Belezenje transakcij?

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Torej zanima me ce jest preko UPN obrazca osebno na salterju nekomu nakazem denar in ta denar tudi takrat prilozim ali je taka transakcija tudi belezena na mojem racunu kljubtemu da se ne placuje iz racuna oziroma denarja ki je na racunu takrat?

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Zakaj potemtakem westeren union? Ceprav davcni pa je to videno sevede? Oziroma sej na UPN obrazcu mora biti tvoj IBAN oz TRR, pa vseeno to ni belezeno?

Nazadnje urejeno:

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Oziroma sej na UPN obrazcu mora biti tvoj IBAN oz TRR
To ni res. Še nisi nikoli imel v rokah kake položnice za elektriko, vodo, telefon, ...
confused-1.gif

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.399
4.970
113
Citat:
Zakaj potemtakem westeren union? Ceprav davcni pa je to videno sevede? Oziroma sej na UPN obrazcu mora biti tvoj IBAN oz TRR, pa vseeno to ni belezeno?

Na UPN je samo TRR tistega ki prejme denar! Od plačnika če plača z gotovino pa samo osebni podatki, ki se po mojih podatkih še nikamor ne beležijo...

Načeloma se lahko izmisliš ime in priimek, samo bi bil pa problem, če bi bila kakšna napak v transakciji in bi ti hotel dokazovati plačilo... saj nisi ta oseba
rolleyes-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.145
4.128
113
Citat:

WU ni zato da se skrije identiteta PLAČNIKA ampak PREJEMNIKA. Torej prejemnik denarja je pri WUju načeloma lahko anonimen, pri plačilu preko UPNja pač ne more bit ker lahko nakažeš denar samo na TRR.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik Garfildd pravi:
Citat:

Na UPN je samo TRR tistega ki prejme denar! Od plačnika če plača z gotovino pa samo osebni podatki, ki se po mojih podatkih še nikamor ne beležijo...

Načeloma se lahko izmisliš ime in priimek, samo bi bil pa problem, če bi bila kakšna napak v transakciji in bi ti hotel dokazovati plačilo... saj nisi ta oseba
rolleyes-1.gif

Aja tega nisem vedel ker poznam UPN samo preko elektronske banke in tam je seveda tvoj TRR in podatki. Torej ce osebno izpolnis UPN je samo ime in priimek in tako se znesek ki ga nakazujes nekomu nikjer ne vidi, ampak potem spet ponovim svoj vprasanje zakaj potemtakem westeren union?

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:

WU ni zato da se skrije identiteta PLAČNIKA ampak PREJEMNIKA. Torej prejemnik denarja je pri WUju načeloma lahko anonimen, pri plačilu preko UPNja pač ne more bit ker lahko nakažeš denar samo na TRR.

Jest sem slisal da ime in priimek mora biti plus koda pri WU?

Ok skratka osebno placilo nekomu na trr preko upn obrazca na tvoji osebni banki se ne belezi na tvojem racunu.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Citat:
ampak potem spet ponovim svoj vprasanje zakaj potemtakem westeren union?
Recimo, da si v Ameriki in se ti nekaj nepredvidenega zgodi z denarjem in bančnimi karticami. Kako bi ti familiji v Slovenijo svetoval, da ti pošljejo denar v Ameriko?

Citat:

Kako poteka postopek prenosa?

Pošiljatelj vplača denar pri kateremkoli agentu Western Uniona v svetu in obvesti prejemnika o višini nakazila.
Prejemnik v katerikoli enoti agenta Western Uniona v svetu z osebnim dokumentom ter informacijo o znesku nakazila in državi, iz katere je nakazan, dvigne denar v nekaj minutah po izvršenem nakazilu.
Pošiljatelj pri vplačilu plača provizijo, prejemnik pa nima nobenih stroškov.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Torej sem preveril na banki in naj bi res ce imas sklic in vse potrebne podatke samo uporabil UPN obrazec. gor je tvoje ime in priimek, izpolnis, placas in na pildku pise da se nakazilo ne zavede na bancnem stanju. Edino kar mi ni jasno, zakaj deluje to kot da legalno lahko denar spravljas v obtok in zato nihce ne ve? Razn vrjetn davcna in katera se ti lahko spravi za vrat zaradi tega al kaj? V bistvu je dejstvo tako da se bojim socialne da se mi bo spravila za vrat ce se jim bo zdel kaksen znese prevelik katerega si nakazem na paypal racun. Vem da sociala gleda samo bancno stanje na izpisku prometa, pa vseeno mi je cudno da bi slo tako lahko mimo?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
WU je načeloma namenjem enostavnim transakcijam po celem svetu, še v tako zakotje.. ne pa mutenju. Načeloma.

Pri UPN ne rabiš nujno pisati podatkov ali pravih podatkov tistega ki nakazuje, ampak zadnje čase je praksa taka, da te bodo pri večjih zneskih itak identificirali, hoteli tvojo osebno itd. V bankah že za vsak drobiž skoraj, na poštah za par stotakov.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.087
6.933
113
pri taščici
Na bankomatu dvigni denar in ga nesi na banko, kjer izpolniš upn in plačaš z gotovino preko imena tvojega strica, mame, ali mene. Lahko pa kralju ulice daš za dobrovoljčka pa greš z njim na banko nakazal denar na svoj pp.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.687
6.449
113
Prejemnik dobi podatke, ki so vpisani v polju plačnik. Torej ime in naslov. Tvojega TRR ob plačilu na okencu ne dobi, niti se nakazilo ne zabeleži na tvoj račun.

jello

Guru
22. sep 2008
10.262
3.901
113
Provizije za WU so tam okol 10%. Samo spomnim, preden ga userješ. Namenjen je hitremu prenosu denarja med poznanimi osebami (tukaj mislim to da pošiljatelj zaupa prejemniku), še posebno radi pa ga imajo Romuni, Nigerijci,....ker prejemnik ni sledljiv (če se identificira s fake ID).

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.087
6.933
113
pri taščici
Erikson:
Zato pa pravim, bankomat, gotovina, šalter, upn, gor naj napiše plačnika Alenka bratušek, erjavčeva c 17, 1000 ljubljana prejemnika pa sebe, pa naj plača. Zakaj ne bi še tukaj imeli politike
wink-1.gif

Csd pa najbrž (še) ne more preveriti paypal računa?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Erikson:
Zato pa pravim, bankomat, gotovina, šalter, upn, gor naj napiše plačnika Alenka bratušek, erjavčeva c 17, 1000 ljubljana prejemnika pa sebe, pa naj plača. Zakaj ne bi še tukaj imeli politike
wink-1.gif

Csd pa najbrž (še) ne more preveriti paypal računa?

Kdaj si bil nazadnje na šalterju banke s položnico? Hočejo še tvojo osebno zraven, večina bank, večina tudi za majhne vsote.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.087
6.933
113
pri taščici
Uff, dobil si me, doolgo, nekaj let najbrž. A za elektriko plačati moraš tudi osebno kazat? Moram fotra vprašat, on še plačuje na pošti tako kot pred 30 leti.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Ja veš da, ti si še v yugoslaviji?
smile-1.gif
Bo treba osebno pokazat že kar za par 100 €uričev...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Enkrat sem bil na gorenjski banki, so hotli osebno za plačilo nekih 40€.

Na pošti je bilo donedavna nad jurja, zdaj že za nekaj stotakov.

Zmešalo se jim je vsem.