Moja pripravljenost za 12 ur čez vikend je znašala bruto, hmmm.... like manj kot 10€?Jah, potem pa ukinimo pripravljenost, če je plebs mnenja, da je ne potrebujemo.
Sodišče EU je reklo, da se prirpavljenost polno plača.
Je ne rabim, hvala.
Moja pripravljenost za 12 ur čez vikend je znašala bruto, hmmm.... like manj kot 10€?Jah, potem pa ukinimo pripravljenost, če je plebs mnenja, da je ne potrebujemo.
Sodišče EU je reklo, da se prirpavljenost polno plača.
Podatki Zdravniške zbornice Slovenije ne kažejo na to, da bi zdravniki množično odhajali iz javnega sektorja. Statistika govori nasprotno: število aktivnih zdravnikov od leta 2001 neprestano raste. Leta 2001 je bilo aktivnih zdravnikov 3.952, deset let kasneje jih je bilo 5.520, konec leta 2022 pa je številka narasla že na 7.032. V zadnjih dvajsetih letih se je število aktivnih zdravnikov torej povečalo za skoraj 80 odstotkov.
Zakaj? Ponudba in povpraševanje.Modeli bodo pač morali razumet, da so plačani iz iste vreče in da za isto izobrazbo ne morejo biti preplačani napram drugi javnim uslužbencem.
Zakaj pa bi vračal šolnino? A kdo drug vrača šolnino, če se ne zaposli v JS?Lahko pa komot gredo privat, vrnejo šolnino, najamejo kredite za opremo, osebje, prostore ter se prebijajo na trgu do samoplačnikov.
Utisevalec
Pdoatki iz ZZZSja.
januar 2024: 949 ambulant DM
januar 2023: 953 ambulant DM.
jnuarja 2022: celo 959 ambulant.
Tako da ja, število zdravnikov se povečuje. Sploh na primarju.
V Ljubljani še novih tri tisoč ljudi brez zdravnika zaradi upokojitve dveh koncesionark
Ministrstvo za zdravje naj bi do junija 2024 pripravilo nov model financiranja ambulant družinske medicine - a tudi če ga bo, dvomimo, da bi to kaj koristilo tudi pacientom, pač pa le zdravnikom oziroma izvajalcemwww.finance.si
Neto na račun je to kar v redu. Jaz takoj vzamem.Čakej, a tebi se zdi 27€ na uro veliko
Iz par udeležencev te teme fejst seka foušija...
Direktiva 2003/88/ES
Direktiva - 2003/88 - EN - EUR-Lex
eur-lex.europa.eu
Člen 2:
"delovni čas" pomeni vsak čas, v katerem delavec dela, je na razpolago delodajalcu in opravlja svoje naloge ali dolžnosti v skladu z nacionalno zakonodajo in/ali prakso;
Člen 6: Najdaljši tedenski delovni čas
(b) povprečni delovni čas za vsako sedemdnevno obdobje, vključno z nadurami, ne presega 48 ur.
Poglejte to izjavo:
Anesteziolog Bojan Kontestabile je medijem povedal, da bo v januarju v UKC Ljubljana po razporedu opravil 203 delovne ure, hkrati pa bo 184 ur doma v pripravljenosti. Za to bo prejel plačilo 5490 evrov neto, kar znese 14,1 evra na uro, je pojasnil. Svoje delo rad opravlja, težko pa sprejme, da "čistilki nekateri na roko plačujejo 20 evrov za čiščenje, sam pa prejme 14 evrov".
v času pripravljenosti bi lahko čistil doma.čistilka 20 eur na roko, brez plačanih prispevkov, davkov itd...
tip je sramoten lik pohlepneža, fris hinavsko cinični
Si imel vsaj plačo dosti večjo od povprečne za vse to?Da ga ni sram. Tako izobražen, pa tako nadut.
Kdaj bo shod pred parlamentom, da se ukine plačana pripravljenost, bom prvi tam.
200 ur pripravljenosti vsak mesec? Pa to je še en dodaten šiht 6 dni na teden.
Sam nikoli nisem imel pripravljenosti plačane v življenju, pa sem moral biti v službah ob resnično nenormalnih urah in dnevih. Na telefone se oglašal v svojem prostem času, kot da sem helpdesk za vse mogoče stvari.
Bogovi v belem morajo biti pa plačani za ves čas, da smo samo na razpolago, če bi jih kdo slučajno potreboval.
Obvezno jim je treba ukinit dežurstva in uvesti izmensko delo. Na nižjih nivojih to odlično deluje in je nekajkrat cenejše.
Če dajo mene za zdravstvenega ministra, verjetno ne dočakam živ naslednjega meseca.
Očitno imaš zeloooooo rad svojo službo in še bolj svojega šefa/lastnika.Sam nikoli nisem imel pripravljenosti plačane v življenju, pa sem moral biti v službah ob resnično nenormalnih urah in dnevih. Na telefone se oglašal v svojem prostem času, kot da sem helpdesk za vse mogoče stvari.
Hm, žrtvuje svoj prosti čas in čaka doma na morebitni klic?Niso požrtvovalni, saj so celo za ležanje doma plačani. Požrtvovalnost pomeni, da si pripravljen nekaj več narediti kot ostali. Teli so pa še plačani za spanje.