bedaki na cesti

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.053
1.269
113
42
Nope, blendam samo takrat ko nekdo par minut ne vidi da je mogoče v prekršku in da je mogoče nekdo za njemu. Recmo da povprečno uporabim blendanje in hupo 1x na leto

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Lool. Pojma nimas. Dokler si sam je prepovedano vozit po desni mimo na ac. Ce si v koloni (vsaj 3) potem nisi v prekrsku.

Kaj res? Daj mi prosim citiraj člen zakona kjer piše, da je vožnja mimo po desnem pasu = prehitevanje !

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Jaz sem šel 130 on pa manj če že vprašaš. Jaz nobenega prekrška nism naredu..

Hmmm! Torej praviš, da si po vseh predpisih vozil po desnem PRAZNEM pasu natančno 130 na uro in že nekaj km opazoval modela na prehitevalnem pasu kako osamljen vozi pod 130. In nato si se, predpisov držajoč voznik kakršen se nam prikazuješ, nenadoma odločil, da ob praznem desnem pasu na katerem bi se mirno odpeljal mimo, zapelješ modelu za hrbet in mu pokažeš kdo je gospodar na cesti ?
Si si pri Hoferju nabavil Euro-lopato, da tako dobro nalagaš, bašeš in nakladaš ?

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Jebemu mater
hysterical-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.756
6.750
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik creep pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Ne leti to neposredno na alter divjake, ampak kar nekaj sposobnih divjakov ni vec med nami.
Kak nick ima sedaj Fisher?
Zakaj je on Minija stolkel?
Na forumu je bil precej varen in hiter voznik. Upam da se ne mtim glede fisherja.

Fisher: http://www.kavsmotorsport.com

Da bi pa stolkel Minija... hja, ga je, ko mu je ena baba zapeljala iz dvorišča direkt u njega, medtem ko je on vozil povsem po predpisih po glavni cesti
smile-1.gif

Lahk pa tud njegove cajte z grobnika pogledaš. vozi praktično vsak track day
smile-1.gif
hvala za odgovor, sicer pozno prebral, ampak..
Je ze prepocasi - zaspano vozil. Ce bi vozil "dinamicno" bi zagotovo lahko odvil.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.053
1.269
113
42
Citat:
Uporabnik juris pravi:
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Jaz sem šel 130 on pa manj če že vprašaš. Jaz nobenega prekrška nism naredu..

Hmmm! Torej praviš, da si po vseh predpisih vozil po desnem PRAZNEM pasu natančno 130 na uro in že nekaj km opazoval modela na prehitevalnem pasu kako osamljen vozi pod 130. In nato si se, predpisov držajoč voznik kakršen se nam prikazuješ, nenadoma odločil, da ob praznem desnem pasu na katerem bi se mirno odpeljal mimo, zapelješ modelu za hrbet in mu pokažeš kdo je gospodar na cesti ?
Si si pri Hoferju nabavil Euro-lopato, da tako dobro nalagaš, bašeš in nakladaš ?

On je šou 125 ane jst pa 130. Počasi sem se mu približeval. Fizika in matematika. Lihk pr 15 se to učiš v šoli bi pa ti lahko vedu. edin če špricaš

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik juris pravi:
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Lool. Pojma nimas. Dokler si sam je prepovedano vozit po desni mimo na ac. Ce si v koloni (vsaj 3) potem nisi v prekrsku.

Kaj res? Daj mi prosim citiraj člen zakona kjer piše, da je vožnja mimo po desnem pasu = prehitevanje !

daj... uporabi funkcijo iskanje, ne morejo ti vedno vse k riti prinest...

gr69

Guru
15. dec 2009
11.581
2.628
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik juris pravi:
Citat:
Uporabnik sad pravi:

hint - daj si preberi pomen izrazov v še vedno veljavnem ZVCPju - člen 23 - 73. odstavek

drugače pa
stupid-1.gif

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Misliš tegale ?

"68. gonjač oziroma gonjačka (v nadaljnjem besedilu: gonjač),
vodič oziroma vodička (v nadaljnjem besedilu: vodič) ali jahač
oziroma jahalka (v nadaljnjem besedilu: jahač) je oseba, ki na
cesti goni, vodi ali jaha žival ali goni čredo;"

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.688
113
Citat:
Uporabnik juris pravi:
Citat:
Uporabnik sad pravi:

Uživaj v iskanju. Očitno ga že imaš na disku, sedaj ga pa še z možgani prehiti.
In ZVC ne govori o desnem pasu, temveč o pasu za vožnjo (ali nekaj takega) in prehitevalnem pasu. Dvopasovnice v mestu so pa drugače, ker tam pa ni prehitevalnega in pasa za vožnjo, temveč sta oba enakovredna. In tam NE prehitevaš, po AC pa je dovoljeno VOZIT mimo zgolj, če je KOLONA (torej 3+ vozila). Preklet pocar...
stupid-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.198
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Lej ni fizične variante za kaj takega. Lahko na PM če zelis vec ampak slovenska policija je tako podhranjena da so to le pobozne zelje

Sorry, ampak na take ne padam. Dela se toliko, da se delo opravi. pika. Če ga je preveč in stvar postane nečloveška, pa se štrajka - pa ne za višje plače, ampak zato, da se poveča št. policistov na terenu in za vsaj 50% zmanjša število zašpehancev v pisarnah.

lager

Pripravnik
3. dec 2008
383
1
16
Jebemu, upam da se juris zajebava... drugače ga osnovna logika j***

75. prehitevanje je vožnja mimo drugega udeleženca cestnega prometa, ki se premika v isti smeri po prometnem pasu ali delu smernega vozišča, ki je namenjen prometu. Hitrejša vožnja ene kolone vozil od druge na cesti, ki ima najmanj dva prometna pasova za vožnjo v isto smer, ni prehitevanje;

Zdej pa naprej:

5) Prehitevanje po desni strani ni dovoljeno na avtocesti in cesti, rezervirani za motorna vozila, razen na ploščadi iz tretje alineje drugega odstavka tega člena

V tretji alineji drugega odstavka 36. člena pa piše:

Ne glede na določbo prejšnjega odstavka je dovoljeno prehiteti po desni strani:
– vozilo, ki vozi na ploščadi z več prometnimi pasovi, v katero se razširi smerno vozišče pred cestninsko postajo, na kateri je hitrost omejena na največ 60 km/h

Mislim da ne rabiš brati zakona ampak ti osnovna kmečka logika pove da pač po desni ne prehitevaš ker lahko nekdo skoči nazaj na vozni pas.

Nazadnje urejeno:

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
ravno tok da kaka sekunda prepozno in karambol, ali zbije unega kolesarja itd...

pač vsakodnevne situacije, v sloveniji...

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
ravno tok da kaka sekunda prepozno in karambol, ali zbije unega kolesarja itd...

pač vsakodnevne situacije, v sloveniji...

recimo eno sekundo pred tem sta bila ta dva verjetno še na svojem pasu