bedaki na cesti

sad

Guru
24. avg 2007
21.233
9.863
113
Teb še branje ne gre od rok pa drugim soliš pamet kaj naj vračajo. Prioritete, stari. Predvsem mi je jasno glede na pametovanje premnogih kle, da so povsod nesposobni vozniki. Tip je normalno prehiteval tovornjak, nikomur se nima kaj umikat ko vozi 130kmh pa se loh vsi postavte na glavo. Zavoljo debila ki pripiči 150 v rit menjat pas, zakaj že? Radarje na 500m na vsako cesto, pa se jebite s svojo vožnjo.
Zakaj lažeš, če se na posnetku jasno vidi, da snemalec pospešuje čez 130?
Sicer pa, meni samoohranitveni nagon pravi, da se čimprej spokam s poti takega patka, ti ga pa kar šolaj.

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.716
68
48
In kaj če je pospeševal ko je bil tip verjetno že čist za ritjo? Jaz bi tudi malo pohitril, iz dobre volje, da pridem prej mimo. Je pa zaradi majmuna padel v prekršek. Nimam se pa kaj umikat. Taki debili potem še blendajo.

Česa se vi tako bojite da se pustite zjebat in menjat pas na ne vem.

sad

Guru
24. avg 2007
21.233
9.863
113
In kaj če je pospeševal ko je bil tip verjetno že čist za ritjo? Jaz bi tudi malo pohitril, iz dobre volje, da pridem prej mimo. Je pa zaradi majmuna padel v prekršek. Nimam se pa kaj umikat. Taki debili potem še blendajo.

Če bi začel pospeševati, ko bi bil tip za ritjo, bi policijo klicala, ker to ni bilo 10km/h razlike.
Zakaj bi se moral tu zagovarjat in pred komu!? :valjamse: :bonk:
Na avtocesti je omejitev 130km/h, na voznem in prehitevalnem pasu. Po voznem pasu se ne prehiteva, še posebej ne, če je pred teboj vozilo.
Tu smo zaključili!
Zakaj si pa ti potem na koncu posnetka vozil 137?

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.616
1.783
113

Jaz se bojim, da pred mano bedak bremza na polno in mu priletim v rit. Ali pa se oba ustaviva na prehitevalnem in meni kdo prileti v rit. Zato se je pač pametno umakniti. Uvidevno je pa tudi.

Bolj je vprašanje koliko izkušenj imaš ti, da igraš policaja in izzivaš usodo.

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.141
316
83

In zakaj se nebi umaknil, ker je bilo povsem dovolj časa. V čem je tak problem menjat pas ?

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in sad

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.716
68
48
Ni potrebe. Divjak sebi zrihta prazno avtocesto ker nima kontrole nad desno nogo, jaz bom pa menjaval pas.

Uvidevno se je umikat divjakom? Ja, tko jim še bolj zrastejo jajčka. Res škoda besed. Oglasil sem se ker je vse skupaj še ena forumska cvetka kjer se serje po OPju ki ni naredil prav ničesar narobe. Folk kle je pa tut tok ultra tumpast, da res ni. Sori. Vi se kar umikajte takim tipom. Prej bom pa verjel da vozite kot on in pričakujete da se drugi umikajo zato se najde 100 in 1 izgovor kaj vse je OP naredil narobe. Zadnji lolek še kar tumpa da je vozil/meditiral na prehitevalnem ko je pa jasno da je vozil s hitrostjo s katero bi gladko prehitel tovornjak. Ampak ja, desetkrat ponoviš nasmisel pa postane dejstvo.

jello

Guru
22. sep 2008
10.291
3.916
113
Na avtocesti je omejitev 130km/h, na voznem in prehitevalnem pasu.
Seveda. Še zdaleč pa to ne pomeni, da nisi ovira vsem, ki bi želeli hitreje.

Varna udeležba v prometu vključuje tudi previdevanje in popravljanje napak drugih. S špilanjem rekreativnega policaja delaš ravno obratno in spravljaš v nevarnost sebe in druge.

Namesto da si preprečil konflikt, si ga še potenciral. Če bi bil v bmw bedak pravega kalibra bi te še po zobeh, na prvem izvozu, če ne prej.

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.082
885
113
nej objavi posnetek svoje voznje 5 km pred temi 9s.
Takole selektivno objavljanje - me spominja na otroke.. “nism bil jest”

vas lolek … :)

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

darkstar66

Guru
1. apr 2013
1.206
724
113
In zakaj se nebi umaknil, ker je bilo povsem dovolj časa. V čem je tak problem menjat pas ?
In v čem je problem preprosto dat nogo dol z gasa za 10-15 sekund. Govorim za BMW. Pol se mu je pa zdelo potrebno bremzat? Verjetno je potem v vzvratnem ogledalu opazil dashcam in je ugotovu da je boljš da neha podjebavat in ogrožat.
Dovolj časa za umik na desno? Diskutabilno. Verjetno bi potem moral tudi precej pohodit bremzo.

P.S. Danes v Medvodah X6 40cm parkiran na cesti. Ker je blo treba na sladoljed in ni mogel narediti 100m peš. V čem je problem, sej se lahko drugi gužvamo in stojimo da pridemo mimo.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.650
2.697
113
še v SLO - ampak komaj
A je mogoče kdo dobil občutek, da kdorkoli zagovarja akciji (po desni in bremzček) bemfla?
Če je, se spravite na tečaj slovenščine, ker nihče tega ne zagovarja - večina nas pravi, da se raje “umaknemo”, da ne pripeljemo do takih situacij.
Če avtorja tako moti akcija bemfle - telefon v roke, ups - prostoročno in 113 in prijaviti …

krko

Guru
5. sep 2010
2.783
1.470
113
Za šerife na levem prometnem pasu avtoceste, ko je desni prost. Da ne bo jok in stok, ko vas posname certificirana in kalibrirana kamera v avtu (Provida).

30. člen

(avtocesta in hitra cesta)

(7) Na avtocesti in hitri cesti z dvema ali več prometnimi pasovi za vožnjo v eno smer morajo motorna vozila voziti po skrajnem desnem prometnem pasu, ki ni zaseden z vozili v koloni.

(24) Z globo 150 eurov se kaznuje za prekršek voznik ali pešec, ki ravna v nasprotju z določbo prvega, sedmega, šestnajstega, sedemnajstega ali dvaindvajsetega odstavka tega člena.

• Všeč mi je
Reactions: Pepe in BornSkeptic

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.043
9.583
113
Po prehitevalnem se pa ne vozi/kampira/meditira…
Prehitevanje dveh ali več kamionov s 137 km na uro pač ni kampiranje na prehitevalnem, ampak prehitevanje in tele z x5 nima kaj skakat v rit in uporabljat manevre in ga ne rabite zagovarjat. Se da vozit hitro po naših cestah, samo je treba dojet, da lahko kdo prehiteva kamion z 130 na uro in se temu prilagodit.

• Všeč mi je
Reactions: luciano in Car

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.043
9.583
113
Za šerife na levem prometnem pasu avtoceste, ko je desni prost. Da ne bo jok in stok, ko vas posname certificirana in kalibrirana kamera v avtu (Provida).

Boš našel še člene, ki jih je prekršil teliček v BMW?

• Všeč mi je
Reactions: Morgoth

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.402
240
63
.... Nimam se pa kaj umikat. ....

Res te prosim, da se za vožnjo po javnih cestah spraviš v primerno mentalno stanje.
Menjavo voznega pasu jemlješ kot osebni poraz, agresivno zadržuješ ostale voznike za seboj, ... Po obnašanju si tipičen BMWjaš, pa si to priznaš ali ne.

In ne, ne zagovarjam voznika X6, sploh brake-check je bil nesprejemljiv. Se pa podobno, kot večina ostalih sprašujem, kaj je bilo prej: kura ali jajce.
Če bi se snemalec umaknil takoj po prehitevalnem manevru (tako, kot nas večina normalnih počne in je tudi po zakonu), voznik X6 (o njih ne morem imeti najlepšega mnenja) sploh ne bi imel možnosti narediti dveh neumnosti.