Bencin tudi pri Hoferju :)

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.489
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
Ja to da, ampak MasterCard je itak lastnik Maestro-ta....jaz sem še vedno mnenja da je v Evropi bolj razširjen Maestro (masterCard) na zahodu je oboje, vendar prevladuje Visa.

Maestro NI ENAKO MasterCard ... Ce je lastnik isti (nevem... to si ti napisal) ... se ne pomeni, da so tudi pogoji enaki... in tudi ne pomeni avtomatsko, da ce prodajno mesto sprejema MasterCard, da avtomatsko sprejema tudi Maestro ...

Nevem pa, kaj smatras pod "Evropa" in kaj smatras pod "zahod"
smile-1.gif
... V nemciji vem, da je recimo vec prodajnih mest, ki sprejemajo VISO in MC, pa ne sprejemajo Maestro ...

Pri spletnih nakupih pa je itak Maestro zelo slabo zastopana.... V Sloveniji se nekako... cez mejo pa skoraj nikjer ...

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Zahod (Amerika...), seveda maestro in MasterCard ni enako, kje si to prebral da sem napisal.

Maestro je debeta kartica, MasterCard pa kreditna kartica. V Nemčiji skoraj povsod lahko plačaš z Maestro kartico, medtem ko npr. v Ameriki (LA, NY..) tega ne moreš povsod, je pa povsod znak za Viso in MasterCard. V veliki večina držav je Maestro enako kot "Visa Electron".

Kot pa sem napisal je MasterCard lastnik Maestro-ta.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.489
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Pozabil si kreditno.
wink-1.gif

(tisto "revolving credit", čeprav je to v bistvu enako kot "standardna", le plačilo dolga je drugačno)

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ksz... Verjetno kje res enačijo Visa Electron in CirrusMaestro kartice, samo to sta defakto dva različna izdajatelja. In SKB je očitno ob menjavi izstopil iz sistema Maestro in šel na Visa.
Če plačilno mesto ne sprejema Visa kartic, ne sprejema nobenih VISA kartic (kreditnih, debetnih), tukaj dejstvo da je SKB zamenjal t.i. BA kartico nima nobene teže. Ali drugače, če plačilno mesto nima VISA nalepke si lahko komintent SKB svojo t.i. BA kartico nekam zatakne (tako kot jaz sedajle Diners) in gre na SKB bankomat po gotovino če želi opraviti nakup.

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Čas za poenotenje?
Čeprav gre trend v drugo smer, še več standardov (predvsem pri mobilnem plačevanju).

Čas bi tudi bil za vrnitev na temo...
tongue-1.gif

Bastard

Fizikalc
21. feb 2008
1.636
0
36
Se pravi Visa SKB dela bp? Sej zdej vedno uporabim Mastercard ker ta mi deluje bp za tankanje, čudno mi je da na začetku je Maestro SKB deloval kake 2 mesca ok

steiner

Pripravnik
2. sep 2007
74
2
8
Kupon za cenejše gorivo velja za 100l, ki pa jih ob enkratnem polnjenju ne porabiš. Je že kdo poskusil isti kupon vnočiti dvakrat?
grims-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.842
6.947
113
ksz...

Da ne odpiram nove teme...včeraj sem v TAMu v MB videl eno bencinsko, kjer je bilo napisano da je gorivo 2c ceneje.

Ve kdo kaj več o tej pumpi, mimo sem se peljal tako hitro, da nisem videl nič drugega
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.842
6.947
113
Kul, sem uspel najt njihovo spletno stran:

http://www.mb24.si/

Bom ruknil en rank tega goriva, pa da vidimo, škodit kaj preveč verjetno ne more
wink-1.gif

EDIT: po informacijah iz drugega foruma bi naj MB24 imel goriva iz MOLa.

Bastard

Fizikalc
21. feb 2008
1.636
0
36
Citat:
Uporabnik steiner pravi:
Kupon za cenejše gorivo velja za 100l, ki pa jih ob enkratnem polnjenju ne porabiš. Je že kdo poskusil isti kupon vnočiti dvakrat?
grims-1.gif

Hofer ter kuponi? Prosim za razsvetlitev?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.842
6.947
113
Jebeš, nam to ne koristi, štajercem
wink-1.gif

A prav to vidim, da tuš več ne bo imel tuš oil akcije, torej da boš pri nakupu v tušu dobil kak cent, dva ceneje gorivo na MOLu?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.489
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Bastard pravi:
Se pravi Visa SKB dela bp? Sej zdej vedno uporabim Mastercard ker ta mi deluje bp za tankanje, čudno mi je da na začetku je Maestro SKB deloval kake 2 mesca ok

Dela BP ... sem danes po dolgem casu spet tankal pri Hoferju v Medvodah... placal z debetno Viso (tisto, ki so jo poslali kot nadomestilo za BA Maestro kartico) ...

IMG_8479-20130622-120423.jpg

Avtorizacija v znesku 80€ je bila tudi takoj odsteta ...

SKB_NET_-_Pregled_dodatnih_podatkov-20130622-120124.jpg

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Itak, ker prodajno mesto sprejema tudi Visa kartice. Če bi pa samo Cirrus/Maestro (v bistvu večina BA kartic) bi se pa ti veselo slikal, plačal s tisto Viso pa ne (čeprav jo reklamirajo kot BA kartico)