Ti pa tudi razresi svari v svoj prid in prid ostalih. Na cesti se vozi, na sekretu se igra z mobilnim telefonom, za mizo se je in za sankom pije. Ne pa vse hkrati na cesti.
Zadnjič se na avtocesti vključujem po pospeševalnem pasu na vozni pas. V špeglu opazim avto na voznem pasu ki me dohiteva, saj vozi npr. 130, jst pa pospešujem iz 80. Vključim lev smernik in čakam tipa, da se umakne na prehitevalni pas (v tem momentu sva bila edina voznika na avtocesti ), saj mu nočem skočiti tik pred avto. Nakar se tip nikakor noče umaknit, zato mu premik nakažem s kratkim potegom volana v levo, da bi se vključil, pa se tip še vedno ne umakne. Ker sem pred zaključkom pospeševalnega pasu se odločim zavirati, da gre tip mimo (da ne bi prehiteval po odstavnem pasu s 160 km/h), nato ga prehitim in vidim, kako se z babo na ves glas smejita v avtu češ, hahahah, kako sta me zajebala, da se nisem uspel vključit na avtocesto. Tipu pri vzporedni vožnji z njim nakazujem njegov smisel početja ter priporočila za ustavitev na počivališču za "pojasnila", a moje povabilo zavrže s pomikom glave vstran ter zapuščanjem avtoceste na naslednjem izvozu..
Hočeš reči da se pri enem samem avtu na voznem pasu, nisi znal vključit ne da bi ga vpletal v svoje manevre. Bravo. Braaaaaavo.
Je hecna tale tema, ko se vsake toliko časa kakšen od teh ki so omenjeni v naslovu kar sam pofočka.
Bedak!
a zate je bonton, da vabiš voznike )seveda tiste, ki po tvojem ne sodijo na cesto) na "pogovor" na počivališče? me prav zanima, kolikim si tako vabilo dajal in kolikim si pa ti ustavil, ko so se odzvali..ponavadi ste taki največje (I)..
mene pa res zanima, kako med vožno pri 130 km/h na prehitevalnem pasu nekomu v vzporednem avtu pokažeš, da je vljudno in po bontonu odstopiti prostor vozilom, ki se vključujejo na AC? to si se igral pantomimo, tako kot pri Activity?...Ker sem pred zaključkom pospeševalnega pasu se odločim zavirati, da gre tip mimo (da ne bi prehiteval po odstavnem pasu s 160 km/h), nato ga prehitim in vidim, kako se z babo na ves glas smejita v avtu češ, hahahah, kako sta me zajebala, da se nisem uspel vključit na avtocesto. Tipu pri vzporedni vožnji z njim nakazujem njegov smisel početja ter priporočila za ustavitev na počivališču za "pojasnila", a moje povabilo zavrže s pomikom glave vstran ter zapuščanjem avtoceste na naslednjem izvozu..
Zato, ker s tem nekomu olajšaš vključevanje na avtocesto. Ampak razumem, da sebičnim lolekom, ki gledajo le na svojo rit, to tudi na kraj pameti ne pade.Zakaj pa bi se sploh moral umikati na prehitevalni pas tistemu, ki se vključuje na avtocesto? Ali to kje piše?
S tem tvegaš, da ti odzadaj kdo prileti, vključujoči (ki mu je škoda avta, ker "se matra" in pri pospeševanju naraste povprečna poraba na peti decimalki), pa se mirno odpelje in si misli, poglej divjake.