bedaki na cesti

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.578
10.795
113
si moreš mislit, exhair je verjetno brez poseln, sklepam, vozi starojajco za par 100 €, vsaki dan se vozi po par ur, nato par ur da pregleda material, potem kakšna urca ali dve da spravi na youtube, potem pa še komentiranje na alterju. Pa je dan okoli. Škoda da mu ne gre delovna doba v penzijo.

drugače pa včeraj, klasika na naši cesti, tip vozil konst. 60 ne glede na omejitve. Sajkek potem na rahli ravnini žmigavec pa gasa, nasproti je je že prihajal avto, ampak v daljini, pridem vzporedno (vsakega retarda pogledam, da vidim kaj za eno čudo je to za volanom), pa začel tip krilit kot da bomo naredili nesrečo stoletja :S bi mu nazaj pomahal pa sem bil prehiter.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Bi me takoj vrgli, ker bi prinesel domov sigurno premalo denarja. Kakor je, končno, že večina pogruntala, se njim jebe za varnost.
crazy1.gif
Jaz sem že toliko razočaran nad našim delom policije, da je groza.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Vsaj tako dolgo, dokler si bo se lahko privoscil. Ko ne bo vec avta ali prostosti ali obojega, tudi pizdarij od doticnega bedaka ne bo vec.

Težko. Zakaj? Vam je že sintič povedal med svojimi govori.
smile-1.gif

A to tisto kako je svet nefer, ker so "kolegu" drogerasu pobrali voznisko, ker je vozil zadet in nabasan kot raketa, zdaj se pa mora voziti v nasprotno smer po avtocesti da se izogne kontroli prometa in zaplembi vozila, za vse skupaj je pa kriva policija ? Ga imam na ignore ravno zaradi teh buck, edinega v Avtomobilizmu ... vse ostalno lahko prenesem
nahrung002.gif

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Si morda razmišljal da bi šel vozit provido? Tako bi združil prijetno s koristnim.
evil.gif

Jaz bi jo šel takoj, samo kaj ko ni to samo policijska šola pa takoj provida
grin1.gif
ostalo me ne zanima kej dost....
Isto rešilec, bi ga vozil (kaj pa veš mogoče bi rešil kako življenje s svojo vožnjo in ne samo ogrožal kot drugi pravijo
evil.gif
) samo spet, je treba bit dohtar...

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Citat:
Uporabnik tado pravi:
ExHair, kje je to snemano, mi je tako znano? sicer malo vozim po takih poteh, vendar me je zadnjič skor kap, ko mi je nekdo sekal ovinke na takih poteh. Pa to ni normalno. Sploh.
Nism Exhair ampak se vozim po istih poteh (kozjih stezicah) - očitno bi morali na detaljno poročanje Exhaira odpreti novo temo " Keltika -Cesta smrti !? "
uf-1.gif

Vsak dan jo preletim vsaj enkrat gor in dol do med Tolminom in Idrijo ampak na žalost (še) nimam kamere kot ExHair .
Njegovi posnetki so mi všeč ampak so mi preveč vsakdanji-domači. Predvsem so problematične sobote in nedlje, ko na naš konec pripeljejo turisti iz "tujine".
Niso problematični turisti z A in DE nalepko - problem so predvsem LJ in I !
Švaba vozi solidno, Avstrijc še malo boljše (vajen Alp ?) pol pa srečaš za ovinkom Taljana, ki sredi ceste opazuje mah na škarpi (Guarda ke bello !?) - Lj pa nič boljši. So se prišli pač spočit na deželo (divjino??) - Pi...a vam mamina - parkirajte nekje na varnemu in pojdite v bule ter si jih temeljito oglejte - ne puščat karjol sredi ceste.
Ma enkrat sem že predahal enemu županu, da postavi nazaj rampe po Laškemu konfinu saj bomo tu boljše ceste pričakali kakih 50 let po "Svetem Nikoli" (Jebeš vinjeto.com) .
Potem pa kakšen prileti nasproti kot po AC ringu okoli Lj. in se je..š uro in pol , da snameš kamion dol s skale, ker je voznik skušal rešiti neumno situacijo nasproti vozečega (slike v priponki)
10.gif

1212935-04042011(001).jpg

Priponke

• 1212935-04042011(001).jpg
    1212935-04042011(001).jpg
    234,3 KB · Ogledi: 230

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Pa še dobro, da ni preveč prometna
10.gif

Katarinca in Patrick - sej vidva lahko prideta kdaj na obisk - ni potrebna vinjeta pa še skupaj pridita ker bi bila lep par
cheer.gif

1212938-04042011(006).jpg

Priponke

• 1212938-04042011(006).jpg
    1212938-04042011(006).jpg
    200,5 KB · Ogledi: 215

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
KSZ.

Včeraj popoldan (okrog 16.30 ure) rdeča luč na semaforju na prvem križišču proti LJ iz ind. cone Trzin: pripelje mulo s sopotnico in sopotnikom počasi v križišče po pasu za zavijanje v levo, pogleda levo in desno, mirno odpelje čez rdečo skozi križišče.
stupid-1.gif

Avto: srebrn Mercedes CLK (predzadnji model), tablica LJ 35-5LP.
Modela nato celotna kolona dohiti na naslednjem križišču v Črnučah in model nato normalno (skoraj počasi) vozi do rondoja Tomačevo, potem sem šel pa jaz po svoje.

BluTuTh

Pripravnik
18. sep 2009
140
0
16
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
Citat:
Uporabnik BluTuTh pravi:
Ali podpira continuous recording?
A?
smile-1.gif
Ko kartico v celoti zapolniš začne najstarejše posnetke prepisovat, kar pomeni, da v teoriji lahko snema v neskončnost.
Sem pogooglal in žal ne podpira
smirk-1.gif

Hvala za info!
cheer.gif

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Citat:
Uporabnik irCAR81 pravi:
Bol bi ti blo da bi šel že na začetku po svoje. Zarad takih si pol sam živčn.
Hja, na žalost sem se peljal v isti smeri kot pacient.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
ksz

V križišču Litostrojske in Verovškove stojimo na rdeči v smeri obvoznice oz. Bežigrada.
Prižge se nam zelena, kot ponavadi prvi na semaforju zaspijo, počakamo dve sekundi in speljemo. Recimo, da je do tukaj vse ok.
Ko sta prva dva avta iz "naše skupine" že skoraj na sredini križišča, iz smeri Savelj prpelje gospa srednjih let z nezmanjšano hitrostjo čez križišče (od uča ene 40km/h). Črn Megane Cupe (nov) LJ ZM-146 Litijski grb.
stupid-1.gif

Tukaj so odločali centimetri
shocked-1.gif
.

Katastrofa.

Speedy

Pripravnik
31. jul 2007
724
0
16
37
CENTAR LJ
467716-post_slo.gif

Se strinjam z vsem napisanim, sam bi dal vsem našim poslancem stare slabe avte po možnosti brez amortizerjev ali z zelo trdimi in dnevno relacijo idrija - gorica in vožnjo po okoliških cestah, da bi enkrat na lastne oči videli in občutili kakšne so ceste tukaj in kaj se na cestah tukaj dogaja. Ne da sedijo v A8 z zračnimi blazinami in bulijo zadaj v ekrane in se vozijo po avtocesti 200km/h.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik predator pravi:
Prižge se nam zelena, kot ponavadi prvi na semaforju zaspijo, počakamo dve sekundi in speljemo. Recimo, da je do tukaj vse ok.
Ko sta prva dva avta iz "naše skupine" že skoraj na sredini križišča, iz smeri Savelj prpelje gospa srednjih let z nezmanjšano hitrostjo čez križišče (od uča ene 40km/h). Črn Megane Cupe (nov) LJ ZM-146 Litijski grb.
stupid-1.gif

Tukaj so odločali centimetri
shocked-1.gif
.

Katastrofa.
To so samo posledice ukinitve utripajoče zelene. Kar vas večina tu podpira, država pa kasira in še bolj bo.
.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Mi smo zamudili na zeleni 2sek, do sredine križišča je 1sek, dama je imela rdečo že najman 1sek in rumena gori 0,5sek.

Ne, njena vožna ni posledica neutripanja zelene. Najverjetneje je spregledala semafor, drugače si ne znam razlagat, ker njena hitrost čez križišče ni bila enormna pač pa "lagano sportski" kot, da ni nič narobe storila.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Mi smo zamudili na zeleni 2sek, do sredine križišča je 1sek, dama je imela rdečo že najman 1sek in rumena gori 0,5sek.

Ne, njena vožna ni posledica neutripanja zelene. Najverjetneje je spregledala semafor, drugače si ne znam razlagat, ker njena hitrost čez križišče ni bila enormna pač pa "lagano sportski" kot, da ni nič narobe storila.
Dvomim da je prvič tam peljala, po tisti cesti vozijo bolj domačini.
Najverjetneje je pogledala na semafor in takrat je bla še zelena, potem je pa gledala bogvekam, in peljala skoz, vmes se je pa že rdeča prižgala.
Če bi pa zelena utripala bi pa baba takrat ko je pogledala nazadnje na semofor videla da zelena utripa in bi ji bilo jasno da se bo kmalu prižgala rdeča in bila na to bolj pozorna.
Pri utripajoči zeleni so bili vozniki obveščeni, da se bo kmalu prižgala rdeča cca 8 sekund prej, kot pa je stanje sedaj. In so imeli vozniki tako več časa da opazijo da bo sprememba in se pripravijo na ustavitev še pred rdečo. 4x utrip in 4x pavza je cca 8 sek, + če nekaj utripa bolj pade v oči, kot če ne.
Pa saj se spomnim, pred ukinitvijo UZ si videl vožnjo v rdečo res izjemoma, od ukinitve dalje je pa to reden pojav.

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Pri utripajoči zeleni so bili vozniki obveščeni, da se bo kmalu prižgala rdeča cca 8 sekund prej, kot pa je stanje sedaj. In so imeli vozniki tako več časa da opazijo da bo sprememba in se pripravijo na ustavitev še pred rdečo. 4x utrip in 4x pavza je cca 8 sek, + če nekaj utripa bolj pade v oči, kot če ne.
Pa saj se spomnim, pred ukinitvijo UZ si videl vožnjo v rdečo res izjemoma, od ukinitve dalje je pa to reden pojav.
Ponavadi ga biksaš (ali vsaj pretiravaš), tule pa ti dam čisto prav.
zmaga.gif

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
Citat:

Dvomim da je prvič tam peljala, po tisti cesti vozijo bolj domačini.
Najverjetneje je pogledala na semafor in takrat je bla še zelena, potem je pa gledala bogvekam, in peljala skoz, vmes se je pa že rdeča prižgala.
Če bi pa zelena utripala bi pa baba takrat ko je pogledala nazadnje na semofor videla da zelena utripa in bi ji bilo jasno da se bo kmalu prižgala rdeča in bila na to bolj pozorna.
Sedaj, ko ni utripajoče zelene moraš biti še toliko bolj previden in ne gledat nekaj okoli. Sej zato je stanje na cesti takšno kakršno je, vsi gledajo nekam okoli in se ukvarjajo z vsem drugim, razen z vožnjo ne.

Citat:
Se strinjam, ampak sistemu kakršn je se je potrebno prilagodit in neutripajoča zelena ne opravičuje njenega dejanja, kjer bi lahko kaj hitro imeli kakšnega na invalidskem vozičku, ker bi se gospa s 40km/h zaletela direktno v voznikova vrata.
Hvala bogu za pozornost ostalih voznikov, da so situacijo rešili.