bedaki na cesti

JakeOnBreak

Majstr
18. jun 2012
732
296
63
Modri znak še vedno obstaja in tisto vseeno je pas za počasna vozila in res ni potrebe, da bi po njem tiščal 180+. Redki odseki pri nas, če spoloh so, imajo klasične tri pasove.
Je pa še ena zanimivost, sploh za dinamike, da ko je kolona, se nimaš kaj ciki caki šunjat. Enako globa.
Pa poznaš pomen tega modrega znaka?

Še enkrat, počasni pas v zakonu ni nikjer definiran, še manj pa, da bi bil rezerviran samo za določeno skupino vozil.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.656
9.459
113
Poznam pomen. In ja, sem videl, da ni več v zakonu počasnega pasu, znak pa ostaja. Na določenih odsekih je ta počasni pas zaradi tovornjakov in uničenosti problem in verjetno se strinjava, da divjanje 180+ v Vrhniški klanec ni ravno fajn po nobenem pasu, še najmanj pa po skrajno desnem, še posebno, ker ni odstavnega pasu. Zakonodajo so prilagodili tri in več pasovnim avtocestam, žal pa avtocest niso.

• Všeč mi je
Reactions: gr69

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.193
4.058
113
Ja od Tepanj proti Mariboru so.
Vrhniški klanec pa je itaq betoniran tak da ni kolesnic.
Sem že parkrat šel mimo počasnet tam gor, vem da ni po cpp pa kaj morem če je na sredini Kalbo z kemperjem z magično hitrostjo 100 kmh, prehiteva pa ga Ogo ko pazi da mu hibrid ne zatuli na skrajnem levem pasu z 110 kmh jaz pa lagodno sportski z tempomatom z 140 kmh po VW števcu kar je itaq samo 132 kmh pravih od začetka klanca po betonu skrajno desno sam na na pasu.
Jebi ga če je prekršek ali ni, policija naj prej počisti vse "kemperje" na prehitevalnih pasih potem pa jim dam pravico da gnjavijo mene.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi in turbobitch

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.656
9.459
113
To je res. Sam naj razni Clioti ne pričakujejo, da bom tam, ko bo desno polno šleperjev. Mene zagotovo ni rabil po desni prehitevat. Me pa zanima, kaj bi naredil, če bi bil ustavljen kamion na sred klanca koj za ovinkom....bi blo zanimiv. Problem tega klanca je ravno pomanjkanje odstavnega pasu. Je že par ljudi pod rušo zarad tega.
Ko prvič zapneš prikolo je pa zanimivo videt koliko ljudi se cijazi po avtocestah in dejansko kamione ovira. Pol je pa par kamperjev v Vrhniški klanec težava.

Razni Clioti itak mislijo, da mora samo njihov ubervagen na cesto, vse ostalo se mora skinit dol. Se pa strinjam s tem, da bi blo treba ljudi navadit, da je skrajno levi pas namenjen prehitevanju in ne kruzanju mal pod 120.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.489
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Saj že imamo tri pasove ponekod. Pa še enkrat slika kako se vozimo po 3 pasovih

Tukaj je problem mogoce ta, da je desni pas razmejen z drugacno crto in folk pac vecinoma misli, da je to pas namenjen tovornemu prometu... Poleg tega je se debilizem ta, da ce se vozis po skrajnem desnem pasu, ne smes peljat mimo pocasnejsih vozil na sredinskem pasu, ce ne gre za kolono (torej, da so vsaj trije en za drugim na skrajnem desnem pasu)...

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.556
6.637
113
pri taščici
Tukaj je problem mogoce ta, da je desni pas razmejen z drugacno crto in folk pac vecinoma misli, da je to pas namenjen tovornemu prometu... Poleg tega je se debilizem ta, da ce se vozis po skrajnem desnem pasu, ne smes peljat mimo pocasnejsih vozil na sredinskem pasu, ce ne gre za kolono (torej, da so vsaj trije en za drugim na skrajnem desnem pasu)...
Se bomo morali trije najti in 130 po desnem pasu v takem primeru.
Potem nam.policaji nič ne morejo. Ker tistih par kazni letno za vožnjo po levi je očitno premalo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.556
6.637
113
pri taščici
Kalbo,
Na vrhniškem je težko "takoj" za ovinkom.
Dvomim da kje vidiš manj kot 500m naprej.
Problem je predvsem v voznikih ki ne spustijo gasa za 5kmh, ampak menjajo pas na levo...in potem imaš na levem pasu hitrost 100kmh(hitri avtobus, na srednjem hitri kamion, na desni pa počasni kamion).
Potem pa se v Rush urah začnejo podirati domine proti Vrhniki....(še dodatna posledica neustrezne varnostne razdalje)

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.193
4.058
113
To je res. Sam naj razni Clioti ne pričakujejo, da bom tam, ko bo desno polno šleperjev. Mene zagotovo ni rabil po desni prehitevat. Me pa zanima, kaj bi naredil, če bi bil ustavljen kamion na sred klanca koj za ovinkom....bi blo zanimiv. Problem tega klanca je ravno pomanjkanje odstavnega pasu. Je že par ljudi pod rušo zarad tega.
Ko prvič zapneš prikolo je pa zanimivo videt koliko ljudi se cijazi po avtocestah in dejansko kamione ovira. Pol je pa par kamperjev v Vrhniški klanec težava.

Razni Clioti itak mislijo, da mora samo njihov ubervagen na cesto, vse ostalo se mora skinit dol. Se pa strinjam s tem, da bi blo treba ljudi navadit, da je skrajno levi pas namenjen prehitevanju in ne kruzanju mal pod 120.
Upam , da nisi vzel moje satire 100 % resno.

Se pa vsi strinjamo da bo treba nekaj truda vložit tudi v izobraževanje "angležov na cesti " in bodo ceste bolj pretočne,

Fetici

Fizikalc
1. feb 2008
550
36
28
Vem, da TOLE nima veze z avtomobilizmom, samo to se dogaja pri nas na cestah ( in tudi drugje ).

Mal poglejte okoli sebe in bo takoj bolje :)

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.205
1.371
113
Otrok, jaz ne vem, kje so bmw-ja zadeli. Vem samo, da je precej manj šans, da ohrani smer vožnje, če je bil udarec zadaj bočno kot spredaj bočno.
Ko boš imel izpit, ti bodo to na varen način lahko pokazali na poligonu na Vranskem. Boš hitro dojel razliko v obnašanju vozila, če nanj vpliva bočna sila spredaj ali zadaj.
Ko se boš naučil brati pa se mogoče res lahko pogovarjava.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.205
1.371
113

Da malo spomnimo kako je to bilo:

DARS podal smernice za možno racionalizacijo, ki vključuje avtocesto brez odstavnih pasov, s prečnim profilom 21,2 metrov. Tovrstno racionalizacijo je potrdil tudi sklep vlade. Z racionalizirano gradnjo prihranili 7,7 % celotne investicije.

Na 82,3-kilometrskem kraku avtoceste bo hitrostna omejitev postavljena na 100 km/h. Kdo je torej Pomurcem ukradel 30 kilometrov na uro avtocestnih radosti? Na DARS-u pojasnjujejo, da je to posledica dejstva, da pomurska avtocesta ne bo imela odstavnega pasu. Razlog naj bi bila zaenkrat premajhna količina prometa, ki je trenutno 10.000 vozil, dočim se po drugih slovenskih avtocestnih povezavah pelje od 40.000 do 60.000 vozil dnevno, ponekod tudi 70.000.
Zadostovala naj bi tudi v prihodnosti
Prometne analize, ki so jih izvedli v Družbi za avtoceste, kažejo, da tudi z upoštevanjem stalnega povečevanja tovornega prometa po vstopu Slovenije v Evropsko unijo in z upoštevanjem dodatnega prometa po izgradnji avtoceste ter približno 100-odstotnega povečanja celotnega prometa v 20-letnem planskem obdobju kapaciteta pomurske avtoceste v izbranem profilu ne bo presežena.

Nazadnje urejeno:

sad

Guru
24. avg 2007
21.009
9.651
113
Ker ni odstavnega pasu in imaš lahko hitro problem, če nekomu crkne avto, ali kamion, sploh na vrhniškem klancu.
Imaš prav.
Imaš problem, če drekaš po telefonu, če notmalno voziš vidiš že na 500m kaj je naprej in se ustrezno presortiraš. Ali pa če voziš na varnostni razdalji 2m za tovornjakom.
Ampak vem, avtodom je prenizek in potem ne vidiš čez ostala vozila, tako da te čisto razumem. :p

PS: pizdeki najdete 1001 izgovor zakaj nečesa ne morete narediti, da le vam ne gre sekunda življenja ali pa bog ne daj, da bi pomagali nekomu drugemu z rahlo prilagoditvijo svojega ravnanja. Lani se nas je na Vršič jajcalo gor ene 50 vozil za pizdekom v kovinski kanti. Vmes je bilo najmanj 10 parkirišč, ampak ne, on se ne MORE za pol minute ustavit in spustit mimo.

• Všeč mi je
Reactions: Corvette in naliM

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.205
1.371
113
Imaš prav.
Imaš problem, če drekaš po telefonu, če notmalno voziš vidiš že na 500m kaj je naprej in se ustrezno presortiraš. Ali pa če voziš na varnostni razdalji 2m za tovornjakom.
Ampak vem, avtodom je prenizek in potem ne vidiš čez ostala vozila, tako da te čisto razumem. :p

PS: pizdeki najdete 1001 izgovor zakaj nečesa ne morete narediti, da le vam ne gre sekunda življenja ali pa bog ne daj, da bi pomagali nekomu drugemu z rahlo prilagoditvijo svojega ravnanja.
Tudi vecina tovornjakov je premalih da bi iz njih videl vec kot 20m naprej.
Ze parkrat dozivel da se je tovornjak v zadnjem hipu umaknil na prehitevalni pas.
Za njim pa ples avtomobilov po celotni povrsini.
Junaki do konca. Zanimivo da so se po dogodku vsi zaceli voziti po predpisih... :sprasujemse:
Verjetno sicer samo tisti dan.

• Všeč mi je
Reactions: sad

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.205
1.371
113
Se bomo morali trije najti in 130 po desnem pasu v takem primeru.
Potem nam.policaji nič ne morejo. Ker tistih par kazni letno za vožnjo po levi je očitno premalo.

Prehitevanje po desni ni dovoljeno.
Razen v koloni.

Jaz nikoli ne prehitevam po desni, obcasno pa se mimo fordov peljem.

Najbolji

Guru
20. feb 2008
4.646
1.035
113
Ja od Tepanj proti Mariboru so.
Vrhniški klanec pa je itaq betoniran tak da ni kolesnic.
Sem že parkrat šel mimo počasnet tam gor, vem da ni po cpp pa kaj morem če je na sredini Kalbo z kemperjem z magično hitrostjo 100 kmh, prehiteva pa ga Ogo ko pazi da mu hibrid ne zatuli na skrajnem levem pasu z 110 kmh jaz pa lagodno sportski z tempomatom z 140 kmh po VW števcu kar je itaq samo 132 kmh pravih od začetka klanca po betonu skrajno desno sam na na pasu.
Jebi ga če je prekršek ali ni, policija naj prej počisti vse "kemperje" na prehitevalnih pasih potem pa jim dam pravico da gnjavijo mene.

Mozak, ti bos samo tiho pa kimal. Nisi ti noben faktor, da bos komu kako pravico in podobno vsiljeval. Ce pred tabo pelje 110 bos tud ti za njim. Ce pa poznas kak drug zakon pa prosim, razsvetli nas. Polcaj te bo pa zlickal nima veze kaj ti bluzis, to res upam, da ti je jasno. Ker tocno takih debilov je na nasih cestah prevec.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.193
4.058
113
Mozak, ti bos samo tiho pa kimal. Nisi ti noben faktor, da bos komu kako pravico in podobno vsiljeval. Ce pred tabo pelje 110 bos tud ti za njim. Ce pa poznas kak drug zakon pa prosim, razsvetli nas. Polcaj te bo pa zlickal nima veze kaj ti bluzis, to res upam, da ti je jasno. Ker tocno takih debilov je na nasih cestah prevec.
No šerif pomiri se.
Me ne ganeš, jaz bom po svoje dalje in me boli organ za take kot si ti.