deci s klobasami, babe pa s fafanjemKako pri hudiču smo sploh naredili izpite?
deci s klobasami, babe pa s fafanjemKako pri hudiču smo sploh naredili izpite?
Tole slikco jim pošlji, pa jih vprašaj, ali gre za dovoz ali križišče in o kakšnih tablah to oni nakladajo? Hint, gre za križišče dveh kategoriziranih cest.Sam sem se na občini zanimal glede postavitve znakov in omejitev in mi je bilo razloženo tako da so križišča označena s tablami, če je ni, potem ni križišče ampak "dovoz".
Okoli vidnosti stop znakov ti lahko dam primer iz moje vukojebine kjer z glavne ceste stop znaka iz ene smeri ne vidiš (ker gre cesta konkretno v klanec in ni šans da ga vidiš). Skratka pri stop znaku se gre za to da je tisti na neprednostni cesti seznanjen da gre na prednostno, ne velja pa nujno obratno.
Tole je križišče, kar določajo usmerjevalne table (tisto rumeno desno). Torej tole razveljavi hitrosti in ostale znake po pravilniku ki jih razveljavi križišče.Tole slikco jim pošlji, pa jih vprašaj, ali gre za dovoz ali križišče in o kakšnih tablah to oni nakladajo? Hint, gre za križišče dveh kategoriziranih cest.Poglej priponko 99466
Omejitev na tabli naselje seveda velja skozi celotno naselje.Tole je križišče, kar določajo usmerjevalne table (tisto rumeno desno). Torej tole razveljavi hitrosti in ostale znake po pravilniku ki jih razveljavi križišče.
Tam na blejski dobravi je pa dovoz od 1 hiše uradno. Torej cesta je samo dovoz, mislim da za kategoriziorat ulico (kar je enota ki je osnova za križišče) rabiš 4 stalne naslove (hišne številke).
Aja pa izpit sem delal točno v teh krajih, naj mi ga pa še vzamejo če mislim narobe.
(100m vzporedna cesta čez blejsko dobravo ima omejitev na tabli naselje 40, vmes je pa še cona 30 .. mislim da je jasno da je tale omejitev pač del tega območja in da velja čez ta obronek "naselja", tako se ponavadi določajo občinski akti in table se potem postavi več ali manj logično)
So pa špegli, da se lahko laydis, ko gledajo, če kdo nasproti pelje malo pogledajo ali so še urejene...Pa to? A smerokazi po tvojem definirajo nekaj v križišče? Ta je pa še bolj bosa od prejšnje.
Poglej priponko 99467
Ja na coni 30 pa čez celo cono, pa imam doma primer ko pridem v cono 30 pa ne morem iz nje v eno smer, v drugo so pa uspel uredit da vseeno pridem v njo še 1x.Omejitev na tabli naselje seveda velja skozi celotno naselje.
tu ga pr'heftaš 60 pa mirna bosnaPa da ne bo dileme, tud na prvotnem pogledu pred obstojem ograje je stop znak viden.Poglej priponko 99463
...
3) cestne omejitve veljajo do prvega križišča javnih oziroma nekategoriziranih cest
...
Saj poznate tisto, članek je objavljen ob takrat in takrat potem ga pa popravljajo....Drugače sem ga prebral, pa podnaslov tudi!al pa če bi prebral članek?![]()