bedaki na cesti

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.068
11.168
113
Citat:
Uporabnik SE_P1i pravi:
Aja pa še nekaj sem pozabil omenit, in sicer počasni pas oz. tretji pas.... Tudi nevem, a se je folku tudi tam izpod časti vozit? Nerazumem tega. Očitno folk misli, da je tretji pas namenjen samo tovarnjkom in avtobusom. Jaz sem začel že kr prehitevat po počasnem pasu, čeprav vem da je to zelo nevarno, ampak mam že pun kur.. tega. Vsak gleda sam na svojo rit.

na čigavo rit si pa ti gledal, ko si šel prehitevat po desnem pasu? jebena zemlja kaj mora vse nosit.

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Citat:
Uporabnik SE_P1i pravi:
Aja pa še nekaj sem pozabil omenit, in sicer počasni pas oz. tretji pas.... Tudi nevem, a se je folku tudi tam izpod časti vozit? Nerazumem tega. Očitno folk misli, da je tretji pas namenjen samo tovarnjkom in avtobusom. Jaz sem začel že kr prehitevat po počasnem pasu, čeprav vem da je to zelo nevarno, ampak mam že pun kur.. tega. Vsak gleda sam na svojo rit.

Nisi edini...
jezen.gif

Jaz imam vsakodnevne dileme, kaj naredit, ker je velikokrat desni (vozni) pas hitrejši od levega (prihitevalni
17758-icon_confused.gif

LJ Vrhnika in obratno v prometni konici je res kaos... Vsi se nabijejo na prehitevalni pas in tam vozijo 90, vozni je pa prazen, oziroma ja na vsakih 500m eno vozilo
stupid-1.gif

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Citat:
Uporabnik Mare77 pravi:
Citat:
Uporabnik SE_P1i pravi:

Nisi edini...
jezen.gif

Jaz imam vsakodnevne dileme, kaj naredit, ker je velikokrat desni (vozni) pas hitrejši od levega (prihitevalni
17758-icon_confused.gif

LJ Vrhnika in obratno v prometni konici je res kaos... Vsi se nabijejo na prehitevalni pas in tam vozijo 90, vozni je pa prazen, oziroma ja na vsakih 500m eno vozilo
stupid-1.gif

Ja pol si prej v Lj oz. na Vrhniki kokr se zberete kolona na desnem.
hysterical-1.gif

Gres pac po desni mimo in je....a kej boli to drgac?
bonk.gif

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Ja pol si prej v Lj oz. na Vrhniki kokr se zberete kolona na desnem.
hysterical-1.gif

Gres pac po desni mimo in je....a kej boli to drgac?
bonk.gif

Ja, res si prej po desnem pasu kot po levem
stupid-1.gif

Boli ne, dokler ni policaj kje za mano v koloni
evil.gif

Samo neumno se mi zdi...
redface-1.gif

SE_P1i

Pripravnik
7. feb 2008
887
0
16
Ma to bi moralo bit k v Ameriki, prehiteva se po vseh pasovih in je mir.

Prehitevam po počasnem pasu takrat, ko unemu pred mano ne kapne, da bi se lahko umaknil na desno, ni tko, da kr padem mimo njega. Jst razumem, da vidiš pred sabo šleper na počasnem pasu, pa zato ostaneš na voznem pasu, ampak da se cel čas furaš po voznem pasu, desno maš pa pred sabo pregledno vse frej, pa ni fer, da zadržuješ folk za sabo.

SE_P1i

Pripravnik
7. feb 2008
887
0
16
Ah, kaj naj se država mau izprsi... itak sam šparamo... od šparanja bomo itak vsi sam še bolj lačni
grin1.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Citat:
Uporabnik Lateral pravi:
Za provide in plače boš pa ti vzel kredit, a ne?

Pijani tovornjakarji nimajo nobene pravice delat pizdarije po naših AC, ki smo jih MI plačali.
Še premalo se folk kaznuje....lol, če bi bi jaz notranji minister OMFG
10.gif

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.468
1.929
113
Tole pospeševanje oz. vključevanje na avtocesto zna bit res katastrofalno. Kaj misliš kako bi se mamka v Corsi vključevala če bi bila ona tista na pospeševalnem pasu. Verjetno je bil njen manever obramba pred samo sabo.

Drugače pa, ko smo ravno pri vključevanju na avtocesto. Zanima me kaj naredite, oz kaj je najprimernejša reakcija, ko se znajdeš na vključuješ pospeševalnem za nekom, ki mu je števec za porabo edini kredibilni senzor na katerega se ozira. Po domače, za jajcačem, ki ne pospeši.

Dejansko je zelo nevarno, saj ne videm nekega pametnega oz legalnega manevra. Možnosti so nekako naslednje:

1. Lahko greš za njim in mu postaneš živi ščit, če kdo po prehitevalnem malo prisanja po omejitvi.

2. Lahko se pelješ za njim po pospeševalnem in počakaš tistih nekaj kilometrov da nabere dovolj hitrosti in upaš da na ne bo zmanjkalo odstavnega pasu oz. da nimajo kakšni čehi piknika, nato pa se vključiš za njega.

3. Če se takoj vključi na voznega, ga lahko prehitiš po pospeševalnem, po desni. Seveda ilegalno, ampak mogoče še najbolj racionalno. Obstaja pa nevarnost, da jajcač v ogledalu vseeno opazi kakšen izstrelek in odmanevrira nazaj vate. Ampak ta možnost je precej majhna, ker itak ne ve kaj so ogledala.

4. Lahko vklopiš ultra dynamic mode in ga skušaš takoj prehitet. To je še bolj nevarno, saj si za trenutek prehitevalnem s 60kmh, pa tudi nobene garancije nimaš da ne bo šel on direkt na prehitevalnega, ker vozni je pač pas za kamijone.

5. Alternitava prejšnji možnosti, če nekaj časa ostane na "pospeševalnem" je da ga skušaš prehitet še preden se začne vključevat. Tudi to je zelo nevarno, saj nikoli ne veš, kdaj bo pa njega primlo zavit na voznega. Garancije ni nobene, ker v ogledalo ne bo pogledal, pa tudi žmigovca ne bo dal.

pa še kakšna možnost bi se našla. Kaj in kako. Kako odreagirate oz kaj bi bilo prav?-

Primer, ki sem ga lastnoročno doživel. Babnica se pelje po regionalki 60. Bil sem za njo. Zavije na avtocesto in se pelje po uvozu 60. Nato se pelje po celotnem pospeševalnem 60, še kakšen kilometer 60 po odstavnem, nato pa se vključi na vozni pas, pri čemer naredi cel kaos in začne počasi pospeševat nekje do 100. Kaj naredit?

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.468
1.929
113
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
Voziš za njim, vzdržuješ varnostno razdaljo in počakaš, da se umakne.

Pri vključevanju na avtocesto smo, ne pri sanjačih na prehitevalnem!

SE_P1i

Pripravnik
7. feb 2008
887
0
16
3. Če se takoj vključi na voznega, ga lahko prehitiš po pospeševalnem, po desni. Seveda ilegalno, ampak mogoče še najbolj racionalno. Obstaja pa nevarnost, da jajcač v ogledalu vseeno opazi kakšen izstrelek in odmanevrira nazaj vate. Ampak ta možnost je precej majhna, ker itak ne ve kaj so ogledala.

Tako jaz naredim, čeprav vem da to ni prav, ampak kakor praviš, neveš kaj ti drugega preostane, razen če voziš po odstavnem za njim toliko časa, dokler ne nabere vsaj 100km/h.
Jst razumem, da vsi nimamo enako močnih vozil, in da nekatera vozila potrebujejo do 100 mogoče malo več časa, ampak upam pa stavit, da če pohodiš 1.0 mlinček z 60 konji do konca, da boš do 100 prišel na koncu pospeševalnega pasu.
Je pa res, da folk bolj gleda na števec za bencin, k pa na svojo varnost.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Enako. voziš za njim, vzdržuješ varnostno razdaljo in se po pravilih vključiš na vozni pas. Ogledala pa imaš zato, da vidiš, če se po voznem pasu približuje kakšen norec s 150+.

Nazadnje urejeno:

koliko

Guru
21. avg 2007
4.422
2.503
113
SV SLO
Zadnje čase videvam polno bedakov v avtih(renault clio 4), ki vozijo z ledicam, ko bi že zdavnaj morali prižgati zasenčene luči. Če si bedak, in ne veš prižgati luči, ko je treba, a je tako težko doplačat 200 € za senzor?

Kolesarji pa so zgodba zase, zadnjič je eden kolesaril na relaciji MS - Hodoš po glavi cesti ob 21:45 brez kakršne koli razsvetljave. Bedak na kvadrat!