Beraški zdravniki

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum

bertoncl

Guru
4. jun 2015
1.822
647
113
Ajde NE SERI.

Dve možnosti:
1. Nihče ne more nikomur prijaviti korupcije, ker so vsi korumpirani
2. Prijavili bi samo eden ali dva (si morda bral o kom?) pa se drugi niso pridružili, ker čakajo, da na njih posije sonce.

Ni pavšalno. Morda poznam koga (1,2,3..?), ki je/so odšel(i), ker je/so ugotovil(i), da nima(jo) podpore, ker so vsi zlizani. NE zaradi denarja, ker kakšen se je tudi vrnil in odprl kliniko, privat.

Ne seri ti :fredi:

V mislih sem imel recimo evidentiranje prisotnosti in takšne zadeve. Korupcija ipd, to je na drugem nivoju.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.517
5.062
113
Če se borimo proti temu, da bi se ponudniki povezovali na kartelni osnovi, potem se je treba boriti tudi proti temu, da se kupci povezujejo na kartelni osnovi. Oboje zmanjšuje konkurenco na dolgi rok. Velika naročila tudi garantirajo, da vsi majhni ponudniki avtomatsko odpadejo. Že zaradi tega, ker ne morejo dobiti dovolj velikih jamstev od bank za večji posel. Verjamem, da je to sistem, ki si ga veliki želijo. Na primer, da za cel javni sektor samo en lahko dobavlja krompir. Ugotovili bi, da je tak krompir lahko samo iz uvoza. Čista zmaga, če gremo na tak sistem.
Meni se zdi daleč bolj smiselno, da so dosežene cene posameznih javnih poslov javne. Vsak kupec ima na osnovi tega osnovo za pogajanja s svojim dobaviteljem. Kdo bo po zdravi pameti tudi rade volje plačal več, če bo ugotovil, da za več dobi boljše. Močno sicer dvomim, da bi to šlo pri tistem, kar plača ZZZS. Tam je pač minimum od minimuma in to je "odlično" za pacienta.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.164
1.139
113
Kaj se dogaja? Tema je čisto zamrla :)

Dajmo še malo o ciganih na drugi strani: zakonodajalcih in odločevalcih:

DVK (državna volilna komisija) se je kar tako malo odločila, da letos za glasovanje na domu potrebuješ zdravniško "opravičilo". Tudi tisti v domovih upokojencev.

Čeprav v zakonu lepo piše, da upokojenci v domovih lahko glasujejo po pošti (81. člen).
Če pa je kdo drug bolan in bi rad glasoval na domu, pa po 83, členu:
" 83. člen

Volivci, ki se zaradi bolezni ne morejo osebno zglasiti na volišču, v katerem so vpisani v volilni imenik, lahko glasujejo pred volilnim odborom na svojem domu. To morajo sporočiti okrajni volilni komisiji najkasneje tri dni pred dnem glasovanja."

Nobenega govora o kakršnihkoli zdravniških izvidih.

In DVK si celo predstavlja, da naj bi osebni zdravniki takšna "opravičila" zastonj izdajali.
Kar pa je v direktnem nasprotju z ZZZS pravili. Takšno "opravičilo" namreč ni del pravic iz OZZ (obveznega zdravstvenega zavarovanja) in zato ni plačljivo s trani ZZZSja niti se ga ne sme izdajati med rednim delovnim časom osebnega zdravnika.

DVK zgleda pričakuje, da bodo zdravniki brezplačno pisali ta opravičila v svojem prostem času.
Prav tako lahko člani DVK hodijo po domovih v svojem prostem času, če že mislijo, da bo toliko zahtev po glasovanju na domu.

sousis

Guru
16. nov 2019
1.617
1.084
113
Saj so se že zmotili pri preračunavanju rokov in datumov, ker so pozabili na poletni čas. To je še samo dodaten dokaz "sposobnosti". Žalostno je, da ne poznajo niti zakonodaje, ki definira njihovo delo...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.126
113
Torej 1800 neto plača. Huda bogatija, al kaj si hotel povedat?

Za 62 ur rednega dela je to preveč oz. če je to normalna plača zdravnika (oblika izplačil) potem je logično da noben ne more do zdravnika če v celem mesecu dela samo en dober teden tam kjer bi moral delat in za kar ga primarno sistem plačuje.

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.250
1.395
113
Ce ze kaze placilne, naj potem prikaze normalno placilno, brez teh nadur. Od katerega prejsnjega meseca. To make a point.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.126
113
Na tej plačilni listi je polno stvari narobe in me ne boš prepriučal da je to normalna plačilna. Kot prvo redno delo + dežurstva prinesejo 90 ur dela, malica je obračunana pa 24x. Skupno bi moralo bit rednega dela za tak mesec 192 ur, na plačilni pa jih je z izobraževanjem in bolniško (nego) 134. Tudi če prištejemo še nadure smo na 165 vseh delovnih ur.

Glavna anomalija pri teh plačah je pa to kar se vidi tudi iz Urškine plače, 31 nadur pri neizpolnjevanju osnovne delovne obveznosti. To je tako kot bi delavec prišel v fabriko v ponedeljek in ostal tam do srede zjutraj, pisalo bi se mu 8 rednih ur in 40 nadur plačanih po 200% postavki. Potem bi bil do konca tedna doma in bi malo fušal privat. Domov bi s fabrike odnesel plačo ki je vsaj 3x višja kot plača njegovih kolegov ki delajo rednih 8h in ker bi pol tedna bil doma bi še tam zaslužil za še eno tako plačo. Seveda tega noben delovodja (in dalje direktor oz. lastnik firme) nebi toleriral in izplačila nadur NI če nimaš opravljene redne delovne obveznosti, v zdravstvu pa se tole da in sew tole kar lepo počne.

(pa ne mi sedaj tvoje žene vpletat ki ima samo postavko redne plače in pride do 2k na mesec če ima srečo, povprečen zdravnik (večina) ima tako plačilno kot Urška samo ure pomnoži na poln fond, torej 3x višja plača, večina pride iz spodnjih psotavk od nadur/dežurstev)

• Všeč mi je
Reactions: PHOBiA in ales85

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.164
1.139
113
Joj, si pameten.
Ugibam, mogoče je zapislena za 30 ur na teden?
Med izobraževanjem ji ne pripada malica, pa v nočnih?
Sicer pa: imaš njeno PL, če misliš, da ni v skladu z JS plačami jo prijavi, sicer pa se utišaj.

Mi je pa najbolj zanimivo, da ko dobi zdravnik plačo po JS pravilih, vam ni prav.
Ko zdravniki želijo ven iz tega sistema, vam ni prav.
Če se zdravnik odloči in gre tam, kjer dobi višjo plačo, vam ni prav.

Moj nasvet: ugotovi, koliko je star tvoj zdravnik. Če je več kot 55, začni plačevati pri Triglavu, ASu, Generaliju al kje drugje zavarovanje na klic. Ker v največ 5letih boš brez zdravnika v JS.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.117
10.968
113
kod Džej-Zija
Sicer sem zamudil s kandidaturo, ker so volitve tako blizu, ampak vseeno lahko parafraziram Violeto: “ZDRAVNIKE NA MINIMALCE!!! ZDRAVNIKE NA MINIMALCE!!!”

Jeba edino, ker bo kolonoskopijo delal gimnazijski maturant. Saj nabijalček pravi, da se vsake aparature priučiš v največ parih tednih.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.164
1.139
113
Na RTVju je članek, kjer celo ZZZS priznava, da primanjkuje vsaj 200 družinskih zdravnikov.
Mislim, da je to idealna priložnost, da se poklic razglasi za deficitarnega. In potem boso plače še vsaj +20%. In levaki bodo živčnega fasali.

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.250
1.395
113
Druzinskim zdravnimom dati druge bomboncke, zaradi katerih se bo povecalo "povprasevanje". Dvig plac ni in nikoli ne bo resitev, ker vodi v zacaran krog. Dvigni njim place, naslednji bojo glasni drugi zdravniki, ki bojo zahtevali vec.

Kateri ti bomboncki so? Nevem. Vem pa, da visje place niso resitev.

• Všeč mi je
Reactions: ales85