Ko praviš da ni kontrole, zakaj so pa mene nekoč v enem tednu ustavili 5x ? Pa nekoč v enem dnevu 2x ? Brez razloga, odpeljal naprej brez kazni?ko pravite, da je ful kontrole, zakaj so me nazadnje ustavili pred 10+ leti? total v 22-23 3 ali 4x, se ne spomnim?
A razliko med avtomatskim prepoznavanjem registerskih, povezovanja z imeni lastnikov in drugimi bazami, beleženjem in hranjenjem teh podatkov, torej kontrolo vseh in vsakega cesti in gledanjem gat vsem pešcem, legitimiranje in zapisovanje, ki recimo gredo po Čopovi - boš tudi kaj komentiral?Se enkrat... ko boš doumel razliko med branjem registrskih tablic (kjer tebe to zaradi več kot očitno mutnih poslov izredno moti) in moje spalnice (ker očitno zenske nimaš), boš lažje dihal
1. Ustavno sodišče je očitno prepričano, da je registrska številka = točno določena oseba. Pri njih že verjetno, mi si pa ne moremo privoščiti, da bi vsak v družini, ki ima izpit, imel tudi svoj avto. Z odločitvijo je ubilo tudi kako možnost uvedbe elektronskih vinjet, ker jih enostavno ne bo možno nadzorovati. Obstaja sicer tudi varianta (še zelo verjetna), da je interpretacija v medijih napačna in da bi po mnenju ustavnega sodišča bile stvari možne, če bi le imeli zakone prav napisane in v njih prave utemeljitve ter način uporabe podatkov. Jaz sodbe nisem šel brat in tudi ne mislim.
2. Za @Jadota Pred par tedni sem spoznal, da je nadzora pri nas res nenormalno veliko. En teden po Švici s skoraj dnevnimi premiki od turističnega kraja do drugega, pa nisem imel prilike ugotoviti, kako uniformo ima tam policija. Prav tako nisem opazil nobenih redarjev. Še na meji nam je nekdo samo mahal iz vrat stavbe. Ne vem pa, če je bil Italijan ali Švicar. Pozneje sem pogooglal, da je Švica del schengena. Če bi hotel videti policista, bi verjetno moral stopiti do postaje. Znake za policijsko postajo pa sem videl. Tako so svetovala tudi obvestila ponekod v stilu: v primeru, da opazite vandalizem, obvestite policijo na to številko.
..., vključuje, kot že navedeno, zbiranje podatkov in nato primerjanje tako zbranih podatkov z drugimi evidencami osebnih podatkov. Oba koraka obdelave podatkov pomenita samostojen poseg in terjata samostojno zakonsko razdelano ureditev obdelave osebnih podatkov.
Ker izpodbijana določba ne določa, V...
Ne, ker mi jih navigacija za razliko od Italije ni javljala . Ker kolikor vem, ne sme. Mogoče še dobim kako pošto. Ampak načeloma se tam presneto držijo omejitev in vozijo zelo umirjeno. Vsaj tam, kjer sem se jaz vozil. Enkrat sem zaradi dela na cesti šel skozi cono 30, ki je imela tudi informativno tablo ("vi vozite"). Pred mano ni tabla nobenemu kazala nad 25 km / h, pa ni bilo neke gužve. Standardna hitrost v naseljih je 50, ampak pri prvih hišah vasi je pogosto 60 km/h in šele skozi gosto pozidan center znižana na 50 z znakom. Nisem opažal, da bi smatrali, da je omejitev hitrosti potrebna tudi za polje koruze kot je navada pri nas ali za vsako križišče izven naselja. Raje naredijo križišče bolj varno, denimo posebej pas za zavijanje levo. Pešci ne planejo čez cesto kot absolutni gospodarji, temveč te gledajo, če znižuješ hitrost.Si kaj fiksne radarje štel?
Ne gre za prepoznavanje tablic - le kaj bo policija samo s podatkom o neki tablici????Tema je o prepoznavanju registrskih tablic. Gate po Čopovi vlečeš ti sem, da bi opravičil svoje očitno nečednosti, ki bi hitro prišle na dan, če bi ta sistem zaživel - torej sistem s katerim nimam težav, ker nimam kaj skrivat. Ti pa imaš. In to seveda boli.
Ne gre za prepoznavanje tablic - le kaj bo policija samo s podatkom o neki tablici????
Gre za vohinjenje za državljani, s sledenjem državljanov, beleženje njihovega gibanjain shranjevanje podatkov..... in to vseh po vrsti.
In smo že ugotovili, da s tem optičnim prepoznavanjem tablic ukradenega avta policija ne bo izsledila, ker lopovi niso tako neumni, da bi se vozili z ukradenimi tablicami ampak tablice ponaredijo.
Ta teden so na meji ujeli ukraden avto, ki se je vozil z tablicami drugega enakega avta, pravilno registriranega na nizozemskem. In tablica ni bila na nobenem spisku ukradenih. Torej optično prepoznavanje nebi ugotovilo nič.
Sicer pa to ni prvi poizkus policije, da bi sledila vsem in beležila vsakega.
To si že 100-krat nasral v tej temi. Po kateri uradni statistiki sklepaš, da je tako? Nihče ni to ugotovil, razen ti trdiš na osnovi ENEGA primera iz medijev.In smo že ugotovili, da s tem optičnim prepoznavanjem tablic ukradenega avta policija ne bo izsledila, ker lopovi niso tako neumni, da bi se vozili z ukradenimi tablicami ampak tablice ponaredijo.
Da policija nekoga sledi prek telefona, mora dobit odredbo sodišča za točno določeno osebo - v prošnji mora navest vzrok zakaj, dobi pa le za točno določen čas, in s to odredbo zaprosi mobilnega operaterja za podatke. Ne bodo ji pa dali kar za vse prebivalce za nedoločen čas. Policja sama tudi ne more sledit preko telefona - ker pač ni mobilni oporater. Enako velja za podatke, ki jih zahteva od spletnih oporaterjev - in že tu smo priča, da policija ne dela po zakonu.Še moje mnenje, ker se mi ravno da:
"Gre za vohinjenje za državljani, s sledenjem državljanov, beleženje njihovega gibanjain shranjevanje podatkov..... in to vseh po vrsti. "
Le zakaj za boga milega naj bi človeka sledili po tablicah avtomobila. Sicer je neka verjetnost da dotična oseba res vozi avto v danem trenutku, je pa ta verjetnost nekje pod 50% - avto lahko vozi tudi žena ali otroci, če ostanemo samo v krogu družine_. Veliko lažje je osebo slediti preko telefona. Trdim, da ima več ljudi telefone kot avtomobile in da se telefoni posojajo mnogo redkeje kot avti.
Po mojem mnenju smo s pametnimi telefoni mnogo bližje "1984" kot pa s prepoznavanjem avtomobilskih tablic....
In tist en primer v zadnjem času, ko so ugrabili človeka so razrešili brez optičnega prepoznavanja tablic. Torej optično prepoznavanje tablic ni potrebno, se da delat tudi brez njega.To si že 100-krat nasral v tej temi. Po kateri uradni statistiki sklepaš, da je tako? Nihče ni to ugotovil, razen ti trdiš na osnovi ENEGA primera iz medijev.
Imaš tudi EN kontra primer v zadnjem času, ko so ugrabili človeka in avto in NISO menjali tablic.