bedaki na cesti

krko

Guru
5. sep 2010
2.782
1.470
113
Ja vseh se mi pa res ne da iskat....prehitevanje po desni, neuporaba smernikov, prekoračena najvišja dovoljena hitrost, zaviranje brez razloga (ne vem kako se strokovno imenuje)....

Ne vem zakaj je to tako pomembno, saj nihče ne zagovarja voznika BMW-ja. Tukaj poizkušamo dopovedat, da vožnja po prehitevalnem (pleXwriter levem :evil: ) pasu in ne umikanje na vozni ( pleXwriter desni :evil:) pas ko je to povsem varno, privede do takšnih nevarnih situacij.

Podobna zadeva je s sanjači na regionalnih cestah, kateri vozijo 60-70 na 90 omejitve. Je varno, po pravilih (dokler ni za teboj 3 ali več vozil - kolona).....vendar to pri nekaterih voznikih povzroči reakcijo prehitevanja, za katerega vemo, da je eden bolj nevarnih in kompleksnih elementov vožnje.

Začnimo odpravljati vzroke in ne bo se nam potrebno toliko ukvarjati s posledicami.

Nazadnje urejeno:

gr69

Guru
15. dec 2009
11.650
2.697
113
še v SLO - ampak komaj
kalbo
A je kdorkoli zagovarjal akcijo bemfla?

Vzrok in posledica je včasih tisto, kar je bistveno. Žalostno je, da se znajo sodišča opravičevati vožnjo po napačni strani AC zaradi vinjenosti - in v isti sapi opaliti kazen za prehitevanje po desni nekoga, ki “leti” mimo Angleža (brejkček je nesporen - voznika bemfla na križ. Al na krog. Al na kvadrat - pač na nekaj.)
In tu je največji “keč” - kaj/zakaj vodi k čemu in kaj je “najlaže” dokazati.

• Všeč mi je
Reactions: sad

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.043
9.583
113
Vedno se ob takih agresivnih manevrih išče neke druge vzroke, čeprav je vzrok en sam, oseba v X6 ki ni za za volan, ker je neuravnovešen.

Je pa res, da se bockanje s takim po cest rado ne konča dobro in ga je vedno bolje met čimprej pred sabo in na varnostni razdalji, ker tak ne obvlada avta, še manj pa sebe. Vsa ostala filozofiranja od mečkanja so odveč. Agresivna vožnja je nesprejemljiva.

• Všeč mi je
Reactions: Morgoth

sad

Guru
24. avg 2007
21.233
9.863
113
Prehitevanje dveh ali več kamionov s 137 km na uro pač ni kampiranje na prehitevalnem, ampak prehitevanje in tele z x5 nima kaj skakat v rit in uporabljat manevre in ga ne rabite zagovarjat. Se da vozit hitro po naših cestah, samo je treba dojet, da lahko kdo prehiteva kamion z 130 na uro in se temu prilagodit.
KDO JE TUKAJ ZAGOVARJAL VOZNIKA BMWJA? CITIRAJ ALI PA STFU.
Bmwjaš je idiot, snemalec pa na zelo podobnem nivoju. Samo ne zna na lastni prag pogledat. Ali pa rabi it do okulista, ker ga globina vida orenk je… Morda pa zaradi tega niti ni sposoben za vožnjo in bi moral izpit vrnit.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.082
885
113
Prehitevanje dveh ali več kamionov s 137 km na uro pač ni kampiranje na prehitevalnem, ampak prehitevanje in tele z x5 nima kaj skakat v rit in uporabljat manevre in ga ne rabite zagovarjat. Se da vozit hitro po naših cestah, samo je treba dojet, da lahko kdo prehiteva kamion z 130 na uro in se temu prilagodit.
Da bi bila dva kamiona - potem sem takoj na strani snemalca.. manever bmw-ja bi bil v tem primeru za prijavo..
ampak dokler ne vidimo dveh kamionov - je pa vse “rekla kazala” - pa 10 alter strani “nabijanja” in modrovanja.

se enkrat:
- izvajat tak manever (kljub bmw power) je idiotizem - sploh med dvemi kamioni

Razen

- ce sta kamiona dost delec narazen in bi se snemalec lahko varno uspel vrniti na vozni pas (konc koncev pri 130 spustis gas si brez nekega resnega zaviranja na 110.. do tovornjakarjevih 80-90 imas pa karnekaj metrov).. ampak ne - je blo treba iz 125 tiscat na 137 “ta k mi zmiga me pa ze ne bo jebal”..tudi tole je idiotizem

posnetka ne bomo vidl..
Ko sem v avtu - gledam veliko tudi nazaj.. pa mi se ni krona padla z glave, ce sem kaksnega “bmwja” spustil mimo.. pa priznam da sem tud ze kaksnega kampirajocega prehitel po desni.. jebat ga

Corvette

Majstr
6. nov 2008
435
306
63
Zakaj bi se moral tu zagovarjat in pred komu!? :valjamse: :bonk:
Na avtocesti je omejitev 130km/h, na voznem in prehitevalnem pasu. Po voznem pasu se ne prehiteva, še posebej ne, če je pred teboj vozilo.
Tu smo zaključili!
Glej, če nimaš pod pokrovom vsaj V6 in 200 KM, se boš pač moral zagovarjati, to je splošno znano tu gor.

Vsekakor pa boš izpadel dec, če boš kdaj tudi priznal svojo zmoto (npr. ja, bilo je dovolj prostora, pa se zaradi X razloga nisem umaknil), pa nas na forumu načeloma boli k...., ampak na cesti in v službi s takimi modeli pa je prav zabavno. Sploh ko v isti sapi tulijo "omejitev je 130!", sami pa vozijo 7 km/h preko.

Catch je v tem, da obrezan posnetek marsikomu upravičeno daje vtis, da je bila med kamionoma dovolj velika luknja, da bi se z lahkoto udobno umaknil na vozni pas. Z objavo daljšega posnetka bi to gladko demantiral, ker pa se napadalno izmikaš, pa je zadeva pravzaprav jasna ;)

igiNo1

Guru
24. feb 2018
1.468
676
113
Teb še branje ne gre od rok pa drugim soliš pamet kaj naj vračajo. Prioritete, stari. Predvsem mi je jasno glede na pametovanje premnogih kle, da so povsod nesposobni vozniki. Tip je normalno prehiteval tovornjak, nikomur se nima kaj umikat ko vozi 130kmh pa se loh vsi postavte na glavo. Zavoljo debila ki pripiči 150 v rit menjat pas, zakaj že? Radarje na 500m na vsako cesto, pa se jebite s svojo vožnjo.
In zaradi takšnih prepotentnežev na prehitevalnem, ki bi bili radi policaji, se dogajajo takšne stvari.
Točno zato!

• Všeč mi je

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
V bistvu razumem oboje.

Eno so pravila, se jih moramo držat, drugo so sralci na cesti zaradi katerih včasih poči film tudi tistim, ki se trudimo spoštovati ta pravila.

Pa ker je ravno debata o dinamiku, sem se ravno v tem tednu soočil z parimi takimi primerki. Sralci na prehitevalnem.

Punčara v Polotu prehiteva kamijone. Hitrost vrtoglavih 132 km/h, ko pride vštric z kamijonom zmanjša. Luknja, kar preecejšnja se ne umakne, zadaj kolona, ona zmanjšuje mimo kamijonov slabih 120 km/h. in Tako od Medvedjeka, kjer gre iz 3 na 2 pasova do izvoza Bič. Mimo je šlo kar nekaj avtomobilov po desni, pučara razburjena, noben ni pretiraval z hitrostjo. Ja krucefiks, če te vsaj trije prehitijo po desni, potem pa že imaš dovolj prostora, da se umakneš.

Drugi primer purgerica v Daci, je zgleda z vinjeto kupila prehitevalni pas. Tukaj je bil desni pas celo prazen. Pa ne umaknit. Ne, ne in ne, ona bo na prehitevalnem.

In pa na koncu sralci, kjer si toleranten, čakaš da prehiti in traja zamenjava pasu 2 kilometra. Ker oni lahko. je prvi in se lepo pooooooočasi umika. Naj omenim, da so običajno v majhnih jajčkih.

Problem so ravno te sralci, ki se grejo policaje na prehitevalnem. Pa tukaj ne zagovarjam dinamikov in brake chekov, da se razumemo.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.667
4.384
113
V bistvu razumem oboje.

Eno so pravila, se jih moramo držat, drugo so sralci na cesti zaradi katerih včasih poči film tudi tistim, ki se trudimo spoštovati ta pravila.

Pa ker je ravno debata o dinamiku, sem se ravno v tem tednu soočil z parimi takimi primerki. Sralci na prehitevalnem.

Punčara v Polotu prehiteva kamijone. Hitrost vrtoglavih 132 km/h, ko pride vštric z kamijonom zmanjša. Luknja, kar preecejšnja se ne umakne, zadaj kolona, ona zmanjšuje mimo kamijonov slabih 120 km/h. in Tako od Medvedjeka, kjer gre iz 3 na 2 pasova do izvoza Bič. Mimo je šlo kar nekaj avtomobilov po desni, pučara razburjena, noben ni pretiraval z hitrostjo. Ja krucefiks, če te vsaj trije prehitijo po desni, potem pa že imaš dovolj prostora, da se umakneš.

Drugi primer purgerica v Daci, je zgleda z vinjeto kupila prehitevalni pas. Tukaj je bil desni pas celo prazen. Pa ne umaknit. Ne, ne in ne, ona bo na prehitevalnem.

In pa na koncu sralci, kjer si toleranten, čakaš da prehiti in traja zamenjava pasu 2 kilometra. Ker oni lahko. je prvi in se lepo pooooooočasi umika. Naj omenim, da so običajno v majhnih jajčkih.

Problem so ravno te sralci, ki se grejo policaje na prehitevalnem. Pa tukaj ne zagovarjam dinamikov in brake chekov, da se razumemo.
Sedaj smo se rešili tovornjakov ki se prehitevajo in imamo sralce na prehitevalnem pasu.
Bo treba malo tiste BMW je, ki smo jih kupili na ceste poslati.
Naj nekdo Hojs u piše.

• Všeč mi je

sass

Guru
1. sep 2007
5.237
870
113
...
Punčara v Polotu prehiteva kamijone. Hitrost vrtoglavih 132 km/h, ko pride vštric z kamijonom zmanjša. Luknja, kar preecejšnja se ne umakne, zadaj kolona, ona zmanjšuje mimo kamijonov slabih 120 km/h....
ta pojav vedno pogosteje opažam. se vozim po AC in dohitim nekoga, ki prehiteva kolono tovornjakov s hitrostjo 110-120. ko je mimo tovornjakov, pospeši na 130 in jaz vozim za njim. ko pride do naslednje kolone tovornjakov, zapelje na prehitevalni pas in spet pade na 110. in tako ponoviva parkrat, dokler enkrat ne pospešim na 140, da ga prehitim in potem pri naslednjih tovornjakih pustim zadaj.
imam občutek, da nekateri ne upajo prehitevati tovornjake, če je prevelika razlika v hitrosti

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in Pepe

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.152
16.391
113
:oops1: o_O
Čez cesto & železniško progo ko kura brez glave, samoohranitveni nagon in zavedanje okolice na nuli, rezultat temu primeren: