bedaki na cesti

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
ti se čisto preveč obremenjuješ z drugimi...

počakaš na prvo priložnost, greš mimo in mu pustiš, da vozi kakor hoče

več časa si porabil, da si video naložil na računalnik, ga obrezal in dal na internet, kot pa si ga izgubil zaradi tega na tem posnetku...

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Ne to gledat kot obremenjevanje, ampak bodi vesel
grin1.gif

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Kakšne 3KT in 300€?
To bo veljalo, če prekoračiš hitrost do 10km/h v območju za pešce, območju umirjenega prometa ali v območju omejene hitrosti.

Za naselja je DO 10km/h 100€. NAD 10km/h DO vključno 20km/h pa drži 300€ in 3KT.

p.s. glej prilogo

Priponke

• 1234024-novi_zakon_o_pravilih_cestnega_prometa.pdf
    84,5 KB · Ogledi: 483

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
v vsakem primeru je nenormalno, še posebej zato, ker se table za naselja postavljajo tako na uč, kontrolira pa se na obrobju krajev (beri: v neposredni bližini krajevne table) namesto v centrih

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
To je vse res.

Hotel sem samo povedati to, da je kazen 300€ in 3KT do 10km/h prekoračitve (na katero se exhair tako rad sklicuje), itak podana za območja hitrosti, kjer se folk že sedaj cijazi.

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.689
113
Citat:
Uporabnik predator pravi:
To je vse res.

Hotel sem samo povedati to, da je kazen 300€ in 3KT do 10km/h prekoračitve (na katero se exhair tako rad sklicuje), itak podana za območja hitrosti, kjer se folk že sedaj cijazi.
Hehe, pridi v našo vukojebino, so dali zdej na vse možne stranske ulice 30 km/h omejitev, drži se je pa noben. Zadnjič sem 3x moral dat nogo s plina, ker dejansko NI bajte tam in avtomatsko gre čez, pol sem ruknil na tempomat in naredil zastoj za mano. Ajde, pri vrtcu in v gostem naselju kjer froci skačejo mimo nimam pripomb, ampak debili so postavili na takih mestih...
stupid-1.gif
Me zanima, kje bodo postavili inkasantski avto.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
glede na to, da si zadnjič (če se prav spomnim) hvalil vožnjo po drugih državah, me zanima kaj bi porekel na vožnjo po avstrijskih regionalnih cestah in tamkajšnjih naseljih, kjer je omejitev 50 samo po glavnih cestah, ki grejo skozi naselje, po VSEH stranskih cestah pa je cona 30

gr69

Guru
15. dec 2009
11.582
2.629
113
še v SLO - ampak komaj
Načeloma je res, da imajo "veleopevani tujini" cone 30 kakor hitro prideš iz povezovalne ceste - resnici na ljubo pa je treba tudi omeniti, da imajo prometno infrastrukturo daleč pred nami.

Kaj s tem mislim?

1. povezovalne ceste (recimo jim "regionalke") večinoma vodijo MIMO naseljenih krajev
2. če že gre skozi naselje, je cesta običajno dovolj široka in ima omejitev 70 km/h
3. cone 30 in na splošno omejitve so postavljene "logično" - pri šolah, prehodih za pešce, ozkih / nepreglednih delih
4. da so omejitve, tam kjer razmere dopuščajo, postavljene na "maksimum"
5. da je država vzela denar v roke in na regionalkah na določenih mestih dodala pas za "počasna vozila" - kar seveda omogoča varno prehitevanje "hitrejšim"

Vse skupaj je pač postavljeno tako, da se poskuša ujeti čimboljši kompris med tekočim prometom in varnostjo - se tem, da težijo k tekočem prometu (tako zaradi ekonomskih razlogov. kakor tudi ekoloških razlogov).

In tega je pri nas žal še vedno premalo. Glavni razlog pa je žal v denarju - dobre, hitre in varne ceste pač stanejo. Tudi kader, ki odloča in postavlja merlia, tudi stane. Najbolj žalostno pa je, da takrat, ko je še bilo nekaj denarja, ni bilo nadzora in je denar namesto v ceste šel v ... .
crazy1.gif

Pa še za konec nekaj o omejitvi v področju umirjenga prometa. A si ve kdo razložiti kako bodo "nadzirali" prekoračitev npr. 12 km/h na 10 km/h dovoljenih - oz. kako naj voznik sploh vozi dovoljenih 10 km/h? Če bo "prehiter" - ode 300 EUR in 3 pike!

irCAR81

Fizikalc
19. mar 2008
1.712
77
48
Citat:
Uporabnik predator pravi:
To je vse res.

Nč se ne cjazi. Ravno včeraj me je ob ene 17h na Kotnikovi v coni 30 - peljal sem točno 30 po števcu - kr konkretno prehitel bel clio z ugasnjenimi lučmi, notri pa nepripet tip tam nekje 40 let. No potem sem še na dveh semaforjih stal za njim, dokler nisem zavil.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.769
6.756
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik panoramic pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:

Skoraj dobesedno je pacient. Vsaj mislim da je to firma ki prevaža paciente na nenujnih- sanitetnih prevozih. Možno pa je da se motim.

Če misliš na firmo Pacient iz Lj, oni nimajo Passatov.
ne nisem mislil tako dobesedno. Mislim da je ta "mery" registracija nekje z domzalskega konca, sumim da prevaza paciente. Ima peugote, citroene in ocitno tudi passate

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Če sta nedeljska voznika gledala pohvalno v vzratna ogledala, pa ta ni. Ja vem Simon, polna črta, sam glej, se pač vidi naprej nekaj 100m.
uf-1.gif

Dobro fordovec odvije, kjer se hruška iz vljudnosti ustavi (vljudnostni pozdrav, sem dal samo jaz). No, ta je vsaj odvil. Pri meni ni nobeden.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Ti imaš probleme sam s sabo....spet, polna črta in ti hočeš prehitevat, ker kao se 100m vidi in pazi; sedaj je pred teboj vozeči kriv, ker ne gleda v špegle? Oba sta butca....

"vljudnostni pozdrav" ; kako to izgleda pri tebi? Pomahanje po babje iz kabine, kjer te je hruška ziher vidla, saj sedi bober meter višje kot ti?
Ali prižgeš vse štiri žmigavce? Nikjer jih ni bilo slišat? Al pa če si črička ven pobral...:)

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.214
1.386
113
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Ti imaš probleme sam s sabo....spet, polna črta in ti hočeš prehitevat, ker kao se 100m vidi in pazi; sedaj je pred teboj vozeči kriv, ker ne gleda v špegle? Oba sta butca....

"vljudnostni pozdrav" ; kako to izgleda pri tebi? Pomahanje po babje iz kabine, kjer te je hruška ziher vidla, saj sedi bober meter višje kot ti?
Ali prižgeš vse štiri žmigavce? Nikjer jih ni bilo slišat? Al pa če si črička ven pobral...:)

polna črta gor ali dol mislim da se vidi precejšen del ceste za varno prehitevanje ( ne poznam kraja).

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Tile "sportni sekalci crte" so najbrz ista serija majmunov, ki ni sposobna manevrirat vozila na avtocesti med 2 crtama, ko so cestna dela. Zato zakrijejo pol sosednjega pasa.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Policija je izdala novo zloženko za voznike tovornjakov

In to naredijo v slovenscini
bonk.gif
Kje so jugoslovanska, romunska in ukrajinska verzija ?

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik maddog pravi:
Tile "sportni sekalci crte" so najbrz ista serija majmunov, ki ni sposobna manevrirat vozila na avtocesti med 2 crtama, ko so cestna dela. Zato zakrijejo pol sosednjega pasa.

Ne, to so dinamicni vozniki, ki pravocasno odvijejo, ce pa ravno ne znese, pa malo z rocno popravijo. Saj vidis, da se oben od njih na posnetku nikoli na zaleti, torej se tudi v prihodnje ne bo nikoli zaletel. Take ima exhair najraje
zmaga.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
hahah torej bi moral imeti vsaj 50-60m varnostne tovornjakarji, no nimajo je niti 20, včasih imaš budale po 5-10m....pri skoraj 100 na uro....