Kaj je narobe pri prvem posnetku, kjer gre beli SUV naravnost? A nima SUV prednosti?
Čisto realno tudi mene tole občasno muči, ker se ne spomnim, da bi nam pri delanju izpita dolga leta nazaj razložili kako se tole pravilno tolmači.
Imaš 3 pasove vsak svoj semafor brez puščice in ti zavijaš levo ob zeleni. Imajo nasproti vozeči, ki peljejo naravnost zeleno ali rdečo?
Imaš 3 pasove in zgolj en semafor brez puščice na strani in 1 zgoraj, ti zavijaš levo ob zeleni. Imajo nasproti vozeči, ki peljejo naravnost zeleno ali rdečo?
Imaš 3 pasove, vsak svoj semafor in za zavijanje levo imaš na semaforju zeleno puščico. Imajo nasproti vozeči zeleno ali rdečo?
Vprašam, ker se mi je že zgodilo, da sem imel za zavijanje zeleno na semaforju brez puščic, zgolj ob strani in en v sredini na 3 pasovni cesti, pa je priletel en kontra naravnost (v Varaždinu). Od takrat zmeraj raje počakam, če se nasproti vozeči dejansko ustavljajo, ker zgleda, da eni semaforji kontra stran zapirajo, drugi pa ne in dejansko ne moreš vedeti kaj sveti na drugi strani.