A slišiš tud ne okol vogala?
Če imaš preglasno glasbo v avtu ali ne opazuješ okolice tudi preko ogledal, komot spregledaš ... Meni se je na dan prometne nesreče Slavka Ivančiča v Luciji pred leti tudi nekaj podobnega zgodilo nad Izolo pri Belvederju ...
Pred IZ-obvoznico smo začuli zavijanje rešilca iz IZ-bolnice ... Ženska pred menoj je za nepreglednim ovinkom "parkirala" svoje čudo s vsemi štirimi žmigavci napol na cesti ... komaj lahko obvozil, da sem se umaknil pred njo, ko je pripičil rešilec in se skoraj zabil v njo (videl v "špeglu") ... sam vozil počasi skrajno desno z desnim žmigavcem, da me je rešilc komot prehitel ...
... nato pa proti Portorožu pred priključkom iz IZ na Belvederju navzdol, čujem spet sireno (
odboj iz vseka v hribu ), gledam in poslušam vsepovsod in nič ne vidim, pred menoj bela KIA Suv (tam omejitev 50km) ... zmanjšam hitrost .. skočijo policaji z lučkami v križišče takoj za KIO ... so me spregledali, ker jim je sonce direkt tolklo v faco levo spredaj (+ mimetik farba mojega Puntič-a). Oboji bremzamo, ker sem videl, da se ne utegne izidet, obvoz mimo policajev levo, ker na srečo v trenutku ni bilo še nobenega avta nasproti in potem takoj desno z žmigavcem in policaje mimo spustit ... Ni kaj, obojestranska akcija voznikov tipa "alter"
... Po tem na avtoradiu čul, kje in kaj se je zgodilo ...
...Samo ni mi jasno, zakaj so policaji iz IZ rabili hitet v Lucijo, ko imajo pa tam 1km od nesreče Policijsko postajo
... rešilc je že itak IMHO bil na kraju nesreče (
mini provizorično krožišče + Italijan )... "Slavc" pa pol 40 dni v komi ... brez čelade na motorinu ... mi je rekel čež leto, ko je za silo prišel k sebi (
Soča pa to..) "
saj sem samo do lekarne mislil skočit" ... pa je lekarna prišla do njega ...
...
... še malo, pa bo treba še v avtu met čelado ... kot "Stig™" iz starega Top_Gear-a ...