Tole pospeševanje oz. vključevanje na avtocesto zna bit res katastrofalno. Kaj misliš kako bi se mamka v Corsi vključevala če bi bila ona tista na pospeševalnem pasu. Verjetno je bil njen manever obramba pred samo sabo.
Drugače pa, ko smo ravno pri vključevanju na avtocesto. Zanima me kaj naredite, oz kaj je najprimernejša reakcija, ko se znajdeš na vključuješ pospeševalnem za nekom, ki mu je števec za porabo edini kredibilni senzor na katerega se ozira. Po domače, za jajcačem, ki ne pospeši.
Dejansko je zelo nevarno, saj ne videm nekega pametnega oz legalnega manevra. Možnosti so nekako naslednje:
1. Lahko greš za njim in mu postaneš živi ščit, če kdo po prehitevalnem malo prisanja po omejitvi.
2. Lahko se pelješ za njim po pospeševalnem in počakaš tistih nekaj kilometrov da nabere dovolj hitrosti in upaš da na ne bo zmanjkalo odstavnega pasu oz. da nimajo kakšni čehi piknika, nato pa se vključiš za njega.
3. Če se takoj vključi na voznega, ga lahko prehitiš po pospeševalnem, po desni. Seveda ilegalno, ampak mogoče še najbolj racionalno. Obstaja pa nevarnost, da jajcač v ogledalu vseeno opazi kakšen izstrelek in odmanevrira nazaj vate. Ampak ta možnost je precej majhna, ker itak ne ve kaj so ogledala.
4. Lahko vklopiš ultra dynamic mode in ga skušaš takoj prehitet. To je še bolj nevarno, saj si za trenutek prehitevalnem s 60kmh, pa tudi nobene garancije nimaš da ne bo šel on direkt na prehitevalnega, ker vozni je pač pas za kamijone.
5. Alternitava prejšnji možnosti, če nekaj časa ostane na "pospeševalnem" je da ga skušaš prehitet še preden se začne vključevat. Tudi to je zelo nevarno, saj nikoli ne veš, kdaj bo pa njega primlo zavit na voznega. Garancije ni nobene, ker v ogledalo ne bo pogledal, pa tudi žmigovca ne bo dal.
pa še kakšna možnost bi se našla. Kaj in kako. Kako odreagirate oz kaj bi bilo prav?-
Primer, ki sem ga lastnoročno doživel. Babnica se pelje po regionalki 60. Bil sem za njo. Zavije na avtocesto in se pelje po uvozu 60. Nato se pelje po celotnem pospeševalnem 60, še kakšen kilometer 60 po odstavnem, nato pa se vključi na vozni pas, pri čemer naredi cel kaos in začne počasi pospeševat nekje do 100. Kaj naredit?