Čaki malo, saj je bil trezen. Trezen, četudi na telefonu pa si zaluži 10x manjšo kazen, kot če bi spil pivo. Saj veš, pijanci so nevarni, njih je treba kaznovat. že od 0,2 dalje.štartnina 10 let......
Čaki malo, saj je bil trezen. Trezen, četudi na telefonu pa si zaluži 10x manjšo kazen, kot če bi spil pivo. Saj veš, pijanci so nevarni, njih je treba kaznovat. že od 0,2 dalje.štartnina 10 let......
In vedno bo kriv nekdo ali nekaj drugega, pa magari to, da šetaš napačno pasmo psa.Zato, ker na vse pretege opravičujejo alkohol in vožnjo... Ko pa kak pijanec naredi res stalo so pa komentarji v stilu meni se to ne more narest, jaz ne spijem tolk, jaz še bolš vozim ko jih par spijem in podobno... VEDNO bodo pijancki sebe opravičevali.... VEDNO
Je ravno obratno. Na vse pretege opravičujete divjanje in telefoniranje - za alkohol pa zahtevate 10x višje kazni - kako pijan za volanom je nevarno.Zato, ker na vse pretege opravičujejo alkohol in vožnjo... Ko pa kak pijanec naredi res stalo so pa komentarji v stilu meni se to ne more narest, jaz ne spijem tolk, jaz še bolš vozim ko jih par spijem in podobno... VEDNO bodo pijancki sebe opravičevali.... VEDNO
Si ti zadet? Kdo je tu sploh pisal o alkoholu? Samo ti imaš probleme z njim. Normalni bosojamo tako alkohol kot telefon in divjanje.Je ravno obratno. Na vse pretege opravičujete divjanje in telefoniranje - za alkohol pa zahtevate 10x višje kazni - kako pijan za volanom je nevarno.
In sedaj, ko je telefonist naredil štalo - še kar ne priznate, da je telefoniranje ravno tako nevarno kot pitje. - še kar nabijate o alkoholu, da bi tako zmanjšali pomen nevarnosti telefoniranja in divjanja.
Sem že v petek v temi alko 0,2 rekel, da se strinjam z drastičnimi kaznimi, ki jih je nekdo predlagal za alkohol, če bi enake kazni uvedli tudi za telefoniranje in divjanje, pa neustavljanje pred prehodi za pešce.... skratka za vse nevarne prekrške, zaradi katerih ljudje umirajo. Ker je to enako nevarno. Skratka za povzročanje enake nevarnosti enaka višina kazni. Pa vam to nekako ne diši.
In danes ko vidimo da tudi s telefonirnjem lahko narediš veliko štalo - spet preusmerjaš pozornost iz nevarne vožnje zaradi telefoniranja na alkohol. Za katerega bi nekateri še znižali mejo na 0,2 - čeprav nesreče povzročajo v povprečju tisti z 1,5 promila, torej 3x nad sedaj dovoljeno mejo. . Samo da bi kasirali - polnili proračun in večali dobičke zavarovalnicam in da se nebi bilo treba lotit pravih problemov in nevarnosti.
Evo ravno o takšnih zavajanjih sem pisal.Povsem trezen...ampak mamilaš.
Torej tukaj tudi 0.0 promile nič ne pomaga.
Ne najdem. A ti najdeš enega samega, ki opravičuje alkohol za volanom? Tudi ne boš našel.Bilko debilko, a najdeš enega samega, ki opravičuje šarjenje po telefonu? Ne. Se mi je zdelo.
Dovoljeno mejo bi pa po novem še znižali na 0,2. Kolikor napihaš po rumovih bombončkih ali okosani solati. Seveda, če se ti zgodi nesreča (kot se mnogim povsem treznim), pa boš plačal vso škodo, ker zavarovalnica ti jo ne bo.Za alokohol bom jaz rekel tako. 5k-10k€ kazni glede koliko napihaš nad dovoljeno mejo+ 30 dni zapora. Zdaj, pa vozite pijančki neodgovorni.
tu imaš dokaz, da presežeš 0,2 po sadnih kolačkihZ okisano solato in rumovimi kroglicami ne boš presegel 0,2. Dvomim da poješ kakšno kilo rumovih.