Jasno je, da sistem k je toliko tujcev in priseljencev, ter nezaposljivih prisesano na obveznem, šipcem celo občine plačujejo pzz.., da stvar kolapsira. Še več nekdo z plačo 3k bruto plačuje 500 eur zavarovanje in nima dohtarja..ne, tak zgleda tovarišijski kapitalizem.
Ja Loredan je pa res garant…Mislim, da se ravno zaradi ministra Loredana ne bodo izgubili... direktor bo pa kmalu bivši, če bo preveč zagovarjal svoje podrejene.
Boš že videl, kake bodo usluge, ko bo vse privatizirano. Sicer pa je to vaš cilj, vse za bogate, reveži naj pa pocrkajo, naj Darwin dela svojene, tak zgleda tovarišijski kapitalizem.
Boš že videl, kake bodo usluge, ko bo vse privatizirano. Sicer pa je to vaš cilj, vse za bogate, reveži naj pa pocrkajo, naj Darwin dela svoje
Totalni liberalizem, vse privat. Ne delaj se finega, si že večkrat pokazal svoje cilje.naš cilj? cigav?
sicer pa kot običajno, ti je spet zletelo nad glavo, kar sicer ni presečenje, ker jo tiščiš globoko v pesek.
Obvezno zavarovanje mora začeti bit plačljivo za luftarje. Ta sistem je nevzdržen, sedaj tisti ki mastno plačuje celo nima zdravnika. Kar je še večja ironija kot tvoja neumna ugotovitev...Boš že videl, kake bodo usluge, ko bo vse privatizirano. Sicer pa je to vaš cilj, vse za bogate, reveži naj pa pocrkajo, naj Darwin dela svoje
Ti si res buban.Totalni liberalizem, vse privat. Ne delaj se finega, si že večkrat pokazal svoje cilje.
Popolnega sistema tako ni, ampak nas pac ne deluje. Deluje pa ne zato ker je vsakokratna oblast koruptivna in to omogoca kakor jim pac pase.Privat zdravstvo ne bo bolje za povprečnega državljana.
Privat že zna optimizirat nabavo, vključno z dobičkom .
Poleg tega bo vsak privatnik šel delat raje 10 enostavnih primerov, kot enega težkega, ki ima veliko verjetnost koplikacij. Zgoraj je igi se mi zdi podal tak primer.
Problem našega sistema so dejansko zlorabe, pa naj bo od Albancev do zdravnikov in vseh vmes.
Ravno zato mora bit privat, ker v javnem je toliko korupcije, da je nemogoče. Predstavljaj si da bi recimo vsak mesec dal par sto evrov serviserju za avto, on pa bi ti samo rekel odjebi in pokazal srednji prst.ne rabi bit privat, more pa delovat, pri nas pa ne.
Točno to sem za spraševal tudi jaz, ker nisem opazil če je kje napisano, ampak se mi je zdelo da se ne bi odpovedali garantirani visoki plači kar tako. Torej dejansko isto kot je zdaj, samo poimenovano drugače.Svobodni zdravnik je znan institut.
Ampak mi (Bojana Beovič) bi malo drugače:
Zakonski predlog zdravniške zbornice se bistveno razlikuje od zakonskih ureditev na Nizozemskem in v Nemčiji: izrecno namreč dopušča, da je tako imenovani »neodvisni ponudnik zdravstvenih storitev« hkrati zaposlen v javnem zavodu.
Tam je lahko samo eno - ali svobodni ali zaposlen. Ne dvoživka.