Citat:
Uporabnik Skippy pravi:
Citat:
Uporabnik juris pravi:
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Jaz sem šel 130 on pa manj če že vprašaš. Jaz nobenega prekrška nism naredu..
Hmmm! Torej praviš, da si po vseh predpisih vozil po desnem PRAZNEM pasu natančno 130 na uro in že nekaj km opazoval modela na prehitevalnem pasu kako osamljen vozi pod 130. In nato si se, predpisov držajoč voznik kakršen se nam prikazuješ, nenadoma odločil, da ob praznem desnem pasu na katerem bi se mirno odpeljal mimo, zapelješ modelu za hrbet in mu pokažeš kdo je gospodar na cesti ?
To je zakonsko edino pravilno in tudi jaz vedno tako naredim.
Sicer pa nikoli nisem razumel, čemu so samo Slovenci tako obsedeni z vožnjo po prehitevalnem pasu. V tujini, tudi če se regionalka začasno razširi na več pasov, vedno vsi vozijo samo po desnem pasu, razen če prehitevajo. Pravi užitek je vozit, ko je red na cesti. Celo v ZDA, kjer ne poznajo ločitve na vozni in prehitevalni pas, lepo vozijo po desnem, če ne prehitevajo.
Ni res, saj ti zakon izrecno prepoveduje, da voziš po levem pasu, če je desni prost. In nobena premična ovira na levem pasu ti ne daje posebnih pravic glede tega. V trenutku, ko se prestaviš levo si v povsem enakem prekšku kot voznik pred teboj, v bistvu pa še bolj, saj sem 100% prepričan da kršiš predpis o varnostni razdalji, drugače tega namreč ne bi počel.