bedaki na cesti

dugi

Fizikalc
2. sep 2011
217
44
28
ljubljana
WTF je rahla prednost. Prednost imaš al pa je nimaš. Boolean!

Poglej si znak.Bolan si ti,ker nabijaš nekaj kar nima veze z prometom.
Vprašanje. Kdo od njiju bi moral biti naprej prvi,če sta se pripeljala do zožanja-znaka vzporedno??
Tisti:
- ki ima močnejši avto
-ki je bolj agresiven
- ?????
Odgovor lahko podaš sam.

Priponke

• d6d5d7449f0d12c03f38.jpeg
    d6d5d7449f0d12c03f38.jpeg
    72,9 KB · Ogledi: 122

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.472
5.001
113
In potem fizika izravna "kdo je jači", ker jači dobi bočni udarec v zadnji del vozila, ga zavrti in gre na pokopališče. Šibkejši dobi udarec spredaj in da na črno popravit odbijač in blatnik za 500 €. Vsaj tako je bilo mogoče v tem primeru, razen če je znanega kaj novega.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.205
1.371
113
In potem fizika izravna "kdo je jači", ker jači dobi bočni udarec v zadnji del vozila, ga zavrti in gre na pokopališče. Šibkejši dobi udarec spredaj in da na črno popravit odbijač in blatnik za 500 €. Vsaj tako je bilo mogoče v tem primeru, razen če je znanega kaj novega.

Tako kot tebi in večini fizika pa logika z matematiko povzročajo neverjetne težave.

Iz slik, ki obstajajo se lepo vidi:

da je bmw dobil udarec spredaj levo. Kot tudi Peugot na nasportnem pasu.
Kar pomeni da sta se zaletela delno čelno. Peugota je pri tem verjetno zavrtelo in odneslo iz ceste. BMW pa se je ustavil na sredini ceste.
Prav tako je pri obeh popustila varnostna kletka. Kar pomeni da je bila hitrost trka večja kot na Ncap testih (50km/h).

Slik z druge strani bmja ni. Poleg tega manjkajo slike cestisca in slike pasata.
Zelo prav bi prišla tudi slika celotnega stanja iz zraka.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.472
5.001
113
Tako kot tebi in večini fizika pa logika z matematiko povzročajo neverjetne težave.
Hvala za opozorilo. Slik niti pod razno nisem gledal tako podrobno.
Avto bo daleč najbolj nevodljiv, če bo udarec v zadnji del. To verjetno veš, glede na to, da si tako podkovan? Dr. fizike ali samo običajni nesramnež na alterju?

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.205
1.371
113
Hvala za opozorilo. Slik niti pod razno nisem gledal tako podrobno.
Avto bo daleč najbolj nevodljiv, če bo udarec v zadnji del. To verjetno veš, glede na to, da si tako podkovan? Dr. fizike ali samo običajni nesramnež na alterju?

Tudi jaz nisem gledal podrobno. Imam pa logiko in tudi z fiziko in matematiko nisem imel tezav.

In kam gre avto ko dobi udarec v stranski zadnji del ?

Si kdaj bil v osnovni šoli ali si jo kupil ?

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.656
9.459
113
Če avtodom vozi 80 ali pa nek striček pripelje iz pumpe s 70 ne sodi na vozni pas, kjer se promet odvija s 130. Pelješ na pas za počasna vozila pa si ali nisi kamijon.
Pejt ti mal v avtošolo. Sej veš kaj pomen tista 50tka na tabli preden se začne počasni pas? Jih je pa velik podobno izobraženih kot si ti in pol ti blendajo pa trobijo, ko se z avtodomom voziš 100+ in ti kažejo pas za počasna vozila.

kajpace

Guru
6. nov 2018
5.360
3.427
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net
Ah, daj no...
Jaz z osebnim, pri 130+, če vidim, da je pas za počasna vozija fraj, vozim tam. Zakaj pa ne? A je to ponižujoče (kot zgleda eni mislijo) ali prepovedano ali kaj?
Seveda, če vidim pred seboj kamione, ali ne grem na počasnega ali pa za kratek čas in se pač dovolj hitro vrnem na vozni pas, da ne rabim zavirat, logično...
A je težko?

• Všeč mi je
Reactions: sad in Pepe

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Pejt ti mal v avtošolo. Sej veš kaj pomen tista 50tka na tabli preden se začne počasni pas? Jih je pa velik podobno izobraženih kot si ti in pol ti blendajo pa trobijo, ko se z avtodomom voziš 100+ in ti kažejo pas za počasna vozila.

Ne bo držalo.

Kako vozimo na odsekih, na katerih ima avtocesta tudi prometni pas za počasna vozila?

Po prometnem pasu za počasna vozila, ki je praviloma na vzponih, morajo voziti vozila, ki vozijo z manjšo hitrostjo od tiste, določene na prometnem znaku. Ta prometni pas je namenjen tudi vožnji vseh drugih vozil, ki zaradi počasne vožnje zmanjšujejo pretočnost prometa. Kadar na prometnem pasu za počasna vozila ni tovornih vozil in avtobusov, izberimo za vožnjo ta prometni pas, če s tem pripomoremo k nemotenemu in varnejšemu poteku prometa.

Jaz se z osebnim avtom redno odstranim na pas za počasna vozila, še posebej, če sem v počitniškem modu in kruzam 100 km/h. Sicer je včasih malo bolj razhajan, je pa načeloma manj gužve in stresa. Samo težav s prevelikim egom ne smeš imeti, pa gre.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.656
9.459
113
Ne bo držalo.

Jaz grem kar pogosto na pas za počasna vozila tudi z osebnim avtomobilom, če sem v počitniškem defaultu in kruzam 100 km/h. Sicer je včasih malo bolj razhajan, je pa načeloma manj gužve in stresa. Samo težav s prevelikim egom ne smeš imeti, pa gre.
S kamperjem je kr zanimivo tam, pejt probat enkrat. Spoznaš pa s kamperjem al pa prikolo, da je ogromno ljudi, ki se konstantno vozi manj kot je potovalna hitrost kamiona in ne vidim nobene potrebe, da bi se umikal tja, razen, če je res gužva in tam ni kamionov, kar je pa redko.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.656
9.459
113
Mi je pa okol novega leta ravno na Vrhniškem klancu na prazni cesti en blendal, da moram desno, pa sem vozil 110. pol je pa za povrh vsega še skočil pred mene in pohodil zavoro. Pizdek pač ne ve, da je mel precej sreče, da ga ni odneslo s ceste.

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
S kamperjem je kr zanimivo tam, pejt probat enkrat.

Saj - odvisno od tvojega egoizma. Jaz grem na počasni pas zato, da ne delam gužve tistim, ki se jim mudi bolj od mene. Tebi pa je pač bolj pomembno, da se boš ti v redu peljal. Saj zaradi tega nisi v prekršku, je pa to pač del splošne prometne kulture. Idealno bi bilo, če bi enkrat dosegli standard nemških avtocest, ko po defaultu velja, da se po prehitevanju premakneš na najbolj desni pas, ki obstaja in s tem nimajo težav ne vozniki caddyjev in ne porschejev. Žal nismo tam, lahko pa vseeno vsak zase poskusi prispevati delček k boljši kulturi s svojo vožnjo in recimo zgledom, ki ga daje svojim potomcem.

• Všeč mi je
Reactions: sad in Corvette

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.656
9.459
113
Ne razumeš. Tam se je s kamperjem kar problem peljat, ker imaš različno širino osi, je kr spuki in ni priporočljivo, zato sem te geste opustil, čeprav sem se en čas trudil s tem.
Ko je pa ta pas poln kamionov, pa itak nimaš kaj iskat tam, če se pelješ 100+ na prazni ceasti pa prav tako nima smisla.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.656
9.459
113
Zakaj pa ne?
Na večini avtocest v Evropi je znak, da uporabljaj čim bolj desni vozni pas.
Pas za počasna vozila je tudi vozni pas in ne odstavni...
A ni potem vseeno, kako hitro se tam vozi?
Ker ni odstavnega pasu in imaš lahko hitro problem, če nekomu crkne avto, ali kamion, sploh na vrhniškem klancu.