bedaki na cesti

Pravovernik

Pripravnik
17. maj 2013
281
0
16
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
Voziš za njim, vzdržuješ varnostno razdaljo in počakaš, da se umakne.

In potem kaj narediš, ko on jajca dalje 60 po voznem?
smile-1.gif

Jaz take preventivno takoj prehitim po voznem, če je seveda frej in varno za ostale (sicer počakam). Zdaj, če on potem sili vame ali pa tudi skoči kar na voznega, še vedno lahko zabremzam, na kar sem pozoren ves čas prehitevanja.
Ponavadi jajcači delajo največ sranja takrat, ko majo na levi kak šleper ali kolono in ne znajo pospešit ter se tako furajo kar vštric - sem že večkrat doživel.
hysterical-1.gif

Pravovernik

Pripravnik
17. maj 2013
281
0
16
Citat:
Ni neka znanost - prehitiš, ko je varno.

Vprašanje je, če se tudi ti potem vključiš s 60 na voznega, ko je plac, in ga prehitiš po prehitevalnem ali ga kar po desni pičiš mimo?

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Po desni se ne prehiteva (razen, če s tem rešuješ svojo kožo, kar se zgodi v 0.00001 odstotkov primerov prehitevanja po desni). Kot sem rekel: voziš za njim, imaš ogledala, ko oceniš, da je varno, prehitiš po prehitevalnem pasu.

Pravovernik

Pripravnik
17. maj 2013
281
0
16
Citat:
Po desni se ne prehiteva (razen, če s tem rešuješ svojo kožo, kar se zgodi v 0.00001 odstotkov primerov prehitevanja po desni). Kot sem rekel: voziš za njim, imaš ogledala, ko oceniš, da je varno, prehitiš po prehitevalnem pasu.

Se pravi, da greš s 60 na voznega. Zakaj ga potem čakaš, da se umakne? Lahko greš že prej sam na voznega in potem mimo. Isti šmorn.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Jaz osebno ob vključevanju ne prehitevam avtomobilov, ki po pasu za vključevanje vozijo pred mano - prehitim jih zgolj po prehitevalnem pasu (če je cesta prazna).

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Vozim za njim z njegovo hitrostjo in se poskušam varno vključit s to hitrostjo. Pri tem pa kontroliram promet, če bo treba reševat situacijo. Se pravi pri takih moraš vedet, da moraš pazit nase in še na njega.

Prehitevanje po desni na pospeševalnem ne izvajam, se mi pa ne zdi nevarna poteza, čeprav izgleda "grdo."

Najbolj nevarno in največkrat izvajano pri nas pa je, da se nekdo za tabo prej vključi na vozni pas, medtem ko voziš za neko počasnelo, tebe pa nato ne spusti nanjga. Sila egoistično in nevarno, saj je počasne pred tabo že tako prestrašen in izgubljen in lahko na koncu pospeševalnega naenkrat močno zabremza, ti moraš pa kontrolirat tega tepca na tvoji levi.

gufy

Pripravnik
11. apr 2009
620
18
18
nagrado za butla dneva v petek si je prislužil [cenzura] v temnejšem bmw-ju z napisom lioness na riti. v koloni se vozimo dokaj kulturno od črnega kala proti meji, [cenzura] pa mora prehitevat vse po vrsti čez nepregledne ovinke. da smo ga potem prehiteli s 5km/h na mejhnem prehodu niti ni vredno omenjat.

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
ksz

Sem že enkrat v tej temi omenil, pa bom še 1x.

Točno dotična trasa LJ-Vrhnika po AC - mi enostavno ni jasno, zakaj enkrat ne naredijo ene akcije, tako kot tisto družno pihanje po cestninskih postajah, ko je racija.
5 provid v eno, 5 provid v drugo stran. V enem dnevu skasirajo 100k. Pa še ne bo več imbecilov po AC.
A je problem tako akcijo naredit?

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
In pa še nekaj v povezavi s to temo, in se prav tako redno dogaja. Zakaj zavraga, če imaš pred sabo 500 metrov pospeševalnega pasu, moraš takoj zavit na avtocesto, po možnosti z 60 km/h in ustavit promet na voznem pasu? A se je folku izpod časti peljat do konca po ppospeševalnem pasu, pa se potem lepo vsaj s 100km/h vključit na avtocesto?

Pa lep dan še naprej in srečno vožnjo

NACIONALNI ŠPORT.

Preblage avto šole in prenizke kazni.

Ti s 60 so še amaterji, počakaj da prvič doživiš da se nekdo na koncu pospeševalnega pasa ustavi in s prižganim žmigavcem stoječ čaka da se bo lahko vključil na AC, to se je namreč meni zgodilo lani
10.gif
Pa to ne ob najhujši gužvi ko se premet premika s 10km/h, ampak v normalno pretočnem prometu.

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.468
1.929
113
Citat:

Ti s 60 so še amaterji, počakaj da prvič doživiš da se nekdo na koncu pospeševalnega pasa ustavi in s prižganim žmigavcem stoječ čaka da se bo lahko vključil na AC, to se je namreč meni zgodilo lani
10.gif
Pa to ne ob najhujši gužvi ko se premet premika s 10km/h, ampak v normalno pretočnem prometu.

Jaz sem to doživel na priključku kjer se štiripasovnica iz LJ obvoznice priključi AC v smeri štajerske (ne vem kateri razcep je to). Junak se je ustavil na začetku dvojnega pospeševalnega pasu na levem(!) pasu in čakal da bo AC iz južne obvoznice fraj. V petek ob dveh popoldan.

tukaj.

Nazadnje urejeno:

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Huuuh, hvala za razlago, sam si nisem znal razložiti, zakaj stoji avto na koncu pospeševalnega. Dobro, da sem mel kolege v avtu, če ne bi bilo pune v rit. Ko se srečno izzide, pogledam v vzratno se je enemu tudi za las izšlo.
bonk.gif
Oba sva imela gromozansko srečo, samo 1 stvar se nebi poklapala in bi bil masaker na Vrhniki. Ma to si ne zasluži tudi kazni ne. Samo odstranit iz prometa in kontrolirati, da se ne vrne več nazaj.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Zakaj neki vec provid na avtocesto? Da bojo mene buzeriral, zakja sem "prehiteval" po desni? Hvala lepa. Grem tam mimo kjer je prostor, razen na odstavnem pac ne, ker koga nabasat, ki gumo menja ni lih biznis. Drugac pa po desni prehitet res ni problem, ker folk orng sanja, tko da sploh ne dojamejo,dokler nisi pred njimi....

irCAR81

Majstr
19. mar 2008
1.736
109
63
Čim je dost naprej da maš že črtkane črte se s polnim plinom varno vključiš, magar na prehitevalni pas in potem po potrebi zbremzaš nazaj na 130-140.