bedaki na cesti

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.732
10.213
113
EU
Narobe, čeprav za koga mogoče potrebno!
OŠ je obvezno izobraževanje, ki ti da osnovo, da lahko v družbi sploh funkcioniraš - no kakor kdo. In preverjanje znanja je vsak dan, ko bereš, pišeš, računaš,....

Vozniški izpit ni obveza, tako kot vso izobraževanje po OŠ in tudi pri ostalem se moraš vsak čas kaj novega naučit.
Zakaj pa imamo potem za raznorazne licence in NPK dodatna obvezna izobraževanja na par let, pa inžinerska zbornica, pa doktorji,... Saj ne rabijo, človek se bo v njihovem času bore malo razveil/spremenil. ;)
V smislu obnavljanja vozniških, bo hudo, ko nastopijo avtonomna vozila.
Za takšno, bo potrebno imeti diplomo fakultete za promet in zveze:evil:

• Všeč mi je
  • Haha
Reactions: Hanzi in Samo Svoj

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.762
5.354
113
Se strinjam. Ima pa avto to možnost, da omejitve pobira še s spleta oz. iz navigacije z dokaj visoko natančnostjo glede na lokacijo. Bolje kot samo na podlagi znakov.
Pri vozilih z navigacijo se za prikaz omejitev kombinira prepoznava znakov s podatki navigacije.
Vprašanje pa je, kako navigacija do teh omejitev pride. Kolikor je meni znano, so vsaj pred leti vodilni ponudniki map prevozili pomembnejše dela cestnega omrežja in ob tem snemali prometno signalizacijo. Potem pa so večinoma Indijci te posnetke gledali, se očitno naučili, kaka so pravila v Sloveniji in določili omejitve. Verjetno sedaj to bolj ali manj uspešno delala umetna inteligenca. Oziroma bo delala v kakem letu. Nekaj bo prav, nekaj pa narobe.
Pri enem avtu mi je še kako leto po odstranitvi cestninskih postaj vrglo omejitev, čeprav sem navigacijo posodobil vsakih par mesecev. Kako ažurne so šele glede za stranske ceste ...

• Všeč mi je
Reactions: Corvette

brane_new

Guru
10. feb 2008
18.136
2.504
113
V navigaciji se uporabljajo informacije iz(!) navigacije. Začetek in konec! In če ta info ni ažurirana v bazi, kaže kot je naročeno!
Avto prikaže prepoznane omejitve na cesti - realni čas! In če ni znaka za preklic omejitve je čas prikaza limitiran časovno :)

Me res zanima, kateri kraj nima table, da ga je konec?

p.s. ali nov zemljevid GARMIN že prikaže konec omejitve (križišče)?

sad

Guru
24. avg 2007
21.904
10.545
113
V navigaciji se uporabljajo informacije iz(!) navigacije. Začetek in konec! In če ta info ni ažurirana v bazi, kaže kot je naročeno!
Avto prikaže prepoznane omejitve na cesti - realni čas! In če ni znaka za preklic omejitve je čas prikaza limitiran časovno :)

Me res zanima, kateri kraj nima table, da ga je konec?

p.s. ali nov zemljevid GARMIN že prikaže konec omejitve (križišče)?
A ti misliš, da sistem prepozna tablo za naselje in konec naselja? :valjamse:
Ta podatek dobi iz navigacije in to lahko lepo vidiš, ko se premikajo table za naselje in potem na navigaciji striže za tistih nekaj (deset) metrov. Preden pa to pride v zemljevid pa lahko traja tudi dve leti.