bedaki na cesti

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.044
3.562
113
41
Lj
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Kaj ie to za en sincek da tako skrivajo njegovo indentiteto in da je po nekaj urah ze na prostosti.
V usa bi ga tudi skrivali nekaj casa. Ampak zarad tega ker ne bi bil za med ljudi, saj bi mu copsi dali vedet kdo se bo hecal z njimi.
Je pa zanimivo, da vozniskega izpita se nima, policaji so imeli pa kar nekaj dela z njim na cesti. Predvidevam da ze pol zivljenja vozi na sverc.

V USA ne bi bil več živ, čim tam enkrat poskušaš zapeljati avto proti policaju imaš v sebi vsaj deset metkov.

Spajky

Guru
7. jun 2017
2.749
667
113
Obala
Citat:
Uporabnik McGiver pravi: V primerih, ko razvrščanje iz notranjega na zunanji pas zaradi gostote prometa ni mogoče, je voznik dolžan opraviti najmanj eno kroženje oziroma toliko kroženj, kolikor je potrebnih za razvrstitev.
Pri nas v KP v edinem turbo krožišču, folk iz notranjega na zunanji kar čaka tako (ali ustavljen) za izvoz če je preveč prometa
bonk.gif
...

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
MA sploh ni problem kako vozit, problem je ka vsi mečkajo.
Jaz sm tok hitr vn pa not da sploh ne veš kje pa kako sm še v in iz koržišča

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Kaj ie to za en sincek da tako skrivajo njegovo indentiteto in da je po nekaj urah ze na prostosti.
V usa bi ga tudi skrivali nekaj casa. Ampak zarad tega ker ne bi bil za med ljudi, saj bi mu copsi dali vedet kdo se bo hecal z njimi.
Je pa zanimivo, da vozniskega izpita se nima, policaji so imeli pa kar nekaj dela z njim na cesti. Predvidevam da ze pol zivljenja vozi na sverc.
V USA bi se model lepo peljal mimo policaja, brez da bi ga policaj ustavljal.
Ni v USA naključnih kontrol in drkanja, policaj te sme ustavit samo če zazna ogrožanje. Lahko ti na čelu piše, da si pijan, ampak dokler pelješ po omejitvah, svojem pasu, daš žmigavec....te policaj nima kaj ustavljat

Sicer pa jaz celotni zgodbi verjamem toliko, kot tistemu podtku 5m pred dravo. Tudi avto levo spredaj ni kaj dosti zbit glede na sunkovito izrivanje, kot poročajo v članku. Da ni bilo prej obratno?

Ali pa tako kot poročajo za nesrečo, kjer je bilo udeleženo policijsko vozilo, policajka pa poškodovana (beri si je zaželela 100% bolniške)
Citat:
Druga nesreča se je zgodila skoraj na istem mestu kot prva, le da v smeri proti Ljubljani. Povzročil jo je voznik, ki je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v policijsko vozilo z vklopljenimi modrimi lučmi. Policisti so namreč tam umirjali promet in opozarjali na oviro na cesti zaradi prve nesreče. V tem trčenju se je lažje poškodovala policistka. Povzročitelj druge nesreče je imel v organizmu 0,49 mg/l alkohola, so sporočili s Policijske uprave Kranj.
video pa pokaže takole:
Klik

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik membrain pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Ni v USA naključnih kontrol in drkanja, policaj te sme ustavit samo če zazna ogrožanje. Lahko ti na čelu piše, da si pijan, ampak dokler pelješ po omejitvah, svojem pasu, daš žmigavec....te policaj nima kaj ustavljat

To sevseda ni res. Imati mora utemeljen razlog - in to, da ti na čelu piše, da si pijan, seveda je utemeljen razlog. Dovolj je že, če malce nezanesljivo voziš (recimo vijuganje sicer čisto po svojem pasu), nobeno ogrožanje ni potrebno.

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik membrain pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:

To sevseda ni res. Imati mora utemeljen razlog - in to, da ti na čelu piše, da si pijan, seveda je utemeljen razlog. Dovolj je že, če malce nezanesljivo voziš (recimo vijuganje sicer čisto po svojem pasu), nobeno ogrožanje ni potrebno.
No ja, nezanesljiva vožnja je ogrožanje bi rekel.
Hotel sem rečt,da v ZDA ne ustavljajo ljudi iz čistega mira, tko kot pri nas, kjer se policaj lahko odloči, da bo ustavil naslednjega, ki bo pripeljal mimo.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Tako se pa zasanjano vozi po cesti (ali pa na telefonu).
Mercedesu A je na koncu ABS pel, k sreči se je še pravočasno ustavil. Jaz sem pa že od daleč videl, kaj se dogaja in sem že prej preventivno zmanjševal hitrost, kar je dalo butlju v Peugeot-u ravno dovolj prostora, da me je izsilil brez posledic. Je pa imel očitno še dovolj časa, da je dal celo smernik. Čeprav, če jaz ne bi zmanjševal, bi postalo pestro...

PS: Nekaj youtube embedding heca, tako da tukaj je direkt link: https://youtu.be/CvsNWD3VBn4

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.044
3.562
113
41
Lj
Citat:
Uporabnik Spajky pravi:
Tudi mene že malce mika, da bi si nabavil kamerco za v avto ... zgleda, da se moda iz rusije
evil.gif

V Rusiji se jim tudi splača imeti, zato ker imajo potem cenejše zavarovanje.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Tako se pa zasanjano vozi po cesti (ali pa na telefonu).
<iframe width="420" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/https://youtu.be/CvsNWD3VBn4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Mercedesu A je na koncu ABS pel, k sreči se je še pravočasno ustavil. Jaz sem pa že od daleč videl, kaj se dogaja in sem že prej preventivno zmanjševal hitrost, kar je dalo butlju v Peugeot-u ravno dovolj prostora, da me je izsilil brez posledic. Je pa imel očitno še dovolj časa, da je dal celo smernik. Čeprav, če jaz ne bi zmanjševal, bi postalo pestro...

PS: Nekaj youtube embedding heca, tako da tukaj je direkt link: https://youtu.be/CvsNWD3VBn4

Edin problem tukaj je bila varnostna razdalja. Pa čist dobr je odreagiral,

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Kakšna varnostna? Varnostna je bila čisto ok, le spremljat je treba promet in odreagirat pravočasno.
V bistvu je najbolj zaj.. tisti v Mercedesu, ampak tudi ta v Peugeotu bi lahko gledal preko njega in že vnaprej zaviral.
Odreagiral ni pa prav nič dobro, ker če ne bi jaz zaviral, bi postalo pestro...

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
Če bi pa model stopil po bremzi bi se pa zeletel. A to je bolje? Model je bil očitno pripravljen saj je pogledal desno preden je zavil. Se vidi reakcijo ko je videl da lahko zavije in se ognje. IN je pač imel srečo da si ti tud dobr reagiral.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Ne bi se zaletel, tako kot se tisti z Mercedesom ni, le malo bolj bi moral bremzat.
Če bi pa bil z glavo pri vožnji, pa sploh ne bi bilo panike, ker bi že prej zaviral.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
Iz posnetka je vidit da ima kr lepo hitrost. Tisti v MB pa tud ni dobro videl ker je ravno prihajal iz tunela. Pa vseeno je dobro reagiral. Večino bi jih zavirala na polno.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Huuuuh, this was close. Evo, tipični primer, ko je eden pri stvari in se zadeve rešijo. Kako izgleda, ko pa dva sanjata pa upajmo, da ne bo posnetka na alterju. Tukaj bi bil masaker, če je blo še zadaj vse zasanajno.

Tako sem jaz imel srečo, ko sem šel iz LJ proti Vrhniki. Sicer nisem videl naprej v čem je bila finta, ker je bil pred mano džip. Če se le da, ne bom več tako vozil, pa čeprav imaš varnostno razdaljo. Predvidevam, da je eden sili v rit drugemu in se je malo nagajo z namernim zaviranjem. Še sam nisem bil pri stvari in bil bolj domač z radiem, za mano je vseskupaj rešil voznik Megana. Se je pa kadilo od gum. Po končanem sva bila potem vzporedno. Odlična reakcija na mestu, nimam kaj reči
zmaga.gif
Čim več takih.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Pa pravijo, da smo vozniki Škod ''stardeci'' s klobukom.
Starejša gospa mirno v rdečo, dobro da je kolesar na levi gledal okrog in ni takoj zaštartal pri zeleni, ker ne vem, kako bi se končalo.

Corvette

Majstr
6. nov 2008
421
283
63
Pri taprvem posnetku je videti, kot da je namerno šla najprej na pas za zavijanje v levo in potem rahlo nazaj za naravnost? Svinjarija.

Pri tadrugem mi ni čisto jasno, kaj je mislila oseba v srebrnem avtu ...
smile-1.gif