javnega zdravstva jutri vec ni. In tudi vlada bi ze prejsnji teden to ostro locila, kot se je namenila, preden se je razlozilo par stvari. Jansa ga nese tukaj na vseh frontah. Izkusnje in poznavanje situacije, zdajsnji so prisli k mizi nafopani s tem, kar se pise. Ampak je ocitno tudi zdajsnja garnitura razumela. In ko se v medijih pojavlja ponedeljkov sporazum kot Pirova zmaga za FIDES, je v resnici isto, kot je pocel jansa, samo z drugo masnjo. Zdravniki bodo ostali v JS in z veseljem delali zanimivo, ce bo to vsaj priblizno primerljivo placano kot štanc privat. Stanc diagnostike praviloma. Bomo vedeli, kaj je narobe, ne bomo pa zdravili. Ker tle je pa denarja zmanjkalo... In tudi ne bodo potem silili privat, ker to za seboj potegne kar nekaj sitnarij kljub vsemu.

WTF so ti ponudili, da si se znasel kot forumski trol?!

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.656
3.935
113
Ljubljana
hmpg.net
Nič

Ker tole:
In ne, ZSSS (ni dober, ni koristen) ni kriv zato, da je zdravstvo (OK - tudi SŽ so take) še vedno dela po normativih izpred 40 let. Vsi ostali so morali v tem času produktivnost bistveno poboljšati in zmanjšati stroške.
In SAMO zdravniki so krivi, da zdravstvo ni optimalno organizirano, ne uporablja informacijskih sistemov, nima nobenih pregledov nad ničemer. Ker bogovom v belem ne bo nihče gledal pod prste.
nisi niti omenila.

In ne nimam slabe osebne izkušnje.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.471
6.977
113
Vem zdaj, ja... Prej, glede na pretekla leta tvojih objavljanj, sem pa res mislila, da gre za kako osebno zadevo.

Ja kdo pa bremza vse, ce ne placnik? Ne glupi, ker ti res ne pritice... Stroski se manjšajo kje? Samo na stroskih dela? Ko so delavci placani 4x manj kot v privat sektorju za nekajkratni visji strokovni nivo? In govoris, da zagovarjas posteno placilo v javnem zdravstvu? Ali je posredi se material pa oprema, česar se pa v JS ne tikamo? Ko ti zobar gre iz JS v privat, ni nobene skode, ko ti iz terciarja pobegnejo, bodo pa še normativi izpred 40 let nedosegljivi. Preden se spet oglasis pa ignoranta delas iz sebe, pejd vprasat, kaj so njim razlozil, da bodo se tebi. Ce ni, se vojska ne vzame, pravjo... Ali imas nalogo demagogijo zganjat po alterji. Za xyz.over.net imajo drugega?

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: bertoncl in tomi

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.008
11.131
113
v glavnem kaj sem jaz razbral iz vsega sranja, vsi na zunaj jočejo kako nevzdržne so razmere itd, da denar ni problem. A potem stavka in meni se samo o denarju in plačnih razredih. Ne me basat...

potem pa motorji in električarji, avtodomi.... zanimivo, bizarno, slovensko.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.008
11.131
113
Vsak je razbral, kar je rabil za potrditev svojega prepricanja...
ne, tukaj so nam posvečeni tumbali (tudi ti), da denar ni tak problem, oziroma sploh ni, da je vse ostalo... mediji in očitna resnica po videnem, se suče samo okoli plač in še enkrat plač , kar na hitro pomeni, požrtnost ne pozna meja.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.471
6.977
113
Imamo tocno to, za kar prosimo. In ker si zelimo sprememb, se bodo le te odrazale, tako kot vsa leta do sedaj, premosorazmerno s tem, kar si zasluzimo. Ce gre na bolje, prav, ce gre na slabše... Pa jebeštrga, tudi prav, edino fer. Vedno se je pa treba otresti obcutka, pri vsaki stvari, da slebse ne more biti. To bi se pa tudi lahko naucili pocasi.

• Všeč mi je
Reactions: bertoncl

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.008
11.131
113
kako novo škodo... z avtom 60k€ da pa ima škodo, pa samo pomeni da nima okusa, če že ima denar.

Drugače pa kaj je narobe za mladega zdravnika 176 ur in 1800€ neto izplačila (kliknil naključno eno sliko s tvoje strani). Kje je tu problem? Dejansko?

tomi

Guru
1. sep 2007
18.691
9.904
113
40
MB
problem je da ko si ti prvo mećko že odplačal, se je on še kr učil, in zdaj hoče reparacije :D

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.008
11.131
113
to si zanalš pol el. škode kupujejo, da lahko jamrajo, češ sej je samo škoda... pri nas lokalni zdravniki sicer vozijo A6, X6 in podobno.

ne vem če se je kaj dost dalj učil od mene, pa nisem ponavaljal.

sad

Guru
24. avg 2007
21.169
9.803
113
Ne vem, če kdo vzklika, da nima nič, je pa res, da tole ni ravno neka bogatija, sploh za to delo: https://mladizdravniki.si/koliko-v-resnici-zasluzimo-mladi-zdravniki-v-sloveniji/

Ampak ja, ker je človek slikan z novo Škodo (LOL), nima kaj piskat.

Kot je rekla Jabe: prav nam je:)
Mi lahko prosim razložiš, kako si lahko nekdo mlad s plačo 1800 EUR privošči električno Škodo za 60 jurjev, avtodom in še motor.
Ker jaz bi tudi rad znal tako sčarat.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

sad

Guru
24. avg 2007
21.169
9.803
113
Drugače pa, nimam nič proti temu. Kapo dol, pa naj bo od tatkoka, mamice ali pa žene ali ljubice ali pa od plače zaradi 200 ur tedensko.
Ampak je treba malo razmišljat, če se greš neko javno izpostavljanje in borbo za reveže zdravnike. Ker sicer zelo hitro prideš na nivo Marije Antoanete, ki je pač nonšalantno rekla, da naj jedo potico, če pač nimajo kruha. Prevod: s polno ritjo je lahko srat.