bedaki na cesti

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.598
1.759
113
Tole od zjutraj: 78-letnik po štajerski avtocesti vozil v napačni smeri, umrli dve osebi.

Spet starejši, ki bi že zdavnaj morali ostati brez izpita.

Corvette

Majstr
6. nov 2008
434
306
63
Zakon podeljuje vozniško do 80. leta, noben politik pa ni toliko nor, da bi morebitne spremembe (npr. nižanje starostne meje, osvežitveni tečaji vožnje, ipd.) oznanjal kot predvolilno kampanjo :)

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.229
7.011
113
pri taščici
Meni je dementen voznik pripeljal nasproti. Upam da je bil takrat res v zadnje sedel za volan.
Da ni bil samo za sodnika dementen, da jo je odnesel "brez kazni"

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.240
1.397
113
R.I.P

erikson

Guru
25. avg 2007
22.736
6.505
113
A tovornjakarji spijo? Modeli sploh ne opazijo in se flegma zapeljejo v prikolice DARSa.

dars signalizacija 1.png

dars signalizacija 2.png

Na teh posnetkih je razdalja med prvim stožcem in prikolico ter zaprtim voznim pasom par metrov. Morda bi tudi DARS lahko malo razmišljal in za zaprtje pasu stožce postavil na malo večji razdalji od prikolice, na prvi sliki pa naprimer že pred začetkom ovinka. Vem, da so odgovorni vozniki in bi morali biti bolj pozorni, ampak vseeno.

Smrt fotografa na gorenjski avtocesti jih ni nič izučila.

• Všeč mi je
Reactions: 8888

JakeOnBreak

Majstr
18. jun 2012
732
296
63
Pred samo zaporo pasu so vsaj 3 opozorila na zaprtje pasu na različnih razdaljah od same zapore + postopno zmanjševanje omejitve hitrosti. Prikolica in stožici se ne pojavijo kar iz nič na cesti. Zamenjaš pas pri drugem ali tretjem opozorilu, ne rabiš tiščat do same zapore in potem tik pred zaporo menjat pasu. Tudi sam sem veliko v tujini, pa večjih razlik o označevanju zapore pasu nisem opazil. Lahko kakšen primer?

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.557
5.120
113
Jaz sem kvečjemu opazil res kavbojsko krpanje asfalta na nemški avtocesti. Dež, tovornjak z lučkami, spredaj pa delavca z vrečo hladnega asfalta in lopatama. Če so tiste zakrpane luknje preživele nekaj ur, so veliko.

• Všeč mi je
Reactions: JakeOnBreak