bedaki na cesti

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.387
2.564
113
Ne vem, ali je res 30 dovolj za znanje vožnje po cesti!
Bolj malo se jih ne strinja s tem, da še dan danes spoznajo na cesti kaj novega in da jih se znerom kaj preseneti.
Po 100k km!
Vožnja je res nekaj takega, kar se učiš celo življenje! Vedo so na cesti novi in novi modeli in modelke, ki so po 30h polni samega sebe.
Mi, ta izurjeni, pa kompenziramo njihove napake, naduvanost, napihnjenost in oh in oh.
Pa še razumemo jih, saj veo da smo bilo skorsj popolnoma enaki.
In jim odpustimo, saj gredo po naši poti izkušenj.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.407
5.685
113
se ti zdi da bojo ti kaj drugačni po 60 ali 80 urah?
Za normalnega je tistih 18 al 20 al kolk smo meli včasih dovolj. Ker veš, da si še kojn ne pa že šumaher.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.672
6.710
113
pri taščici
Btw, danes videl prvič tale znak.
Zame je nekaj novega. Pred 25 leti ga v izpitnih polah zagotovo ni bilo. Pozorni bodite tudi na okolico znaka.

Priponke

• IMG_20200304_143353.jpg
    IMG_20200304_143353.jpg
    903,4 KB · Ogledi: 280
  • Ljubezen
Reactions: Ginginova

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Jaz sem v prvo padel na 18. uri. Še inštruktor je rekel potem da je bil cel dan slabe volje, ker je bil 100% da bom naredil. Ampak ker sem imel odvožen minimum me je vrgel zaradi prevožene RUMENE luči na semaforju. Sem pa 12 ur naredil že kake pol leta preden sem lahko delal izpit (ker nisem mogel več čakat) in potem samo 5 direkt pred izpitno vožnjo. Po tem sem na izpitno šel s točno eno uro vožnje več in to tik pred izpitno vožnjo. Je pa zdaj že kar 17 let in kakih 500000km od tega.

jello

Guru
22. sep 2008
10.153
3.873
113
Jaz sem izpit delal 5x. 1x moped, 1xB, 1xEkB, 2xA (v prvem poskusu sem čez naselje pičil 70 km/h in po 10 minutah zaključil). Pač ni blo te sreče da bi zaradi kakšnega žleht pešca padel kot se je praviloma dogajalo vsem ostalim.

Vse konec devetdesetih ko so heroji delal izpitne z 18 urami, sem jih jaz nabral 22. Smo pa seveda vsi vozili že prej s spremljevalcem ali tremi (sošolci vedno prav pridejo) in z doma spyzdenim avtom (fotrov kombi, tovorni vw t3).

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.387
2.564
113
Jaz sem v prvo padel na 18. uri. Še inštruktor je rekel potem da je bil cel dan slabe volje, ker je bil 100% da bom naredil. Ampak ker sem imel odvožen minimum me je vrgel zaradi prevožene RUMENE luči na semaforju. Sem pa 12 ur naredil že kake pol leta preden sem lahko delal izpit (ker nisem mogel več čakat) in potem samo 5 direkt pred izpitno vožnjo. Po tem sem na izpitno šel s točno eno uro vožnje več in to tik pred izpitno vožnjo. Je pa zdaj že kar 17 let in kakih 500000km od tega.
Do izpita sem jih ime 30k - 2leti.
Pa še tale matematika 17 let=cca 30k letno. Znaš dobro/varno voziti? Samo ocena!
Sam imam isto povpreče, pa še vedno bi lahko kako stvar bolje izpeljal. 2x prekoračitev hitrosti izven naselja!
Btw, danes videl prvič tale znak.
Zame je nekaj novega. Pred 25 leti ga v izpitnih polah zagotovo ni bilo. Pozorni bodite tudi na okolico znaka.
vprašanje je, če je tole CPP

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Do izpita sem jih ime 30k - 2leti.
Pa še tale matematika 17 let=cca 30k letno. Znaš dobro/varno voziti? Samo ocena!
Sam imam isto povpreče, pa še vedno bi lahko kako stvar bolje izpeljal. 2x prekoračitev hitrosti izven naselja!

vprašanje je, če je tole CPP

Ja sam mislim, da sem in dober in varen voznik. Sicer vozim hitro, pa v vseh teh km sem naredil marsikatero neumnost, ki pa je bila spet kalkulirana in praktično vse situacije, ki so bile kritične sem jaz reševal napake drugih in ne obratno.

Vse kazni, ki sem jih dobil v teh 17 letih pa so bile ali za hitrost ali za prehitevanje čez polno črto (pregledno ampak prepovedano - imamo kar nekaj situacij, kjer lahko varno prehitiš dokler je še polna črta, če pa začneš tam, kjer se začne prekinjena, pa je prehitevanje nevarno tudi s 400 konji). Je pa res, da ne vozim prehitro v naseljih, torej tam praktično vedno po omejitvah, vozim pa hitro izven naselij in na AC.

• Všeč mi je
Reactions: zaseka

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
A nisi ti un, ki bi po nekaj dnevnem treningu na simulatorju z inštruktorjem ruknil dol vse v F1?

Klanjam se tako superiornem vozniku. Verjamem, da se ti imaš za top voznika.
Za predvidevanje in ustrezno pravočasno reagiranje verjetno še nisi slišal, da do kritičnih situacij (čeprav zaradi napak drugih) niti ne bi prišlo?

Sem tudi sam tako razmišljal kakšnih 15 let nazaj. Zanimivo pa je to, da se danes nimam več za tako odličnega voznika, število kritičnih situacij (seveda zaradi napak drugih voznikov, Alter voznik ne dela napak), ki jih moram reševati, je pa strmo padlo. Če razmislim, se niti ne spomnim zadnje. Verjetno že demenca dela svoje.

V glavnem kapo dol takemu nadvozniku s 400KM. Dej si neko luč nabij na streho, da se ti bomo lahko že na daleč umaknili in ti ne delali kritičnih situacij.

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Hehe, ko boste imeli denar in jajca za +400KM limuzino za vsak dan se pa pogovarjajte s KillaKHANom. Spet KIA, VW loverji na kupu. Z 1.6 dizlom ali 1.0 trivaljnikom.

Najbolji

Guru
20. feb 2008
4.697
1.053
113
Ce ni potrebe je vse jasno - dick measuring. Majke mi, da sem tole ze prerastu :) Seveda pa, ko voli izvoli, lahko tud frizirane Veyrone vozte, sam da bo zaska mastna ;-)