Citat:
Uporabnik Car pravi:
Ampak?Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Prekinjena črta ni znak za dovoljeno prehitevanje.
Citat:
Uporabnik bushi pravi:
sorry za offtopic a slucajno ve kdo s katero kamero to snema eXHair ?
Ma dej nehi no!
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Spet samo 500€?
Citat:
3. Pravila varne vožnje
37. člen
(vožnja z vozilom po cesti)
(2) Voznik mora voziti po desnem smernem vozišču oziroma desni kolesarski stezi oziroma desnem kolesarskem pasu na pločniku glede na dovoljeno smer vožnje. Na dvosmerni kolesarski stezi mora voziti po desni strani steze.
(5) Z globo 500 eurov se kaznuje za prekršek voznik motornega vozila, ki ravna v nasprotju z določbami tega člena. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 5 kazenskih točk.
38. člen
(vožnja z vozilom po smernem vozišču z dvema ali več označenimi pasovi)
(6) Na cesti, ki ima dva ali več označenih prometnih pasov za vožnjo v eno smer, ni dovoljeno voziti po smernem vozišču, namenjenem vožnji v nasprotni smeri.
(9) Z globo najmanj 1.200 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju z določbo šestega odstavka tega člena. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 18 kazenskih točk.
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Ampak?Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Prekinjena črta pomeni samo, da jo lahko prevoziš, za razliko od neprekinjene, ki jo ne smeš. Prek. črta ni nikoli bila dovoljenje za prehitevanje. Saj si delal izpit, kajne?
V bistvu lahko prehitevaš tudi na neprekinjeni, npr. kolesarja, le da je nikakor ne smeš prevoziti.
Je pa tudi res, da so te črte dostikrat trapasto narisane, ampak to ni problem voznika.
In koliko €€€ bi to zneslo?Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Ampak?Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Prekinjena črta pomeni samo, da jo lahko prevoziš, za razliko od neprekinjene, ki jo ne smeš. Prek. črta ni nikoli bila dovoljenje za prehitevanje. Saj si delal izpit, kajne?
V bistvu lahko prehitevaš tudi na neprekinjeni, npr. kolesarja, le da je nikakor ne smeš prevoziti.
Je pa tudi res, da so te črte dostikrat trapasto narisane, ampak to ni problem voznika.
Jaz osebno bi raje šel malo čez polno črto kot pa preblizu kolesarja. Drugače se pa strinjam s tabo.
Manj, kot če bi zbil kolesarja. Kaj bi pa ti v zgornjem primeru naredil?Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Ampak?Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Jaz osebno bi raje šel malo čez polno črto kot pa preblizu kolesarja. Drugače se pa strinjam s tabo.
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
V bistvu lahko prehitevaš tudi na neprekinjeni, npr. kolesarja, ali pa kombajn, tristohudičev, le da je nikakor ne smeš prevoziti!
Raje bi šel čez polno črto. In če bi me oglobili bi tu potem pisal o inkasantskih policajih, ki jim je več do kasiranja, kot do varnosti.Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Manj, kot če bi zbil kolesarja. Kaj bi pa ti v zgornjem primeru naredil?Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Ampak?Citat:
Uporabnik Demz pravi:
A kombajn sploh lahko pelje samo po svojemu pasu (širina pa to)Citat:
Uporabnik Car pravi:
Kako pa prehitiš kombajn čez polno črto, brez da jo prevoziš?
Ko smo že ravno pri tem. Ko sem opravljal vozniški izpit, sem na društvenem padel, ker sem na Ilirski peljal preblizu parkiranih avtomobilov. Z levo stranjo sem peljal čisto ob črti, pa je možakar v komisiji vseeno presodil, da sem šel preblizu parkiranih avtov. Ko sem inštruktorja vprašal kaj naj bi v tem primeru naredil, mi je rekel, da bi moral zapeljati čez črto. Zdelo se mi je malo nenavadno, ampak vseeno.Citat:
Uporabnik Car pravi:
Kako pa prehitiš kombajn čez polno črto, brez da jo prevoziš?