bedaki na cesti

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.205
1.371
113
no sej takšna zadrga brez oznak, je ena največjih neumnosti. ..dejansko bi moralo biti označeno, kateri pas je glavni in je to to..potem namreč ni dilem za kakšne trke in ostalo sranje (manjše). Za divjake pa oznake tak ne pomagajo, to je tudi fakt.

No vsaj iz prve roke izvemo da oznake za divjake ne pomagajo.

No odvetnikom udeležencev bodo.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.150
3.615
113
Marlbor
Prednosti nima noben, srečala sta se 2 idiota, nastala je katastrofa. V prometu se je pač potrebno zavedati, da vsega prometni znaki ne morejo rešiti, pride pač do situacije, ko se morata udeleženca sama zmeniti, kdo bo šel prej ... ta dva sta se kakor sta se. Na tem mestu seveda z namenom levi ali desni nima dodeljene prednosti, ker bi v praksi ob gneči prihajalo do kolapsa, ker tista stran s prednostjo potem nobenega ne spusti noter.
Sicer se pa spomin kak mesec nazaj 2 bedakov na cesti od Hoč proti Harveynormanu, en je bil levo, drug je bil desno, peljala sta se vštric, pri čemer je desni hotel na levi pas, levi pa je hotel na desni pas, pa se nikakor nista mogla zmenit kdo bo malo zabremzal, da se razvrstita vsak na svojo stran. Je tudi malo manjkalo, pa bi en poletel na drugo stran v nasproti vozeče. :bonk:

AndrejEnej

Guru
13. okt 2016
3.817
-1.085
113
145 km SZ od Opatije
Glede na to kako rad opisuješ sam sebe bi si lahko kupil ogledalo.
Tole bo zadnji replay tebi,ker res ne vem, kaj sem takega napisal, da tebi ni razumljivo, ostalim pa je:
prehitevalni pas je namenjen prehitevanju in (tole je pomembno), če na desni strani ni nikogar, se MORAŠ, ko avto prehitiš, vrnit na vozni pas. MORAŠ, to ni samo priporočilo, pač pa zakon. In, če se zgodi, kot v primeru zgoraj, da nekdo vozi po prehitevalnem pasu, medtem, ko je vozni prost in se ob tem za njim nabere "kolona" hitrejših vozil, se MORA oni spredaj umaknit.
Če pa si se zapel za blendanje, potem pa imaš prav. Jaz poblendam enkrat, če se ne umakne, vozim za njim. Po daljšem času spet poblendam (1 x), pa če še vedno ni odziva, se vrnem na desni pas in ga prehitim tam. Ja, vem, vem, storim prkršek, tega se zavedam. Ampak ne nabijam pa z blendanjem onemu spredaj.
In še tole, da bodo zadeve res jasne: če nekdo po prehitevalnem pasu pelje in prehiteva z višjio hitrostjo od dovoljene, mu ne blendam, pač pa počakam, da se umakne. Drugače pa scenarij desno pa gasa ... aha, ja, ponavljam, sem v prekršku, ni me treba opominjat na to :)

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.390
1.389
113
Točno tako naredim jaz. Poblendam ko sanjač vozi na prehitevalnem in se ne umakne. Če prehiteva pač počakam, da prehiti, če se ne umakne mu poblendam.
Trobim pa takrat, ko mi idiot za volanom skoči pred avto, ker je dohitel spredaj vozeče vozilo in on valda ne bo zaviral in počakal, da se nekdo, ki je hitrejši odpelje mimo po prehitevalnem, ampak gladko zapelje pred mene....
Opažam pa zadnje čase vse več voznikov, ki jim je izgleda iz podčasti premik na pas za počasna vozila. V mislih imam klanec proti MB v Tepanjih ali pa Vrhniški klanec.

Fetici

Fizikalc
1. feb 2008
550
36
28
Glede krožišča v Medvodah - se vozim tam vsak dan.

Ne vem ali se še kje drugje to dogaja ampak tukaj se mi skoraj vsak teden zgodi, da se vozimo iz Loke proti Ljubljani in imaš pred sabo voznika, ki se vozi cca 54 km/h od Loke naprej. Ni važno kakšna je omejitev ima on 54 km/h. In tako se cjaziš za njim do Medvod in tam se lepo postaviš na drugi pas kot on in potem ko si pa v štric z njim pa on po gasu - GLEJ MENE XXXX. Seveda naprej pa spet svojih 54 km/h.

Jest ne vem kaj takim ljudem špila v glavi o_O

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.225
2.550
113
Kdaj - kot udeleženec v prometu z motornim vozilom - NE smeš prevoziti zeleno luč (svojo) na semaforju?

sad

Guru
24. avg 2007
21.009
9.651
113
Če avtodom vozi 80 ali pa nek striček pripelje iz pumpe s 70 ne sodi na vozni pas, kjer se promet odvija s 130. Pelješ na pas za počasna vozila pa si ali nisi kamijon.
Itak te je malo podjeb...
Dejstvo pa je, da se najdejo tudi avti, ki bi morali iti na počasni pas, potem jih pa šleparji na počasnem prehitevajo.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.022
1.235
113
42
Nevem zakaj se lahko Nemci umaknejo in zakaj oni ne sanjajo na levem pasu...

off:2400 km Slo - Nem - Avs
Avs - Slabe ceste , še slabši vozniki
Nem - Ok ceste , ok Vozniki
Tovornjakarji 25% debilov povsod

Pri nemcih mi je najbolj všeč da ko se omejitev dvigne iz 100 na 120,130 dajo gas in ne sanjajo kot to delajo Slovenci in Avstrijci. Tudi ko je dvopasovnica debili ne sanjajo na prehitevalnem pasu. in se kjer ni omejitev komot lagano voziš 230 in te ne skrbi da ti bo kreten skočil na levi pas.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.557
2.607
113
še v SLO - ampak komaj
No ja - no lih čist tak, ampak ja - švabi se načeloma umikajo, jodlarji so pa vse najboljše iz Balkana pobrali, a se še vedno imajo za pedantne švabe ...

Po kateri strani se šel skozi Avstrijo? Ker pyhrnska AC niti ni tak slaba. Razen obnovljenih predorov Wald, kjer so novi jaški na prehitevalnem ca. 5 cm nižje kot vozišče. :bonk:

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.165
487
83
Jodlarji se itak peljejo 140 po prehitevalnem in se ne umaknejo, če ne poblinkaš.
Sicer pa opažam zadnje čase, da se folk po regionalkah, ko jih prehitevaš peljejo preko sredinske črte. Nekateri morda zanalašč, ampak večina je pa očitno zamišljenih in ko ni avta nasproti kar zatavajo na sosednji pas, kot da so sami na cesti.

• Všeč mi je
Reactions: brane_new

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.022
1.235
113
42
No ja - no lih čist tak, ampak ja - švabi se načeloma umikajo, jodlarji so pa vse najboljše iz Balkana pobrali, a se še vedno imajo za pedantne švabe ...

Po kateri strani se šel skozi Avstrijo? Ker pyhrnska AC niti ni tak slaba. Razen obnovljenih predorov Wald, kjer so novi jaški na prehitevalnem ca. 5 cm nižje kot vozišče. :bonk:
Graz, Schladming, salzbrug

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.022
1.235
113
42
Mah tam čez Schladming je bilo še kul. AC do tja in pol je bolj za krščen duš. :)
V Nemčiji pa tud niso bogve kaj. Eni odseki so dobri eni pa tresejo za popizdit. Je tam pri 250 kr malo neprijetno

mr_

Guru
20. sep 2007
9.342
2.708
113
Na lj obvoznici npr. Ko se vključujes in se zoži na en pas imaš table z oznakami, da se levi pas vkljuc
Itak te je malo podjeb...
Dejstvo pa je, da se najdejo tudi avti, ki bi morali iti na počasni pas, potem jih pa šleparji na počasnem prehitevajo.
Vozni pas je vedno desni. Ampak večini je težko iti tja.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.205
1.371
113
Tole bo zadnji replay tebi,ker res ne vem, kaj sem takega napisal, da tebi ni razumljivo, ostalim pa je:
prehitevalni pas je namenjen prehitevanju in (tole je pomembno), če na desni strani ni nikogar, se MORAŠ, ko avto prehitiš, vrnit na vozni pas. MORAŠ, to ni samo priporočilo, pač pa zakon. In, če se zgodi, kot v primeru zgoraj, da nekdo vozi po prehitevalnem pasu, medtem, ko je vozni prost in se ob tem za njim nabere "kolona" hitrejših vozil, se MORA oni spredaj umaknit.
Če pa si se zapel za blendanje, potem pa imaš prav. Jaz poblendam enkrat, če se ne umakne, vozim za njim. Po daljšem času spet poblendam (1 x), pa če še vedno ni odziva, se vrnem na desni pas in ga prehitim tam. Ja, vem, vem, storim prkršek, tega se zavedam. Ampak ne nabijam pa z blendanjem onemu spredaj.
In še tole, da bodo zadeve res jasne: če nekdo po prehitevalnem pasu pelje in prehiteva z višjio hitrostjo od dovoljene, mu ne blendam, pač pa počakam, da se umakne. Drugače pa scenarij desno pa gasa ... aha, ja, ponavljam, sem v prekršku, ni me treba opominjat na to :)
Torej samo tvoje pravice in samo tvoje pravice.

Kaj pa tvoje dolžnosti ?

Torej če on dela prekršek ga lahko tudi ti ?
Wannabe policaj.press

Še ti bom enkrat napisal:

Tvoje pravice se končajo takoj ko se začnejo moje.