Tole bo zadnji replay tebi,ker res ne vem, kaj sem takega napisal, da tebi ni razumljivo, ostalim pa je:
prehitevalni pas je namenjen prehitevanju in (tole je pomembno), če na desni strani ni nikogar, se MORAŠ, ko avto prehitiš, vrnit na vozni pas. MORAŠ, to ni samo priporočilo, pač pa zakon. In, če se zgodi, kot v primeru zgoraj, da nekdo vozi po prehitevalnem pasu, medtem, ko je vozni prost in se ob tem za njim nabere "kolona" hitrejših vozil, se MORA oni spredaj umaknit.
Če pa si se zapel za blendanje, potem pa imaš prav. Jaz poblendam enkrat, če se ne umakne, vozim za njim. Po daljšem času spet poblendam (1 x), pa če še vedno ni odziva, se vrnem na desni pas in ga prehitim tam. Ja, vem, vem, storim prkršek, tega se zavedam. Ampak ne nabijam pa z blendanjem onemu spredaj.
In še tole, da bodo zadeve res jasne: če nekdo po prehitevalnem pasu pelje in prehiteva z višjio hitrostjo od dovoljene, mu ne blendam, pač pa počakam, da se umakne. Drugače pa scenarij desno pa gasa ... aha, ja, ponavljam, sem v prekršku, ni me treba opominjat na to