bedaki na cesti

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
tudi avtobusarje se sreča, nalepka 100, gonijo pa skoraj 120, notri pa 50 ljudi in vodič...kje jim je glava?

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Si ti že videl avtobusarja, ki z levo nogo stoje tišči gas, z desno roko pa briše vetrobransko steklo pri desnem stranskem ogledalu?
evil.gif

Na števcu pa kakih 80-90...
bonk.gif

je pa že v penziji.

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Takole kamero si moram čimprej nabavit, da jo montiram v službeni tovornjak.
Včeraj v Velenju na glavnem rondoju pod skakalnico, jaz iz smeri centra proti Arji vasi, pripeljem do krožišča in vidim majmuna v passatu nove generacije, sive barve, CE - grb Velenja - ZZ 382, prižge iz smeri SG do krožnega. Hitrost vsekakor neprimerna za približevanje krožišču. Jaz zapeljem v krožnega in ga na drugem izhodu zapustim in ker sta tukaj dva vozna pasova, kjer desni, na katerem sem bil jaz, preide v levi pas, se seveda poravnam, pregledam ogledala, nikjer nobenega, dam levi smernik in se že začnem pomikat na levi pas in vidiš majmuna, ki pritisne passata, seveda brez smernikov, tega ni vzel v šoli in me začne prehitevat. Če se mu nebi umaknil nazaj na desni pas, bi tele mamino nedonošeno bil garant v kandalabru. In ko mu še to ni bilo dovolj, je z tem svojim pospeševanjem skoraj nabasal tistega spredaj. Ker do Pirešice ni mogel več prehitevat, se je šel ritopika, bil živæen ful
smile-1.gif

Seveda na tej trasi še ni naredil dovolj prekrškov in v Pirešici prevozi čisto rdečo luč na semaforju. In s tem mislim res čisto rdečo luč, avto iz desnega pasu se je že začel pomikat proti križišču, še dobro, da je bil "zaspane" sorte.
Takemu kretenu drugič garant pomagam do tistega kandelabra, ni šans, da se pomaknem nazaj na desni pas, če se že jasno pomikam na levi pas z vključenimi smerniki.

Nazadnje urejeno:

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Ma ja... saj to vsi pravimo... Naslednjič se mu ne umaknem... samo to delamo že refleksno, pa noben si ne želi imeti dodatnega dela s popravilom avta, da ne govorimo o temu, da se lahko poškoduješ ali celo kaj več ob srečanju s takim norcem.

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
jp to so pa indijanci s CE tablicami, pacienti da jih ni večjih, se jih na šroooooooooooook izogibam in umikam, ker sorry sam te pa res ne zanjo vozit, jaoooo bože

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik predator pravi:
Kakšne 3KT in 300€?
To bo veljalo, če prekoračiš hitrost do 10km/h v območju za pešce, območju umirjenega prometa ali v območju omejene hitrosti.

Za naselja je DO 10km/h 100€. NAD 10km/h DO vključno 20km/h pa drži 300€ in 3KT.

p.s. glej prilogo
Za naselja je do 10km/h 100€ samo tam, kjer je omejitev 50km/h. Če je pa v naselju omejitev 40km/h, te pa za vožnjo z 41km/h čaka kazen 300€ in 3 pike. Če pa to 6x ponoviš, pa znese 1800€, z 18 točkami ti gre izpit, pa avto ti zaradi ponavljajočih hudih prekrškov tudi zaplenijo. To spada namreč med hujše kršitve.
Enako če pelješ 31 na 30 omejitve, 21 na 20 omejitve ali 11 na 10 omejitve.
Je tako ali ni?
Poglej kaj pravi zakon o cestah o območju omejene hitrosti
Citat:

Zces-1
2.člen.
44. območje omejene hitrosti je s predpisano prometno signalizacijo označen del naselja, v katerem je zaradi gostote poselitve ali drugih urbanih značilnosti, varnosti prometa pešcev ali kolesarjev hitrost omejena na manj kot 50 km/h;

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Citat:
Uporabnik maddog pravi:
Tile "sportni sekalci crte" so najbrz ista serija majmunov, ki ni sposobna manevrirat vozila na avtocesti med 2 crtama, ko so cestna dela. Zato zakrijejo pol sosednjega pasa.

Ne, to so dinamicni vozniki, ki pravocasno odvijejo, ce pa ravno ne znese, pa malo z rocno popravijo. Saj vidis, da se oben od njih na posnetku nikoli na zaleti, torej se tudi v prihodnje ne bo nikoli zaletel. Take ima exhair najraje
zmaga.gif

ce karikiras na Alana, mam raje njega malo cez crto, ker ni braindead kot tile primerki in se bo umaknil.

Realman

Pripravnik
21. maj 2008
393
2
18
Točno tako. Najhuje bo, ker bodo na takšnih mestih postavljali takoimenovane stacionarno premične radarje. Čez mesec ali dva boš pa dobil domov položnico z sliko, ker si se peljal 42km/h na omejitvi 40. Vse za varnost državljanov. Mislim da vsak, ki tolerira takšne kazni si bo premislil po tem ko ga bodo 1x pokasirali.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
Uporabnik NAVI_boy pravi:
Takemu kretenu drugič garant pomagam do tistega kandelabra, ni šans, da se pomaknem nazaj na desni pas, če se že jasno pomikam na levi pas z vključenimi smerniki.
Na kocu bi bil ti kriv, ker se nisi prepričal, če lahko varno zamenjaš prometni pas.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Kakšne 3KT in 300€?
To bo veljalo, če prekoračiš hitrost do 10km/h v območju za pešce, območju umirjenega prometa ali v območju omejene hitrosti.

Za naselja je DO 10km/h 100€. NAD 10km/h DO vključno 20km/h pa drži 300€ in 3KT.

p.s. glej prilogo
Za naselja je do 10km/h 100€ samo tam, kjer je omejitev 50km/h. Če je pa v naselju omejitev 40km/h, te pa za vožnjo z 41km/h čaka kazen 300€ in 3 pike. Če pa to 6x ponoviš, pa znese 1800€, z 18 točkami ti gre izpit, pa avto ti zaradi ponavljajočih hudih prekrškov tudi zaplenijo. To spada namreč med hujše kršitve.
Je tako ali ni?
Citat:

Zces-1
2.člen.
44. območje omejene hitrosti je s predpisano prometno signalizacijo označen del naselja, v katerem je zaradi gostote poselitve ali drugih urbanih značilnosti, varnosti prometa pešcev ali kolesarjev hitrost omejena na manj kot 50 km/h;
Treba je povdarit, da za vožnjo 41km/h z vsemi odbitki pri meritvi.

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Citat:
Citat:
Uporabnik NAVI_boy pravi:
Na kocu bi bil ti kriv, ker se nisi prepričal, če lahko varno zamenjaš prometni pas.

Na pravilu zadrge, kjer se kot prvo vozilo začnem pomikati na levi pas z ustreznim smernikom ? Nebi rekel, ker kolikor je tip pritisnil na plin, bi se lepo izračunala njegova hitrost, ocenila škoda na njegovem vozilu in bi hitro prišli do rezultata, ta se hapan ni ravno držal pravilo zadrge, kaj šele da bi se peljal 50.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Moj primer izpred dobrega meseca.

Na štajerski AC se vključujem iz Šentjakoba proti NM. Prehitevalni, vozni in vključevalni pas se pomikajo izmenično (vskaič gre en hitrejše od drugega). Hitrosti med 20-30.
Lepo imam prižgan levi smernik, v upanju da bo čimprej kaka luknja na voznem pasu da se vključim. In tako se počasi pomikamo naprej, nakar zapeljem s skoraj celotno dolžino mimo enega Megana kateri se vozi po voznem pasu, on seveda ni spremljal prometa njegova kolona zabremza in on refleksno odvije desno na vključevalni pas. Zadane me v levi kot zadnjega odbijača. Seveda se ne ustavi in se dela neumnega in pelje naprej. Jaz mu blendam, maham....nič ne pomaga človek ne trza. Ker nisem vedel kam točno me je zadel in kakšna škoda je na vozilu pokličem lepo 113 prijavim nesrečo s pobegom in vozim za Meganom. OKC PU LJ je z mano na zvezi in usmerja patrulje. Čez dobrih 5min. se gospod parkira pride patrulja in jaz začnem razlagat zgodbo. Ok, ne bom omenjal da sta policista potrebovala 10min., da sta dojela kaj jima razlagam itd....
Voznik Megana jima pove svojo zgodbo, da ni sploh čutil udarca niti ni nič slišal bla bla bla. Res je, da se je na Meganu videla samo ena praska na desnem delu prednjega odbijača, pri meni pa tudi ni bilo velike škode.

Policist seveda na koncu ugotovi, da sem za nezgodo odgovoren jaz ker se nisem prepričal če se lahko varno vključim v promet. Tisto, da je on zapeljal na moj pas nima pomena, ker ni prič in sta si izjavi nasprotujoči (gospod ni priznal da je zapeljal na vključevalni pas).

Na koncu se s policistom nekako zmenim, da bova z gospodom med seboj uredila zadevo in naj mi napiše pildek, da odstopa od zadeve. Hvala bogu je to tudi stroil, drugače bi jaz plačal kazen.

Z gospodom se meniva na 4 oči in mi prizna da je res trznil in zapeljal na moj pas, vendar da ni čutil udarca
sprasujem se.gif

Se zmeniva, da mi da par € toliko, da spoliram praske katere se dajo spolirat in to je to. On na tak dogovor pristane, jaz mu še napišem na list papirja, da za zadevo bla bla bla ne bom vlagal nikakršnih odškodninskih zahtevkov in da sva rešila sporazumno.

Lahko mi verjameš, da če je on že bil na levem pasu kateri se potem nadaljuje v dvopasovno cesto, bi težko karkoli rešil. Razen, če bi se ne vem kako hudo razkantal v kandelaber potem bi delali meritve ipd...

gr69

Guru
15. dec 2009
11.582
2.629
113
še v SLO - ampak komaj
Se pravi, da je trenutno veljavni člen v ZVCP samo zaradi lepšega?

Smisleno velja za primer Navyboya (ne tvojega vključevanja)

Citat:

38. člen

(1) Voznik ne sme prehitevati ali začeti prehitevati drugega vozila:

1. če je voznik, ki vozi za njim, že začel prehitevati;

2. če je voznik, ki vozi pred njim, že dal znak, da bo prehitel vozilo pred seboj ali zavil v levo, ali se je razvrstil za zavijanje v levo, razen kadar ga prehiteva v skladu z določbo tretjega odstavka 36. člena tega zakona;

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Saj to pravim, da ni bilo nikjer nobenega. Si prebral vse, kar sem zgoraj napisal ? Nobenega ni bilo na levem pasu, hapan se je dobesedno katapultiral izza mene naprej, ko sem se jaz že pomikal na levi pas. Njegova vožnja ni bilo drugega, kot namen izsiliti prednost, ker on se že ne bo za torornjakom peljal. Ko pa vidiš, kako ga je zajebalo, ko do Arje vasi ni mogel več prehitevat, poleg tega pa še prevozi trdo rdečo luč. Lahk verjameš, da če se oba peljeva striktno po pravilu vožnje v krožnem križišču in po pravilu zadrge in če se slučajno res zgodi, da ga jaz spregledam v levem ogledalu, bi škoda na njegovem vozilu bila definitivno manjša, kot pa bi bila škoda, kjer on pohodi gas, ko se že jaz pomikam na levi pas in ima bližnje srečanje z kandalabrom. V tvojem primeru je tam verjetno znak za prednost, tukaj pa ni nič, preprosto pravilo zadrge.
Saj je pa v kontra smeri isti drek. Sem zadnjič šel iz Žalca proti Šoštanju, prideš v isto krožišče in zapustiš v drugem izhodu, kjer prideš na pas, ki ima čez 200m možnost zavijanja samo na levo, zato sem se moral pomakniti na desni pas, kjer je omogočena vožnja naravnost in desno. Zapustim drugi izhod, se poravnam, na desnem pasu spredaj nikjer nobenega, pogledam v desno ogledalo, nikjer nobenega in vklopim desni smernik. In kot bi mi nekaj reklo, se malo dvignem iz sedeža in še enkrat pogledam v desno ogledalo in vidim hapana, ki se lagano pelje vštric mene, bognedaj da bi pospešil na svojem pasu, kjer pred njemu ni bilo nobenega. Tovorno vozilo ima stranske smerokaze, ki se jasno vidijo od strani. Tipson pač lagano vštric. Sem mislil, ok, sem polno naložen, ne bom razvil dovolj velike hitrosti do križišča, da se lahko pomaknem na desni pas in spustim gas, da se tipson odpelje naprej. In pazi, smerokaz za desno je blinkal vsaj 10sekund, vsak normalen voznik, ki se pripelje zadaj ga lahko vidi. Se tip odpelje naprej in vidiš drugega padalca, ki pospeši za njemu. Skoraj sem se že moral ustavit, da sem se lahko normalno prestavil na desni pas. Spet moja krivda ?? Pa ja, 90% folka ne spremlja promet, da bi kdo kaj predvideval jim niti na misel ne pride.
Sodelavec zadnjič v Ljubljani na dostavnem prostoru razlaga pred eno stranko, ko razloži, zapre rampo, gre v kabino in med tem nekaj sekundnim časom mu zadaj za tovornjak parkira tipo. Ker je tam nemožno zapustiti prostor z vožnjo naprej, se je začel rahlo pomikati nazaj, kjer še pred nekaj sekundami ni bilo nobenega. In ga je zadel, sesul masko in luši na golfu 5. K sreči je tipo priznal, da tam nebi smel parkirat in da je njegova krivda, ker se je parkiral na dostavnem prostoru in za tovornjak. In sta sama rešila problem.

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Se pravi, da je trenutno veljavni člen v ZVCP samo zaradi lepšega?

Smisleno velja za primer Navyboya (ne tvojega vključevanja)

Citat:

38. člen

(1) Voznik ne sme prehitevati ali začeti prehitevati drugega vozila:

1. če je voznik, ki vozi za njim, že začel prehitevati;

2. če je voznik, ki vozi pred njim, že dal znak, da bo prehitel vozilo pred seboj ali zavil v levo, ali se je razvrstil za zavijanje v levo, razen kadar ga prehiteva v skladu z določbo tretjega odstavka 36. člena tega zakona;

To si bom povečal in nabil zadaj na rampo, kot imajo avtobusarji glede prednosti
grims-1.gif

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Laguna je naprej totalka Kuga pa malenkost poškodovan zadnji odbijač. Tipična nesreča bedakov na cesti. zdaj se mi ful mudi, BUM, ah zdaj pa imam čas, da počakam policijo, da grem na urgenco, da mi pripeljejo avto z avtovleko, da se sprehajam okrog zavarovalnic in avtokleparjev,.....

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Kakšne 3KT in 300€?

p.s. glej prilogo
Je tako ali ni?
Citat:

Zces-1
2.člen.
Ni tako. Če boš dobro prebral to, kar si sam pisal tukaj, boš videl, da ni prav. Lepo piše, da je s predpisano prometno signalizacijo označen del naselja.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik maddog pravi:
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Citat:
Uporabnik maddog pravi:
Tile "sportni sekalci crte" so najbrz ista serija majmunov, ki ni sposobna manevrirat vozila na avtocesti med 2 crtama, ko so cestna dela. Zato zakrijejo pol sosednjega pasa.

Ne, to so dinamicni vozniki, ki pravocasno odvijejo, ce pa ravno ne znese, pa malo z rocno popravijo. Saj vidis, da se oben od njih na posnetku nikoli na zaleti, torej se tudi v prihodnje ne bo nikoli zaletel. Take ima exhair najraje
zmaga.gif

ce karikiras na Alana, mam raje njega malo cez crto, ker ni braindead kot tile primerki in se bo umaknil.

Tile primerki so se vsi pravocasno umaknili, torej morajo biti odlicni vozniki, kajne ? Na nobenem posnetku ni pocilo.