sem bil na obletnici mature, 20 let...
Zdravnik, dela v UKC-ju. Plače ne more biti slaba... hiša v Murglah, Volvo XC70.... za približno 10 - 12 let delovno dobe
Razlaga o slabostih UKC-ja, koliko je rezerve....
Pa tudi, da so s kolegi letos (leto 23) odprli privat ambulanto, za zavarovalnice... delujeno pa znotraj prostorov UKC-ja...
Vse zgoraj me nič ne moti... Samo noro se mi zdi kakšni superljudje so to... Da imajo 8 urni delovnik + nadure + delo za vikend....
In še vedno imajo čas delati v privat ustanovah, kjer so ponavadi bolj zbrani in efektivni...
Sam sem kar sposoben človek, ampak lahko naredim samo x ur na teden. In če še to pretiravam, me prekuri po divjem tednu....
Tale meja med privat in javno je pa lepo zabrisana.. Npr: pregledovanje rengenskih slik in pisanje izvidov med delovnim časom, ko dela za javno ustanovo...
Tole mi ne bo nikoli jasno... zdravnik deluje za UKC... UKC ga plačuje za 40h na teden... recimo da dela ultrazvok srca. Naredi recimo 1 pregled na uro. To je 40 pregledov na teden.... Tega ne naredi, ker ZZZS ne želi tega plačati.... Dobro, potem naredi 4 preglede za 4h dela...
Koliko več košta narediti celih 8 pregledov? Stroj se amortizira, 2l več gela gre pa nekaj več robčkov.....
Sem že pisal... lep začaran krog... ZZZS vpije: ne plačamo... Zdravniki vpijejo: bi pa ne smemo.... pa ostane veliko dela za popoldan, pa še lepo spočiti smo, da lahko delamo