plus da pride 3x manj varovancev na zaposlenega kot pri nas, pol ves kje si.Bolje kot pri nas. Delaš 7 dni v tednu, od tega 2x po 12-14 ur, nato si kak dan fraj, pa spet enaka zgodba dalje... če ni bolniških. Če so, dan fraj spustiš za boljše čase.
Pri njih se po 48 urah v tednu ne smeš prikazati v službi! Pri nas pa "zaradi potreb delovnega procesa" lahko gre to praktično do 168ur v tednu.
A si kdaj vodil kako podjetje ali organizacijo?Zakaj pa ne? So direktorji čisto vseh bolnišnic pri nas in zagotovo imajo besedo pri tem v katero smer plujemo.
Čeprav, lahko je pa prav tukaj problem... eno je biti dober zdravnik, drugo pa dober menedžer.
Ali niso dajali za zgled direktorja ZD Ajdovščina, ki je po Bosni osebno iskal zdravnike?A si kdaj vodil kako podjetje ali organizacijo?
pa ne da nisi kompetenten za komentiranje, ne poznam te. Ampak pri nas vsak lahko pametuje o vodenju, sam pa zenske doma ne zna postimat.
prijatelj je zdravnik in direktor zdravstvenega doma…obcasno se slisiva in je obupan. Ni kadra, zdravniki odhajajo. In ce jih bo premalo za dezurno sluzbo jim bodo vzeli urgenco. In kako naj dobi kader v tem sistemu? On ne more povisat plac itd… povej kako bi ti kot direktor zdravstvenega doma naslovil problem manjka zdravnikov v tvojem zavodu? Prosim - oder je tvoj. (Ne kaj bi morala vlada ali ministrstvo - kaj bi ti osebno kot direktor naredil)
Zadnjič je njihiv šef rekel da so "v stiski" , kakšni , ni povedal, predvidevam pa da v denarni ker se o tem v glavnem govori.Saj pravim, dopuščam možnost, da je nekdo sposoben zdravnik, biti menedžer organizaciji polni le-teh pa ne zmore biti, ker so za to potrebna drugačna znanja in sposobnosti. Je pa tudi res da večji je sistem, počasneje in težje se neke spremembe dogajajo. Če sploh. Tvojega prijatelja direktorja ne poznam in niti ne ugibam kdo je.
Še enkrat: če so lahko zdravniki polni besed o premajhnih plačah, bi lahko bili tudi polni tega, kako sistem ne funkcionira, zakaj ne in podali predloge za izboljšanje. Kot deležniki, ki v sistemi delajo, zagotovo poznajo slabe in dobre točke. Zelo malo besed sem v to smer sploh slišal. Upam da zdaj razumeš o čem govorim. Ker če smo vsi samo tiho, potem očitno ni nič narobe, ali?
Ampak, ker dovolj dolgo delam v tem istem sistemu ter sem tudi bil na vodstvenem položaju, vem da je sistem takšen, ker določenemu deležu točno takšen ustreza. Vse skupaj je en zelo zapleten sistem ljudi, ki nočejo, ne znajo ( in bi bili kvečjemu socialni problem)in so natančno razporejeni da sistem ostaja zelo kalna voda. Za končnega uporabnika ne bo bolke, prej še malo slabše.
In kako naj dobi kader v tem sistemu? On ne more povisat plac itd… povej kako bi ti kot direktor zdravstvenega doma naslovil problem manjka zdravnikov v tvojem zavodu? Prosim - oder je tvoj. (Ne kaj bi morala vlada ali ministrstvo - kaj bi ti osebno kot direktor naredil)
plus da pride 3x manj varovancev na zaposlenega kot pri nas, pol ves kje si.
O čem sanjam?
Tvoj prijatelj se čisto preveč sekira.prijatelj je zdravnik in direktor zdravstvenega doma…obcasno se slisiva in je obupan. Ni kadra, zdravniki odhajajo. In ce jih bo premalo za dezurno sluzbo jim bodo vzeli urgenco.
Torej ti ne ostane druga oz vam vsem kot da se zacnete zavedat da imajo volitve posledice.Imam dva prijatelja, morda pač delata v domovih kjer je sestre dovolj, po 48 urah se ne prikažeta v službi, tam je to normalna stvar. Mogoče imata pač srečo. Delovnih ni 3x 10 ur tedensko, razen ponekod kjer jim dopuščajo krajši delovni čas, ampak 4x tedensko. Ostale stvari, kot so da ima avstrijec prednost pri izbiri dopusta, pa držijo. To pa sem slišal že verjetno iz vsaj 100 ust. Tudi to da tam sestra dela nego in nič več, slovence imajo radi ker prihajajo z znanjem, ki ga oni niti približno nimajo ( pri nas večina sester obvlada protokol oživljanja, pri njih je to nekaj za na kruh namazati) Jaz osebno ne vidim dovolj razlogov za iti čez mejo, pa imam do Lipnice 30km. Je bolje tam, ampak moj vtis je da premalo bolje da bi šel, tukaj imam zelo specifično delovno mesto, ki ga zelo malo sester dela, tako da smo bolj svoj svet. Tudi faktor da si tujec ima svojo ceno. In tu se po mojih izračunih zatakne. So stvari, ki niso direkt ovrednotene z €, zato pač ima tu vsak svojo preferenco in moja je takšna.
Da sem mlajši, bi verjetno računal o Avstraliji ali ZDA... ko sem videl, koliko bi z mojim področjem dela in referencami lahko zaslužil...
Lol.... levo-desno, isto sranje, drugo pakovanje. Palijo se samo naivni in tisti ki imajo kaj od tega.Torej ti ne ostane druga oz vam vsem kot da se zacnete zavedat da imajo volitve posledice.
Bravo, Golob je razjebal tudi DSO-je. Pod Janšo je vse teklo optimalno.Torej ti ne ostane druga oz vam vsem kot da se zacnete zavedat da imajo volitve posledice.
ja kr kontrolor letenja je isto kt zdravnik a ne...leteti je obvezni tko kt plačevat obv zdr zavarovanje...teb tud špila ..V preteklosti je nekdo nekaj podobnega izvedel.
Ni bil levicar.
Ronald Reagan ob splošni stavki kontrolorjev letenja
Ali niso dajali za zgled direktorja ZD Ajdovščina, ki je po Bosni osebno iskal zdravnike?
Kontrolor letenja je lahko vsak. Še nikoli niso nikogar pozabili v luftu.ja kr kontrolor letenja je isto kt zdravnik a ne...leteti je obvezni tko kt plačevat obv zdr zavarovanje...teb tud špila ..
Hja, saj iz operacijske tud vsi ven pridejo.Kontrolor letenja je lahko vsak. Še nikoli niso nikogar pozabili v luftu.
Korona je DSOje sesula. Vse se je razgalilo. Itak so golobovi obljubljali. Naredili pa nič, NIČ! To laufa samo še na etični pogon nekaterih zaposlenih.Bravo, Golob je razjebal tudi DSO-je. Pod Janšo je vse teklo optimalno.